به گزارش منهای فوتبال، این که ورزشگاه ها باید فضایی امن و راحت باشند امری طبیعی است اما آیا با جلوگیری از ورود برخی از هواداران سابقه دار می توان امنیت استادیوم ها و فضاهای ورزشی را تضمین کرد؟ آیا مشکل بی نظمی در ورزشگاه ها فقط همین افراد هستند؟
هوادران و علاقه مندان به ورزش در رشته هایی مانند فوتبال و یا رقابت های ملی و بین المللی که میزبانی آن به کشورمان واگذار می شود، به دلیل نبود بسترهای مناسب، مجبور هستند از ساعات ابتدایی روز خود را به استادیوم ها برسانند تا رقابت ورزشکاران و تیم های محبوب خود را از نزدیک دنبال کنند، در چنین شرایطی نبود امکانات لازم، وضعیت نامساعد آب و هوا به ویژه در فصول تابستان و زمستان، نبود فضاهای مناسب و مطمئن برای خرید اقلام خوراکی استاندارد و البته سالم، مشخص نبودن جایگاه افراد بر روی سکوها و ... کافی است تا هر فرد آرامی را به انباری از باروت تبدیل کرده و آستانه تحمل وی را تا حد ممکن کاهش دهد.
طبیعی است در این شرایط کوچکترین اتفاق یا حادثه ای از جمله اشتباه داور میدان، برخورد غیر منطقی یک فرد و حتی یک نگاه مغرضانه و البته وضعیت اقتصادی و اجتماعی موجود، جرقه ای در این انبار باروت خواهد بود و آن وقت است که شاهد اتفاقاتی هستیم که سابقه آن را در ورزش کشورمان می توانیم پیدا کنیم.
چرا نمی توانیم مانند تمام دنیا برای تماشاگرانی که سرمایه اصلی ورزش هستند، شرایط مناسبی را ایجاد کنیم، چرا به جای آنکه از ابتدای صبح روانه استادیوم ها شوند، وضعیت را به گونه ای مدیریت نمی کنیم که مانند تمام دنیا از قبل صندلی خود و محل استقرارشان را بدانند تا بدون درگیری و مشکل وارد ورزشگاه ها شوند.
آیا حضور نیروهای زبده و با دانشی که مسایل اجتماعی را به خوبی درک کرده و شناخت مناسبی از وضعیت موجود داشته باشند، در این فضای ملتهب کمک حال نخواهد بود؟
به عنوان مثل یادآوری می کنیم، اتفاقاتی که در فینال جام حذفی افتاد به گردن کیست؟ آیا هواداران سابقه دار مسبب ماجرا بودند و یا بی تدبیری برخی از مسوولان موجب شد بازی با چند ساعت تاخیر برگزار شود؟ آیا فروش بیش از حد بلیط مسابقات و چند برابر ظرفیت استادیوم ها و البته بازار سیاه آن، بازهم بر گردن همین افراد است و دیگران در آن دخیل نبوده و نیستند؟
ای کاش به جای آنکه بخواهیم صورت مساله را پاک کنیم، به فکر یک راه حل اساسی و همیشگی بودیم.
امین صانعی