Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

میلان–کورتینا ۲۰۲۶؛ نقطه عطف جدید در مسیر عدالت جنسیتی ورزش زمستانی

چهارشنبه 28 آبان 1404 ساعت 11:09

بازی‌های زمستانی میلان–کورتینا ۲۰۲۶ با بیشترین حضور زنان و بیشترین تعداد رویدادهای ویژه زنان در تاریخ المپیک زمستانی برگزار خواهد شد؛ پیشرفتی که نشان‌دهنده تعهد مداوم کمیته بین‌المللی المپیک به تقویت عدالت جنسیتی است.


به گزارش کمیته بین المللی المپیک؛ در این دوره ۴۷ درصد کل سهمیه‌های ورزشکاران به زنان اختصاص یافته که بالاترین میزان ثبت‌شده در بازی‌های زمستانی است. از میان ۱۱۶ رویداد، ۵۰ رویداد برای زنان و ۱۲ رویداد نیز مختلط خواهد بود؛ به این معنا که زنان در بیش از نیمی از مسابقات این دوره حضور دارند. همچنین برای نخستین‌بار در تاریخ، ۱۲ رشته از ۱۶ رشته برنامه میلان–کورتینا از نظر تعداد ورزشکار زن و مرد کاملاً متوازن شده‌اند. چهار رویداد جدید نیز برای زنان به برنامه افزوده شده است؛ اسکی آزاد دوگانه، لژسواری دوبل، پرش بزرگ انفرادی و اسکی‌کوهستان سرعت. در رشته کراس‌کانتری نیز زنان و مردان برای نخستین بار در مسافتی یکسان مسابقه خواهند داد.

 

این پیشرفت‌ها نتیجه مسیر طولانی تحول در برنامه المپیک است. در نخستین دوره بازی‌های زمستانی در سال ۱۹۲۴، زنان تنها ۴ درصد شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دادند و صرفاً در اسکیت هنری مسابقه می‌دادند. اضافه شدن رشته‌های مهمی مانند هاکی روی یخ زنان و بابسلِی زنان در دهه‌های اخیر، برنامه امروز را شکل داده است. عدالت جنسیتی همچنین در نمادهای مراسم افتتاحیه دیده می‌شود. پس از تصمیم IOC برای دعوت از کشورها جهت معرفی پرچمدار زن و مرد به شکل هم‌زمان، حدود ۷۳ درصد کشورها در پکن ۲۰۲۲ پرچمدار زن داشتند؛ روندی که انتظار می‌رود در میلان–کورتینا ادامه پیدا کند. توجه به عدالت جنسیتی فراتر از میدان رقابت است. در کمیته برگزاری میلان–کورتینا، ۴۵ درصد مدیران ارشد و ۴۸ درصد نیروی انسانی را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین ۵۵ درصد داوطلبان ثبت‌نام‌شده برای حضور در بازی‌ها زن هستند. هدف مشترک IOC و کمیته برگزاری این است که میلان–کورتینا ۲۰۲۶ به عنوان یکی از اثرگذارترین مقاطع در تقویت جایگاه زنان در المپیک ثبت شود؛ دوره‌ای که فرصت‌های بیشتری ایجاد می‌کند، مسیرهای تازه‌ای می‌گشاید و الگوهای جدیدی برای نسل‌های آینده می‌سازد.

شخصی شدن رشته‌های ورزشی بلای جان نهاد ورزش

چهار اسکی‌باز ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۶ مشخص شدند

حضور ۴ پینگ‌پنگ‌باز ایرانی در کاپ آسیا

سرپرست فدراسیون کوهنوردی مشخص شد

استعفای رئیس فدراسیون ورزش کارگری

میلاد حضرت علی(ع) و روز مرد گرامی باد

رئیس کمیته بین المللی المپیک: میلان–کورتینا فصل تازه‌ای در تاریخ المپیک رقم می‌زند

هند با تمام قوا به‌سوی المپیک ۲۰۳۶؛ پیام صریح نخست وزیر برای میزبانی بازی‌ها

نه به المپیکِ قمار؛ موج اعتراض‌ها علیه بازی‌های زمستانی با بخت‌آزمایی دولتی

جدایی معنادار اسطوره تنیس جهان از اتحادیه‌ خودش

رئیس کمیته بین‌المللی المپیک : ۲۰۲۶ نقطه عطفی در مسیر آینده جنبش المپیک خواهد بود

حسین المسلم: ۲۰۲۶ سالی شلوغ و سرنوشت‌ساز برای ورزش آسیا خواهد بود

ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر گرامی باد

قهرمان المپیک ساختنی است نه خریدنی!!!

مجمع کمیته ملی المپیک لغو شد/ تعیین زمان جدید برگزاری

رضا نوری رییس فدراسیون دانشگاهی شد/ آرا در دور دوم برگشت!

دختران کشتی با محدودیت‌؛ رؤیاهای بزرگ در سالن‌های کوچک

تمدید راهبردی همکاری در چرخه کاراته وان

قدرت تحول‌آفرین ورزش در قاب سینما

لس آنجلس 2028 در مسیر تحقق اهداف درآمدی