به گزارش منهای فوتبال، فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری پس از برکناری تاماش آیان رییس با سابقه این تشکیلات به دلیل فساد مالی و اداری مدت زمان طولانی است که با سرپرست اداره میشود. ابتدا خانم پاپاندریا مسئولیت سرپرستی را بر عهده گرفت اما بعدها هیات اجرایی او را برکنار و موقتا یک تایلندی که نایب رییس اول فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری (IWF) بود را جایگزین وی کردند. سپس مایکل شهریار ایرانی که برخلاف نام خانوادگی خود متولد بمبئی در کشور هندوستان است و سالها در بریتانیا زندگی کرده و نماینده این کشور در هیات اجرایی فدراسیون جهانی است را به عنوان سرپرست، مسئولیت اداره امور تا برگزاری انتخابات را برعهده گرفت.
تاخیر در برگزاری انتخابات این فدراسیون اگرچه ظاهرا به شیوع کرونا نسبت داده شده اما در واقع معادلات پشت پرده و تداوم نفوذ تاماش آیان، اختلافات در میان اعضای هیات اجرایی، فشار کمیته بینالمللی المپیک به دلیل دوپینگ گسترده ورزشکاران این رشته و پارهای مسایل دیگر باعث شد تا تصمیمگیری برای انتخابات دشوار شود.
تغییرات پیاپی سرپرستان با نگرانی مسئولان کمیته بینالمللی المپیک همراه بود آنان باردیگر فدراسیونی که به سبب فساد و دوپینگ گسترده زیر ذرهبین قرار داشت را مورد خطاب قرار دادند.
اکنون اما شرایط در تشکیلات جهانی وزنهبرداری شکننده و حساس است و هرکدام از مسئولان این نهاد، دیگری را متهم به کارشکنی و عدم پایبندی به منشور المپیک میکنند.
در همین راستا اورسولا پاپاندریا، نایبرئیس و سرپرست پیشین فدراسیون (IWF) ضمن اعلام آمادگی خود جهت شرکت در انتخابات پیشروی ریاست این فدراسیون، اعضای هیات اجرایی را به مماشات در اصلاحات متهم کرد.
پاپا ندریا که اواخر مهر به یکباره توسط هیئت اجرایی فدراسیون از پست ریاست موقت بر این فدراسیون کنار گذاشته شد ابتدا حضور یک تایلندی به عنوان رئیس موقت IWF در راس فدراسیون جهانی را مورد انتقاد قرار داد چراکه وزنهبرداران این کشور به دلیل دوپینگهای به ثبت رسیده، از حضور در بازیهای المپیک محروم شدهاند و سپس بر هفت نفر از ۱۹ عضو هیئت اجرایی فدراسیون جهانی وزنهبرداری که کشورهای آنان به دلیل نقض قوانین دوپینگ از حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۱ محروم یا باید با تعداد محدود در آن شرکت کنند تاخت.
پاپاندریا که نقشی پیشرو در پایان دادن به دیکتاتوری و سلطه تاماش آیان بر فدراسیون جهانی وزنهبرداری داشت، حالا با چند عضو هیئت مدیره در مورد تغییرات احتمالی در سیستم رقابتهای انتخابی برای بازیهای المپیک 2020 توکیو اختلاف دارد. وی معتقد است تاماش آیان هنوز هم در فدراسیون جهانی وزنهبرداری نفوذ دارد و این نفوذ همیشه از طریق مهرههایی که در داخل IWF هستند، ادامه خواهد داشت.
در سوی دیگر ماجرا مایک ایرانی سرپرست کنونی فدراسیون جهانی وزنهبرداری که گفته میشود روابط صمیمانه ای با تاماش آیان داشته، تاکید کرده که در انتخابات آینده فدراسیون جهانی شرکت نخواهد کرد و عزم خود را جزم کرده تا به دوران فساد مسئولان گذشته پایان دهد. نکته جالب اینکه برخی از مسئولان کنونی هیات اجرایی از جمله یود پانگتون تایلندی که تنها ۴۸ ساعت سرپرست IWF شد از جمله کسانی است که نام او در کنار تاماش آیان در پرونده فساد مالی و اداری آمده است.
در چنین اوضاع نابههنجاری که بر فدراسیون جهانی وزنهبرداری حاکم است یک ایرانی تمام اتفاقات و معادلات ریز و درشت را رصد میکند. او کسی نیست جز علی مرادی رییس فدراسیون وزنهبرداری کشورمان که به احتمال زیاد اینبار خیز بلندی برای کسب کرسی ریاست جهانی وزنهبرداری برخواهد داشت.
مرادی سال ۹۶ هم عزم خود را برای جانشینی تاماش آیان در فدراسیون جهانی جزم کرده بود اما در نهایت با قبول شکست برابر پیرمرد مرموز، از انتخابات قارهای هم انصراف داد چون خوب میدانست با وجود آیان شانسی برای موفقیت در قاره کهن نخواهد داشت .
مرادی اطمینان دارد شرایط امروز با گذشته فرق کرده و مرد قدرتمندی چون تاماش آیان در صحنه حضور ندارد. از سویی در میان تصمیم گیران قدرتمند هیات اجرایی فدراسیون جهانی نیز اختلاف ایجاد شده است. در چنین شرایطی مرادی آنقدر شانس برای خود قائل است که مسئولان ورزش را قانع کند با تمام وجود پشت او قرار گیرند چرا که به احتمال فراوان باردیگر شانس خود را جهت رسیدن به کرسی جهانی یا حداقل آسیایی امتحان خواهد کرد. البته گفته میشود بحث بازنشستگی مرادی همچنان مطرح است هر چند مسئولان دستگاه ورزش و خود او در این مورد سکوت اختیار کردهاند. گویا قرار است که آخرین فرصت نیز به مرادی داده شود تا وی دو رویداد مهم یعنی انتخابات فدراسیون جهانی، قارهای و بازیهای المپیک را از سر بگذراند البته اگر مخالفان وی باردیگر بحث بازنشستگی او را مطرح نکنند.