Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

نقش ورزش در اهداف توسعه پایدار از زبان IOC

سه شنبه 03 مهر 1403 ساعت 09:44

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در جریان اجلاس سران آینده درمقر سازمان ملل متحددر نیویورک، خطاب به رهبران جهان از صمیم قلب بهخاطر گنجاندن ورزش در پیمان آینده تشکر کرد. این سند مهم روز یکشنبه توسط 193 کشور عضو سازمان ملل تصویب شد.

به گزارش IOC، "لطفا تبریکات صمیمانه من را بابت پذیرش پیمان آیندهبپذیرید. به ویژه، مایلم از شما به خاطر شناخت نقش ورزش به عنوان یکعامل مهم - و در واقع شتاب دهنده - برای دستیابی به اهداف توسعه پایدارسازمان ملل تشکر کنم. بازی‌های المپیک اخیر پاریس 2024 به خوبی نشانمی‌دهد که IOC چگونه از طریق ورزش به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند" این بخش آغازین از سخنان رئیس IOC در نشست عمومی سازمان ملل است. باخ ادامه د" «ما آماده‌ایم تا این سهم ورزش را در چارچوب پیمانآینده تقویت کنیم – زیرا این پیمان کاملاً منعکس کننده شعار المپیک ما است: سریع‌تر، بالاتر، قوی‌تر - با یکدیگر". ورزش بارها در پیمان آینده ذکر شدهاست، جایی که در 11 از 56 اقدام، کشورهای عضو سازمان ملل اعلام میکنند: "ما از فرهنگ و ورزش به عنوان اجزای جدایی ناپذیر توسعه پایدارمحافظت و آنها را ترویج خواهیم کرد." علاوه بر این، کشورهای عضوسازمان ملل در این پیمان می‌گویند: "ما تصمیم می‌گیریم اطمینان حاصلکنیم که فرهنگ و ورزش می‌تواند به توسعه مؤثرتر، فراگیر، عادلانه و پایدارکمک کند و فرهنگ را در سیاست‌ها و استراتژی‌های توسعه اقتصادی،اجتماعی و زیست‌محیطی و سرمایه گذاری عمومی کافی در حفاظت و ارتقایفرهنگ ادغام و تضمین نماید".گنجاندن ورزش در پیمان آینده نقطه عطفدیگری در کار IOC با سازمان ملل است که IOC با آن وضعیت ناظر دائمیدارد. در سال 2015، در یک لحظه تاریخی برای ورزش و جنبش المپیک،ورزش به طور رسمی توسط سازمان ملل متحد به عنوان یک "توانمندسازمهم" در توسعه پایدار شناخته شد و در دستور کار 2030 سازمان ملل قرارگرفت.
رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در سخنرانی روز یکشنبه خود در اجلاس سرانآینده گفت: "کمیته بین‌المللی المپیک صلح را اساسی‌ترین بخش از اهداف توسعه پایدار می‌داند. به همین دلیل است که ما بسیار خوشحال و مفتخریمکه علیرغم همه تنش‌های ژئوپلیتیکی، توانستیم ورزشکارانی را از مناطق 206 کمیته ملی المپیک و تیم المپیک پناهندگان در پاریس گرد هم آوریم". وی پیشاز اشاره به دیگر دستاوردهای المپیک و پارالمپیک اخیر پاریس 2024، ادامهداد: قبل از بازی های المپیک این ورزشکاران برای یک فراخوان قدرتمند برایصلح به هم پیوستند. در طول بازی های المپیک، آنها به شدت با یکدیگر رقابتکردند. همان زمان آنها در دهکده المپیک زیر یک سقف با هم زندگی مسالمتآمیزی داشتند. وعده های غذایی، تجربیات و احساسات خود را به اشتراکگذاشتند. به یکدیگر احترام می گذاشتند، بدون هیچ گونه حادثه یا تبعیض - حتی اگر کشورهایشان در حال جنگ باشند. با همه اینها، ورزشکاران فرهنگصلح را ایجاد کردند - به ما نشان دادند که اگر همه ما در روح المپیکیهمزیستی مسالمت آمیز زندگی کنیم، جهان ما چگونه خواهد بود."

گسست عاطفی تیم ملی فوتبال با جامعه و غفلت دست اندرکاران

کشتی با چوخه در گود زینل‌خان؛ میراثی از پهلوانی و همبستگی مردمی

زمان برگزاری مجمع فدراسیون ژیمناستیک مشخص شد

غول گرجی رییس فدراسیون شد

اعزام کاروان ایران به المپیک دانش آموزی صربستان/ پرچم‌داران کاروان مشخص شدند

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد

جام جهانی سپک تاکرا: تیم بانوان با یک برد برنز گرفت

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک