Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

ورزشی که فرزند زمانه‌اش نیست

جمعه 20 مهر 1403 ساعت 05:45

در روزهایی زیست می‌کنیم که اخبار تنش و درگیری در سراسر جهان ازجمله خاورمیانه آرامش را از جوامع بشری به‌ویژه مردم کشور ما دریغ کرده است. اما وقتی به سخنان مدیران، ورزشکاران و مربیان می‌نگریم متوجه می‌شویم واکنش‌ها و اهداف به‌هیچ‌وجه در خصوص مصالح جامعه نیست و تنها دغدغه خود را دارند و سخنی از مردم به زبان نمی‌آورند.

چندی پیش حادثه دردناکی برای جمعی از معدنچیان مظلوم طبس رخ داد. کدام رئیس فدراسیون یا مدیری حاضر شد به این بخش بپردازد و هیئت استانی خود را برای همدردی با خانواده‌های داغدار بفرستد. آیا همیشه می‌بایست نامه‌های اجباری وزارت ورزش باشد که نوع‌دوستی فدراسیون‌های ورزشی بیدار شود؟

در اینجاست که می‌گوییم ورزش ما فرزند زمانه‌اش نیست. یک ورزشکار یا هنرمند می‌بایست فرزند زمانه‌اش باشد، دغدغه مند باشد، از مردم سخن بگوید. کافی است به مطالب و محتوای سخنان ورزشکاران، مربیان و روسای فدراسیون‌ها توجه کنید: دائماً سخن از قرارداد بیشتر، بودجه مضاعف، درآمد بیشتر و ... است. بودجه هم که بیشتر شود ثمره آن را در سفرهای اروپایی و اعزام چند ورزشکار  و الباقی لیست بلند بالا دوستان و خانواده و یاران می بینیم.

دیدیم که رسول خادم و پرویز پرستویی، حسن رحیمی و سجاد گنج زاده و شاید برخی دیگر که ما مشاهده نکردیم در منازل معدنچیان حضور پیدا کردند. گروهی که مدتی است پرچم‌داران ورزش و هنر نزد مردم می‌باشند که سپاس گزار آنها هستیم.

در سال‌های اخیر دیده‌اید که در نشست خبری، کنفرانس مطبوعاتی و امثالهم مربی یا ورزشکاری به مسئله‌ای اخلاقی یا فرهنگی و یا اجتماعی بپردازد؟ بخش‌هایی که در ورزش ما به فراموشی سپرده می‌شوند و کسی نیز برای زنده کردن آن اقدامی نمی‌کند. البته که در دیگر حوزه‌ها نیز وضع بهتر از این نیست.

شما به مداحی‌های فردی چون فخری در دهه 60 بنگرید و آنگاه با مداحی‌های جدید مقایسه کنید. سطح فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها، موسیقی و کنسرت‌ها را با گذشته مقایسه کنید.

اما انتظارات از جامعه ورزش از جنسی دیگر است. عموماً ورزشکاران ما از قشر محروم جامعه بودند و هنرمندان از یک طبقه برخوردارتری بوده‌اند. تصور می‌شد باید این ورزشکاران باشند که از مردم سخن گفته و زبان گویای مردم در رسانه‌ها باشند. اما اکنون تنها سخن از خود می‌شود.

وزیر ورزش برای مدال ها جایزه می‌دهد، کمیته ملی المپیک جداگانه، رئیس فدراسیون، اداره کل، رئیس مجلس و ... هرکدام جداگانه تقدیر می‌کنند. اما نه ورزشکار راضی است، نه مسئولین و نه مردم.

تنها استادیوم‌های فوتبال و سالن‌های ورزشی ما نیستند که فرسوده شده‌اند، ذهنیت و کنش و واکنش‌ها نیز در ورزش کشور دچار اخلال و فرسودگی است. متأسفانه این شرایط متولی درستی هم ندارد و همان معاونت ناکارآمد فرهنگی هم دیگر وجود ندارد. روزی این امید وجود داشت که وزیری بیاید و معاونتی کارا و توانمند در بخش فرهنگی به کار گیرد، اکنون اما همان اندک روزنه نیز وجود ندارد.

این‌گونه است که ورزش کشور با افول فرهنگی، زیرساختی و اخلاقی روبه‌رو شده است و مردم نیز رضایتی ندارند و رغبتشان به ورزش کم شده است؛ چراکه این ورزش غرابتی با جامعه ندارد و کسانی در آن حضور دارند که فرزند جامعه خود نیستند.

حسین محمدی

گسست عاطفی تیم ملی فوتبال با جامعه و غفلت دست اندرکاران

کشتی با چوخه در گود زینل‌خان؛ میراثی از پهلوانی و همبستگی مردمی

زمان برگزاری مجمع فدراسیون ژیمناستیک مشخص شد

غول گرجی رییس فدراسیون شد

اعزام کاروان ایران به المپیک دانش آموزی صربستان/ پرچم‌داران کاروان مشخص شدند

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد

جام جهانی سپک تاکرا: تیم بانوان با یک برد برنز گرفت

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک