Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

‌پیروزی‌های فوتبال ارزشمندتر از سایر رشته‌های ورزشی تلقی می‌شود؟

پنجشنبه 27 خرداد 1400 ساعت 10:28

گوستاو فلوبر نویسنده سرشناس فرانسوی به بزرگترین مخالف ساخت برج ایفل شهرت داشت اما هر روز ناهار خود را در این برج می خورد و وقتی از او بابت این دوگانگی رفتار و عمل سوال کردند گفت: «در ‌سراسر این شهر تنها درون این برج لعنتی است که نمی توان آن را دید». از فوتبال نیز زمانی رهایی می یابیم که آن را تماشا کنیم.

ماجرای برد تیم‌های فوتبال مانند فلوبر و برج ایفل است. پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در مقابل عراق در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی 2020 موجی از شادی را در جامعه ایجاد کرد و رنگ و بوی فضای مجازی هم با این پیروزی تغییر یافت. در حالی که  تیم ملی والیبال ایران در مسابقات لیگ ملت ها عملکرد نسبتا مطلوبی دارد اما به اندازه یک پیروزی تیم ملی فوتبال موج ایجاد نکرد. 

آیا پیروزی‌ها در فوتبال ارزشمندتر از سایر رشته‌های ورزشی تلقی می‌شود؟ ریشه این حجم از توجه و سرخوشی ناشی از پیروزی مقابل کشورهای آسیایی در کنار پیروزی‌های ارزشمند ورزشکاران در سایر رشته ها در عالی‌ترین سطح از کجا نشات می گیرد؟ شاید به مانند جرج اورول باید گفت همه رشته ها برای ما ارزشمند هستند اما برخی با ارزشترند.

محبوبیت فوتبال در سراسر دنیا امری غیرقابل کتمان است و کشورمان نیز مستثنی نیست. فوتبالی که با این دستمزدها نسبت به اقتصاد جامعه، بدهی های میلیاردی و حتی واگذاری ساختمان فدراسیون آن خللی در جذابیت و محبوبیت آن ایجاد نمی کند. مدیرانی که حتی حق رای انان در انتخابات فدراسیون فوتبال از آنان سلب شده نیز پس از این پیروزی ها داستان سرایی می کنند و می خواهند برای خود نقشی در پیروزی ها بدست بیاورند. 
البته که در این محبوبیت فوتبال نمی توان خلل و خدشه ای وارد کرد اما اگر خدایی ناکرده به عراق نتیجه را واگذار می کردیم و از راهیابی به مرحله نهایی انتخابی جام جهانی باز می ماندیم چه کسی مسئولیت را قبول می کرد؟ فدراسیونی که کادر جدید روی کار آمده، دولت و وزیری که روزهای آخر خود را سپری می کرد، کادر فنی و ورزشکاران هم که از نداشتن تدارکات گله می کردند و نمایندگان مجلسی که وعده پیگیری و رسیدگی می دادند و ... .

خدا را شکر که تیم ملی فوتبال ایران از این مرحله سربلند خارج شد اما باید بدانیم المپیک نزدیک است و نمایندگان ایران در سایر فدراسیون ها در توکیو به میدان می‌روند و طبیعتا کارنامه مدیران ورزش و روسای فدراسیون ها در آنجا مشخص می‌شود. چه افرادی پای تصمیماتشان اعم از پیروزی ها یا شکست ها ایستادگی می کند و چه کسانی توجیه می کنند و چه کسانی برای مدتی ناپدید می شوند. 
به قلم: حسین محمدی

عضویت شهره موسوی در کمیته زنان کنفدراسیون فوتبال آسیا

عضویت شهره موسوی در کمیته زنان کنفدراسیون فوتبال آسیا

ورزش کراس فیت از رشد بالایی در جهان برخوردار شده است

چگینی رئیس فدراسیون انجمن‌های ورزش‌های رزمی شد

گرامیداشت روز زبان و ادبیات فارسی

صعود ۱۷ پله‌ای نوشاد پس از درخشش در گرند اسمش عربستان

هاکی قهرمانی بانوان آسیا| جشنواره گل تیم ملی ایران مقابل ویتنام

بازدید رییس کمیته ملی پارالمپیک از اردوی تیم ملی والیبال نشسته

پایان انتخابی تیم ملی ووشو با معرفی نفرات برتر/ زنجان قهرمان ایران شد

قهرمانی مزینی در مسترز اسنوکر کشور

فدراسیون دوومیدانی خبر دردسرساز را حذف کرد!

وزارت ورزش زمان انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی را مشخص کرد

اینچه‌درگاهی رییس فدراسیون ژیمناستیک شد

استاد ابوالقاسم رایگان درگذشت

با حضور رییس کمیته ملی المپیک آغاز شد؛چهل و سومین مجمع عمومی شورای المپیک آسیا

فرانک پرتوآذر در قهرمانی آسیا مدال نگرفت

هشتمی فرزانه فصیحی در لیگ الماس قطر

برترین های انتخابی تیم ملی اسکیت سرعت بانوان معرفی شدند

لیست جدید تیم ملی والیبال با حضور ۱۷ ملی‌پوش

حذف نوشاد عالمیان از مسابقات عربستان

دبیرکل فدراسیون جهانی سپک تاکرا:بر روی حمایت ایران از سپک تاکرا درIOCحساب باز کرده ایم/مناف هاشمی:نگاه ما به سپک تاکرا چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بین المللی حمایتی است

گزارش از مراسم تجلیل از قهرمانان و مدال‌آوران ورزش کشور با حضور رئیس‌جمهور