Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

به بهانه هفته المپیک

چهارشنبه 12 تیر 1398 ساعت 12:01

چرا روز المپیک و پارالمپیک دو روز مجزاست و با هم تفاوت دارد. چرا بچه هایمان را با این تفاوت بزرگ می کنیم؟ به طوری که فرزندان سالم، وقتی یک معلول را می بینند برخورد های مناسبی بروز نمی دهند. نمی دانم، شاید بهانه مان نشان دادن وجه تمایز مثبت و ویژه باشد.


مردم ما این روزها شاید بیشتر از گذشته به نشاط و شادابی ورزش احتیاج دارند. المپیک بهانه است، بهانه ای که به یادمان بیاورد حق شادابی داریم حتی اگر از دل این جمع کثیر قهرمانی متولد شود یا نشود، حتی اگر روی سکوهای قهرمانی مدالی به گردنمان بیاویزند یا نیاویزند، مهم این است که بلد باشیم برای حفظ سلامتی روح و روان و بازیابی آن تلاش کنیم، بجنگیم. نه از آن دست جنگ ها که در مسابقات و رقابت های رزمی یادمان می دهند. 
و هفته ی المپیک، بهانه است برای کشف استعداد شاد شدن و شاد کردن. سن و سال هم نمی شناسد. از کوچک و بزرگ در این گردهمایی کارت ورود دارند. باید ‌کلمه ی ورزش را از نو بنویسیم، خواناتر بنویسیم. ورزش اعتماد به نفس شگرفی در روح و روان افراد به وجود می آورد. به چشم های خودم آن را در وجود ورزشکاران دیده ام، چه سالم، چه معلول. و کاش این تفاوت، روزی از متن نوشته ها و رسم زندگی مان حذف شود‌. مثلا چرا روز المپیک و پارالمپیک دو روز مجزاست و با هم تفاوت دارد. چرا بچه هایمان را با این تفاوت بزرگ می کنیم؟ به طوری که فرزندان سالم، وقتی یک معلول را می بینند برخورد های مناسبی بروز نمی دهند. نمی دانم، شاید بهانه مان نشان دادن وجه تمایز مثبت و ویژه باشد. شاید دلیل مان این باشد که یک روز خاص برای ایشان اختصاص دهیم و بگوییم چه قدر برایمان مهم هستند. اما حواس مان نبوده که از ابتدای کودکی باعث شدیم فرزندان معلول مان از دیگر افراد فاصله بگیرند و کم کم از خاطره ها پاک شوند. و دانش جامعه  برای برخورد با این افراد، در حد پایین در جا بزند. و نمونه بارز آن را این روزها در رفتار فدراسیون سالم ها در ماجرای انتقال رشته های معلولین به آن فدراسیون ها شاهد هستیم.

طیبه حصامی

المپيك سياسي است

المپيك سياسي است

میلاد فرخنده حضرت معصومه علیها السلام و روز دختر خجسته باد! ‌

میلاد فرخنده حضرت معصومه علیها السلام و روز دختر خجسته باد! ‌

رئیس کمیته ملی المپیک کویت مشخص شد

رئیس کمیته ملی المپیک کویت مشخص شد

تاخیر برگزاری اسکار به خاطر همزمانی با المپیک

تاخیر برگزاری اسکار به خاطر همزمانی با المپیک

قدرت بی همتای المپیک

قدرت بی همتای المپیک

برای راضیه شیر محمدی دارنده مدال مسابقات آسیایی و جهانی پارا تیر و کمان.....

برای راضیه شیر محمدی دارنده مدال مسابقات آسیایی و جهانی پارا تیر و کمان.....

فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد

سومین نشست‌ کمیسیون بین الملل کمیته ملی المپیک برگزار شد

تجدید میثاق جامعه ورزش با شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران

تفاهم نامه همکاری کمیته المپیک ایران و مجارستان

احمدآباد به دنبال گرفتن میزبانی المپیک!

انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام به تعویق افتاد

راهبردهای ورزش برای جامعه ملتهب، گذر از فقدان تا امکان

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

یادمان شهدای ورزشکار تجاوزات رژیم صهیونی به کشورمان در موزه ملی ورزش به نمایش در می آید

صعود ۶ پله‌ای والیبال ایران در رنکینگ لیگ ملت‌ها

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم

یک ایرانی ناظر مسابقات شمشیربازی یونیورسیاد شد

فریبا محمدیان: کشتار زنان در هیچ قانونی مورد حمایت نیست

تعیین نام کاروان‌های بازی‌های اسلامی و آسیایی جوانان با الهام از «جنگ»

ما را غم خویشتن نبود…

علی نژاد: انتظار داریم IOC اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کند

امضاء تفاهم‌نامه همکاری کمیته ملی المپیک و جمعیت هلال احمر

وضعیت انتخابات فدراسیون‌ها در شرایط جنگ؛ تاکید بر برگزاری مجامع

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و درخواست واکنش فوری از کمیته بین المللی المپیک (IOC)

ورزش، صدای صلح و سنگر ایستادگی