به گزارش منهای فوتبال ،شانزدهمین دوره رقابت های کاراته قهرمانی آسیا هر چند با شوک محرومیت امیر مهدی زاده آغاز شد ولی در نهایت برگ زرینی شد بر کارنامه ستاره موسوی و ملی پوشان تیم دختران.
در بخش پسران شاگردان هروی در شرایطی برای سومین مرتبه قهرمان تیمی قاره کهن شدند که در بخش انفرادی به هیچ وجه شبیه آنچه از تیم انتظار می رفت نبودند. شاید بسیاری از اهالی کاراته همچون نگارنده با توجه به سبقه نفراتی همچون سجاد گنج زاده از او توقع کسب مدال طلا را داشتند اما در عین ناباوری دروزن او تنها یک نشان برنز در سبد مدالی تیم آمد.
قهرمانی کومیته تیمی و پیروزی مقابل عربستان در فینال این بخش را می توان اتفاقی خوش آیند بعد از حضور نه چندان قدرتمند در بخش انفرادی دانست. اتفاقی که اگر نمی افتاد قطعا می شد در مورد مباحث مختلف فنی بیشتر بحث کرد. مثلا اینکه شاید میشد در چیدمان تیم اعزامی با وسواس بیشتری عمل کرد.
درست است که شاید اگر امیر مهدی زاده با آن اتفاق تلخ روبرو نمی شد احتمال رنگین تر شدن کارنامه تیم اعزامی وجود داشت اما باید قبول کرد که مدال برنز برای گنج زاده یا بهمن عسگری در آسیا نتیجه چندان درخوری نیست. قطعا اگر کاپیتان با تجربه تیم ذبیح الله پورشیب مدال خوشرنگ طلا را بدست نمی آورد امروز با یکیاز تلخ ترین نتایج تاریخ کاراته پسران در آسیا روبرو می شدیم. برای اثبات این ادعا کافی است به نتایج دوره قبلی و یا اسامی حذف شده های این دوره توجه بیشتری کنیم.
اما به هر صورت گذشتن از سد عربستان منجی تیم اعزامی شد و بهتر است به نقاط روشن تر و خوش آیند تر این دوره از رقابت های قهرمانی آیا هم بپردازیم.
در نقطه مقابل یعنی در بخش دختران علاقه مندان به این رشته دقیقا شاهد اتفاقاتی متفاوت نسبت به تیم پسران بودند.
طلای طراوت خاکسار و حمیده عباسعلی در کنار دو نقره رزیتا علیپور و کاتای تیمی و تک برنز فاطمه صادقی به نوعی موفقیت صد در صدی را برای تیم ستاره موسوی به دنبال داشت. موفقیتی که با قهرمانی در کمیته تیمی و پس از پیروزی مقابل تیم قدرتمند ژاپن در فینال نوید روزهای بسیار درخشان تر را برای کاراته دختران در آینده می دهد.
بدون تعارف باید گفت شاگردان موسوی یکی از تاریخی ترین روزهای کاراته را برای ورزش کشورمان رقم زدند و از همین رو است که مستحق بهترین تشویق ها و تقدیر ها هستند.
در شرایطی که در برخی رشته ها مانند جودو درخشش دختران در مسابقات بین المللی معتبر بیشتر شبیه یک رویاست دختران کاراته ثابت کردند که در صورت اعتماد و حمایت می توانند راهی که تکواندو در المپیک را رفت را بپیمایند.
سال ها است که بسیاری معتقدند مسئولین ورزش در عرصه قهرمانی باید بر روی رشته های سرمایه گذاری کنند که احتمال کسب مدال آن ها بیشتر است و سال ها است که در رشته هایی مانند جودو ورزشکاران دختر صرفا جهت حضور تشریفاتی راهی مسابقات بین المللی می شوند و در نهایت تنها چیزی که عاید ورزش می شود هدر رفت بودجه است.!!
امید است در این دوره که کاراته نیز افتخار حضور در المپیک را پیدا کرده شاهد هر چه بیشتری توجه کمیته ملی المپیک به رشته های موفق باشیم. فرصت زیادی تا المپیک 2020 نمانده و با توجه به شرایط اقتصادی کشور بر هیچ کس پوشیده نیست که تدارکات تیم ها برای اعزام به مسابقات کسب سهمیه چقدر دشوار است از همین رو باید انتظار داشت بودجه در رشته های سرمایه گذاری شود که نشان دادند پتانسیل رسیدن به مدال المپیک را دارند.
کاراته دختران بدون اغراق یکی از امید های تکرار و ارتقاء مدال ارزشمند کیمیا علیزاده در المپیک قبلی است. عباسعلی، خاکسار، علیپور و چندین نام دیگر از کاراته هر کدام می توانند کسب المپیک را کسب کنند و امید کسب مدال باشند، پس این تیم را رها نکنید.