به گزارش منهای فوتبال، داوران جام جهانی بعد از حضور در مسابقات متعدد و به طور متوسط 9 سال و نیم تجربه قضاوت، مسافر چین هستند. فیبا، داوران آسیایی را هم به ضیافت جام جهانی بسکتبال دعوت کرد اما بدون داوری از ایران!
در دورۀ قبلی بازیها (2014 اسپانیا) داوران ایرانی غایب بودند اما چرا دو بار پی در پی در یکی از مهمترین عرصههای جهانی بسکتبال، ایران داور ندارد؟ آیا غیبت داوران ایرانی به نحوۀ قضاوت خود آنها برمیگردد که نتوانستند گردانندگان فیبا را برای قضاوت در جام جهانی مجاب کنند یا عوامل دیگری باعث شده است داوران ایرانی دیده نشوند؟
برخی معتقدند اختلافات داخلی، تغییرات گسترده در کمیتۀ داوران فدراسیون و حذف سلیقهای داوران، از دلایلی است که باعث شده داوران در عرصۀ بینالمللی کمتر دیده شوند. داوران ایرانی که در پنجرههای فیبا سوت میزدند جایگاه خود را از پنجره پنجم از دست دادند.
در ماههای گذشته انتقاد به کمیته داوران شدت گرفت اما عدهای میگویند برای دعوت داوران به جام جهانی کاری از دست کمیته داوران ساخته نبود.
پیش از ورژآبکاریان، ریاست کمیته داوران برعهده امیرحسین واحدپور بود که داوران الیت را معرفی کرده بود با این حال عدهای معتقدند با رفتن او تلاش زیادی شد تا در لیست داوران الیت تغییر ایجاد شود. این افراد به رایزنی برای تغییر داوران بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا اشاره میکنند که فدراسیون بسکتبال برای حذف محمد دوست حتی به فیباآسیا نامه نوشت!
داوران بر این باورند وقتی آسیا و فیبا میبینند بین خودمان همبستگی نداریم و از ایران علیه فلان و بهمان داور نامه مینویسند چرا باید داوران ایرانی را دعوت کنند؟در مقابل این دیدگاهها، نگاه دیگری در فدراسیون وجود دارد. آنها در جواب منتقدان میگویند نتيجۀ قضاوتهای داوران ما در پنجرههای انتخابي جام جهانی توسط ناظر داوری فيبا گزارش میشود و دليل حضور یا عدم حضور داوران ما به مسابقات جهانی، محتوای این گزارشهاست نه فيباآسیا و فدراسيون ما.
مصداق این گفتهها بحث محمدرضا صالحيان و صادق قنبری است كه به بازیهای بينالمللی رفتند. دعوت از آنها توسط فیبا انجام شده بود و کمیته داوران فدراسیون بسکتبال دخالتی نداشت.
در حال حاضر پیام سیفیزاده دومین مسئول کمیته داوران فدراسیون طباطبایی است. او برای پایان دادن به بخش مهمی از آشفتگیهای بسکتبال، از هم اکنون باید برای جام جهانی 2023 برنامهریزی کند.
داورانی که نام بردیم یا مثل امیرحسین صفرزاده بعد از رقابتهای جهانی پسران زیر 16 سال، در حالی که باید طی پروسهای برای قضاوت در جام جهانی 2019 قرار میگرفتند در آتش اختلافات بسکتبال یا کنارهگیری کردند و یا کنار گذاشته شدند.
اختلافات داخلی هنوز مانع پیشرفت بسیاری از داوران خوب بسکتبال ایران است. نماینده داوران بسکتبال ایران در رقابتهای جهانی بسکتبال 2006 و 2010 هروس آوانسیان بود که هم اینک رئیس کمیته داوران آسیاست اما فدراسیون طباطبایی نمیتواند از توانمندیهای داوری ایران در خارج از کشور استفاده کند. همین مشکلات در زمان مشحون هم با حذف نصرت الله جعفریان یا رضا طاهری ناظران جهانی، وجود داشت.