اخیرا و در غیاب نایب رییس بانوان، مشاور رییس فدراسیون در امور بانوان نیز وعده داده که به دنبال سرمربی خارجی برای این تیم است. موضوعی که به نظر می رسد با توجه به موانع موجود مثل سال های قبل، دور از واقعیت و تحقق در کوتاه مدت است.
اگرچه در سال های اخیر همواره سرمربی تیم ملی والیبال زنان روی کاغذ و به دلیل رعایت موازین عرفی، یک خانم عنوان شده اما در واقع همیشه یک مدیر فنی مرد عملا هدایت تیم ملی را بر عهده داشته، در حالی که بازیکنان، رسانه ها و حتی خود مسئولان به این موضوع اذعان دارند، مشخص نیست چرا تعارف ها اجازه نمی دهد که عنوان سرمربی به این آقایان اطلاق شود.
از سوی دیگر در حالی که فدراسیون والیبال به دلیل عدم تمایل به پرداخت دستمزد کولاکوویچ سرمربی تیم بزرگسال مردان او را پیش از موعد برکنار کرد و همچنان نتوانسته جایگزینی برایش بیابد، ادعای تلاش برای استخدام سرمربی خارجی برای بانوان تا حدی غیرقابل باور به نظر می رسد.
علاوه بر این باید پرسید مگر چند مربی شناخته شده خانم خارجی در دنیای والیبال دارای کارنامه قوی برای هدایت تیم زنان ایران هستند و در میان آن ها چند نفر حاضر به همکاری با فدراسیون ایران می شوند؟ چرا در طول سال های اخیر همواره موضوع جذب مربی خانم خارجی با عدم استقبال از سوی گزینه های موجود مسکوت می ماند؟
در طول تاریخ والیبال زنان ایران، تنها یکبار مایدا چیچیچ از صربستان به عنوان سرمربی خارجی و البته بدون رزومه چشمگیر برای هدایت تیم ملی زنان ایران وارد کشور شد که در همان زمان هم بحث حضور نمادین او در کنار مدیرفنی های مرد در تمرینات مطرح بود.
در شرایطی که والیبال بانوان ایران طی سال های اخیر حتی لباس تمرینی مناسب نداشتند و تیم های قهرمان از عهده اعزام به مسابقات برون مرزی بر نمی آمدند، از سوی دیگر وضعیت هرم مدیریت این حوزه در فدراسیون هنوز مشخص نیست، به نظر نمی رسد صرف قول دادن درباره صعود به جمع چهار تیم برتر آسیا یا جذب سرمربی خارجی بتواند دردی از این حوزه درمان کند.
همگرایی بین مربیان داخلی و برنامه ریزی منظم برای تیم ملی والیبال بانوان جهت اعزام به اردوهای تدارکاتی مناسب، بهره مندی از مشاوران با دانش بین المللی و ساماندهی به وضعیت لیگ و باشگاه داری پیش از جذب سرمربی خارجی همان سیاستی است که قبلا درباره والیبال مردان جواب داده است.
#الهام_محمدی_مجد