به گزارش منهای فوتبال، کمپ تمرینی پرتابهای آسیا در ایران. این خبر در کنفدراسیون دوومیدانی آسیا دهان به دهان میچرخد و مسئولان دوومیدانی ایران و آسیا درصدد عملیاتی کردن آن هستند. ایران میخواهد گامهای اصولی در مسیر توسعۀ دوومیدانی آسیا بردارد اما این کار با وجود مدعیان شرق آسیا و غیرآسیاییهای حوزه خلیج فارس چگونه امکان پذیر است؟
1)مدال نمیخریم. هویت ملی را با جوانان این آب و خاک میخواهیم و اهدافمان در ورزش، ربطی به این ندارد که به آفریقایی و غیرآسیایی ملیّت ایرانی بدهیم و بعد روی سکو، افتخار کنیم. افتخار به چه؟ به هویت ملی؟ یا خرید یک مدال؟
امروز در قلمرو دوومیدانی آسیا، از«مدال» برای دستیابی به غرورملی و تقویت احساس تعلق به کشورجدید استفاده میکنند. قطریها و بحرینیها این فعالیتها را به طور مستمر انجام میدهند و خواه ناخواه با جمعیت اندک خود، فعالیتهای آنها تاثیراتی روی دوومیدانی همگانی و قهرمانی این کشورها دارد. مدعیان شرق آسیا سالهاست در مسیر توسعه، قهرمانی و حرفهای گام برمیدارند و ما هم با کشوری چند ده میلیون نفری استعدادهای خدادادی داریم که میتوانیم به آنها متکی باشیم.
این استعدادها در کشورمان باید بهطور نظاممند در تمرینات و رقابتهای مختلف برای کسب مدال و رتبه شرکت کنند تا دوومیدانی به سطح پایداری و ثبات برسد.
استعدادهای دوومیدانی در کنار سایر مؤلفههای ورزش قهرمانی که اصولاً از آنها به عنوان «رویکرد سیستمی» نام برده میشود، در توسعۀ ورزش قهرمانی اثرگذار هستند و ایجاد هماهنگی در فعالیتهای نظاممند توسط فدراسیون دوومیدانی، با برقراری ارتباط مناسب با هیئتهای استانی، کارایی نیروهای مستعد در سراسر ایران را ارتقا میدهد.
2)دوومیدانی ایران در سالهای اخیر تا جایی که توانسته خرج استعدادهای خودش را جدا کرده است. کار پایهای، دیربازده و سخت است و هر نهاد و ارگان و سازمانی که از فردای خود خبر ندارد، به دنبال محصول زودبازده است. فدراسیون دوومیدانی در این اوضاع و احوال به ویژه سخت از نظر اقتصادی، طرح ساماندهی مربیان، پاداشمحوری و برپایی رقابتهای گروههای سنی را اجرایی کرده است. خبر رسیده که پس از ارائه پروپوزال ایجاد کمپ تمرینی پرتابهای آسیا در ایران به کنفدراسیون دوومیدانی آسیا و پیگیری دوباره این طرح توسط مجید کیهانی رییس فدراسیون دوومیدانی ایران با دهلان الحمد، رئیس دوومیدانی آسیا، گامهای مثبتی در حال برداشته شدن است. در جریان افتتاح ساختمان جدید کنفدراسیون در تایلند، کمیسون توسعه دوومیدانی در آسیا طی مکاتبهای با فدراسیون دوومیدانی ایران، از بررسی این طرح در دستورکار جلسات این کمیسیون خبر داد. اکرم ساهی نایب رییس کنفدراسیون دوومیدانی و رییس کمیسیون توسعه دوومیدانی در قاره آسیا نیز پیشنهادها و توصیههای این انجمن را در خصوص بررسی بیشتر ایجاد کمپ تمرینی پرتابها در ایران به رئیس و هیئت رییسه کنفدراسییون دوومیدانی آسیا مطرح کرده است.
3)دوومیدانی ایران در صورت ایجاد کمپ تمرینی پرتابهای آسیا با توجه به ظرفیتهایی که در این بخش دارد، میتواند در راه ارتقاء و توسعه ورزشکارانش گامهای بیشتری بردارد. حضور مربیان با دانش خارجی برای دانش افزایی مربیان و ورزشکاران مختلف در کمپ، اهمیت زیادی دارد. به ویژه در بخش دختران که دوومیدانی ایران در چند سال اخیر نشان داد از ظرفیتهای خوبی برخورداراست. ریحانه آرانی نوجوان پرتاب چکش ایران در زمینه فعالیتهای پایهای ثابت کرد دوومیدانی ایران در پرتابها، چشمه جوشان استعداد است. مدال برنز او در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در سال 2017 و برنز 2018 جوانان، روی این نکته تأکید میکند که چرا کیهانی به دنبال دایر کردن کمپ پرتابها در ایران است.
4)دوومیدانی ایران امروز در مسیر المپیک 2020 قرار دارد اما دورنمای دیگر ورزش مادر در ایران، بازیهای آسیایی 2022 و المپیک 2024 است. موفقیتهای ورزشکاران در ردههای سنی، جامعه دوومیدانی ایران را بدون حُب و بغض، وادار به داشتن نگاه به آینده کرده است. چشمها را باید شُست. سیدامیر زمانپور با مدال برنز 3000 متر قهرمانی جوانان آسیا را باید دید. رضا کفایتی دارنده برنز دهگانه نوجوانان آسیا، مریم محبی با برنز 400 متر نوجوانان آسیا، بهاره جهانتیغ دارندۀ نقره 1500 متر نوجوانان آسیا، حسین رسولی، یک استعداد برتر و جوان طلایی پرتاب دیسک جوانان آسیا، رحیم دُرزاده با نقره 800 متر جوانان آسیا، مهدی پیرجهان، مدال برنز 400متر بامانع جوانان آسیا، محمدرضا رحمانی فر طلای پرتاب دیسک نوجوانان آسیا، صادق صمیمی نقره پرتاب دیسک نوجوانان آسیا، سهند نوری برنز پرتاب چکش نوجوانان آسیا، فاطمهسیما شادکام 2000متربامانع دارندۀ برنز نوجوانان آسیا و ارسلان قشقایی با طلای پرتاب وزنه نوجوانان آسیا، طی این دو سه اخیر یک بار دیگر به ما ثابت کردند، روی پای خورمان هستیم و استعدادِ دوومیدانی داریم. از نوع خوبش هم داریم. استعدادهای دوومیدانی در ادامه فعالیتهای نظاممند فدراسیون با کمک مربیان بادانش و دلسوز، هیئتهای استانی و باشگاههای علاقهمند به دوومیدانی، کارهای بزرگ میکنند. مدال نمیخرند اما با مدالشان برای مردم ایران هویت و افتخار ملی میآورند.