Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

بحران دستمزد و فرار نخبه ها از فدراسیون های ورزشی

سه شنبه 22 مهر 1399 ساعت 11:20

خط فقر در کشور ۱۰ میلیون تومان برآورد شده است. در حالی که بسیاری از مشاغل رده میانی و بالای مدیریت در حوزه های اقتصادی، صنعتی، سلامت و سیاسی ۲ تا ۴ برابر این میزان حقوق میگیرند، اوضاع در ورزش تا حد زیادی اسفناک است.

روسای فدراسیون ها به عنوان بالاترین سطح مدیریت ورزش علی القاعده حدود ۸ تا ۱۰ میلیون تومان دریافتی دارند. دبیرکل و خزانه دار یک فدراسیون نیز کمتر از ۶ میلیون تومان حقوق میگیرند. این میزان برای کارمندان بخش های آموزش، روابط عمومی و حتی فنی یعنی مربیان داخلی و پایه کمتر از ۴ میلیون تومان برآورد می شود. 

آمار و ارقام دستمزدها نشان میدهد که پرسنل یک فدراسیون ورزشی مثل بسیاری از سازمان ها زیر خط فقر قرار دارند و به همین دلیل اکثرا یا دوشغله هستند یا از میزان دریافتی خود رضایت ندارند و به سختی گذران عمر می کنند. جدا از اینکه عدم پرداخت حقوق متناسب با هزینه های پرسنل، زمینه فساد را در سیستم فرآهم میکند، تداوم وضع موجود به فرار نخبه ها از ورزش منجر می شود.

اکنون مقایسه کرسی های ورزشی با یک دهه قبل نشان می دهد بسیاری از نخبه های ورزشی و مدیریتی وضعیت پایداری در فدراسیون ها ندارند.فدراسیون های ورزشی به عنوان بالاترین نهادهای تصمیم گیری یک رشته در سطح کشور نیازمند منابع انسانی قوی و کارآمد در تمام بخش ها هستند اما عدم برخورداری از اعتبار کافی، عدم ثبات مدیریت و تغییرات پیوسته در سطوح کلان ورزش و از همه مهم تر محدودیت های قانونی موجب شده تا فدراسیون ها به جای تغذیه از سایر نهادها در حوزه منابع انسانی عملا به بنگاه تولید نیرو برای سایر بخش های خدماتی، صنعتی و اقتصادی به ویژه در بخش خصوصی بدل شوند.

شاید یک جست و جوی ساده در استارتاپ های موفق گویای حضور تعداد قابل توجهی از نیروهای سابق و فعلی ورزش در این حوزه باشد.مساله اصلی اما آنجا شروع می شود که فدراسیون ها با از دست دادن نیروهای نخبه خود به سختی می توانند مدیران کارآمد و زبده را جذب کنند. شاید از این روست که طی سال های اخیر شاهد سیل حضور کارمندان وزارت ورزش در فدراسیون ها بوده ایم.  

اگرچه نخبگان حوزه مدیریت ورزشی همچنان تلاش می کنند با ایجاد اصلاحات توفیقاتی را در تاریخ ورزش کشور پدید آورند اما عملا قربانی شرایط بد اقتصادی و بستر نامساعد اجتماعی به واسطه فضای پوپولیستی و کمبود منابع ورزش شده و عطای آن را به لقایش می بخشند.شاید بازنگری در آیین نامه های اقتصادی فدراسیون ها و همچنین تعریف حقوق و مزایای مناسب و درخور شأن کارمندان بدنه ورزش بتواند روند فعلی فرار نخبه ها از ورزش را معکوس کند در غیر این صورت کارمند یک فدراسیون با مدرک بالاتر از کارشناسی ارشد و یک خانواده سه نفره با دستمزد ۳ تا ۴ میلیون تومانی اگر تن به تخلف و فساد مالی ندهند قطعا بدون انگیزه تا پیدا کردن شرایط شغلی بهتر امروز و فردا خواهند کرد. در نتیجه بازده مدیریتی و اجرایی در فدراسیون ها هر روز افت کرده و در نهایت ورزش کشور سیر نزولی خواهد داشت.

الهام محمدی مجد 

استعفاهای متوالی در ژاپن

استعفاهای متوالی در ژاپن

بی تدبیری زیر سایه سکوت!

بی تدبیری زیر سایه سکوت!

رویکرد وزیر ورزش در خصوص رسانه‌ها چیست؟

رویکرد وزیر ورزش در خصوص رسانه‌ها چیست؟

انتصاب خزانه‌دار و مدیر طرح و برنامه کمیته ملی پارالمپیک

انتصاب خزانه‌دار و مدیر طرح و برنامه کمیته ملی پارالمپیک

با زور نشستگی در ورزش

با زور نشستگی در ورزش

پیشکسوت بسکتبال ایران در گذشت

پیروزی شطرنج‌بازان ایران در دور دوم شهرهای آسیا

برگزاری انتخابات انجمن‌های ورزشی با کاندیداهای قبلی

از صعود نوشاد و شهسواری تا حفظ رنکینگ اول جهان توسط نجفی ۱۴ ساله

رونمایی از اسامی ۱۳ نامزد انتخابات فدراسیون شطرنج

تعداد سهمیه‌های ایران در المپیک به ۳۰ رسید

شگفتی در انتخابی کشتی آمریکا/ شکست رقیب حسن یزدانی و موفقیت دیک و اسنایدر

هاشمی: قایقرانی روز‌های خوشی در پیش خواهد داشت

رکورد تاریخی قایقرانی ایران با بیشترین ورزشکار در المپیک

مراسم بزرگداشت روز شهدای ورزشکار برگزار شد

پریدر استعفا نداده است/ اعلام زمان انتخابات ژیمناستیک و ورزش‌های رزمی

پژمان معتمدی سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی شد

حججی رییس فدراسیون ترای‌اتلون شد

علیرضا دبیر راهی قرقیزستان می‌شود

بازگشت فخری با تیم ملی اسلحه سابر در مسابقات قهرمانی آسیا

پایان مسابقات کاراته قهرمانی کشور مردان با معرفی نفرات برتر

تیم ملی آب‌های آرام راهی ژاپن شد

انتصاب سخنگوی فدراسیون تنیس روی میز

اقدام جالب فدراسیون جهانی دوومیدانی برای المپیک؛ پاداش ۵۰ هزار دلاری برای طلایی‌ها در پاریس

بازگشت پیمان فخری به تیم ملی شمشیربازی ایران برای المپیک