Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

رای مخالف فرانسوی ها به حجاب در ورزش

شنبه 04 اسفند 1403 ساعت 01:35

سنای فرانسه با اتخاذ موضعی قاطع در مورد سیاست سکولاریسم کشور، پوشش مذهبی از جمله حجاب را در رقابتها ممنوع کرد. این اقدام که هنوز در مجلس ملی تصویب نشده است، سیگنال‌های ناراحت کننده ای را برای سازمان‌هایی مانند عفو بین‌الملل ارسال کرده است.

به گزارش فرانس 24؛ لایحه بسیار بحث برانگیز منع نمایش نمادهای مذهبی در ورزش در سطوح حرفه ای و آماتور توسط اکثریت محافظه کار فرانسه به تصویب رسیده است. این اقدام گسترده که در همه فدراسیون‌ها قابل اجراست، از قبل نشان‌دهنده مشکلات پیش رو در جامعه فرانسه است و سازمان‌های حقوق بشری را که آن را تبعیض‌آمیز محکوم می‌کنند، محکوم کرده است. مجلس اعلا با 210 رای موافق و 81 رای مخالف، این قانون را تایید کرد که "هر گونه علامت یا لباسی را که به وضوح وابستگی سیاسی یا مذهبی را نشان می دهد" در رویدادهای ورزشی منطقه ای و ملی ممنوع خواهدبود. با این وجود، برای اینکه این اقدام به اجرا درآید، همچنان باید در مجلس ملی تایید شود. دولت در همسویی با جناح های راست نیز حمایت قاطع خود را از این پیشنهاد اعلام کرده است. فرانسوا نوئل بافت، معاون وزیر کشور و یکی از اعضای حزب محافظه کار Les Republicains (LR)، تأیید کرد که قوه مجریه قاطعانه از این قانون حمایت می کند و آن را ابزاری اساسی در مبارزه با «جدایی طلبی» به تصویر می کشد. علاوه بر میشل ساوین، سناتور هم حزبی وی و طبیعتاً موافق اصلی لایحه، این ممنوعیت را با این ادعا که "وسوسه های اجتماعی" در بخش ورزش رخنه کرده و بی طرفی تقویت شده را ضروری می کند، توجیه کرد. سکولاریسم در واقع سنگ بنای جمهوری فرانسه است که در قانون اساسی برای تضمین بی طرفی دولت نسبت به همه مذاهب مذهبی ذکر شده است. در این چارچوب، مقامات دولتی، معلمان و دانش‌آموزان از پوشیدن نمادهای مذهبی آشکار، اعم از صلیب مسیحی، کیپا یهودی، عمامه سیک ها و حجاب مسلمانان منع شده‌اند. با این حال، گسترش چنین محدودیت‌هایی به ورزش، واکنش‌های شدید موافق و مخالف را در پی داشته است. مدافعان معتقدند که این ممنوعیت از ارزش‌های جمهوری‌خواهانه حمایت می‌کند، در حالی که منتقدان درباره تأثیر نامتناسب آن بر زنان مسلمان هشدار می‌دهند که در صورت انتخاب پوشیدن حجاب، عملاً مانع از رقابت آنها می‌شود. آنا بلوز، محقق عدالت جنسیتی در عفو بین‌الملل، این تصمیم را محکوم کرد: "این مقررات تحت عنوان دفاع از سکولاریسم، زنان و دختران مسلمان را به‌طور نامتناسبی هدف قرار می‌دهد و در صورت داشتن حجاب یا سایر لباس‌های مذهبی، آنها را به طور کامل از ورزش محروم می‌کند." در همین راستا، هلن با، بسکتبالیست و یکی از بنیانگذاران Basket Pour Toutes، نسبت به عواقب عمیق اجتماعی و روانی این قانون هشدار داد: "این قانون عواقب مخربی برای زنان و دختران مسلمان خواهد داشت - تحقیر، انگ، کناره گیری از ورزش، از دست دادن اعتماد به نفس، و از هم پاشیدگی تیم زنان."

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد

جام جهانی سپک تاکرا: تیم بانوان با یک برد برنز گرفت

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک

رئیس جدید IOC و امید به ترمیم روابط با ترامپ

سرقت از خانه والدین رئیس منتخب IOC

نامه تشکر خسروی‌وفا از توماس باخ/ دعوت از رییس پیشین IOC برای سفر به ایران

در آستانه اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا؛ دبیر کل کمیته ملی المپیک با اعضای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی دیدار و گفتگو کرد

محمود خسروی وفا انتخاب کریستی کاونتری به عنوان رئیس IOC را تبریک گفت