به اطلاع معاونت محترم بانوان وزیر ورزش و جوانان میرسانیم که این رشته با توجه به قدمت و پیشینهای که در سالهای خیلی دور داشته اکنون به فدراسیونی درجه دو در رشته توپ و تور تبدیل شده است. رشتهای که جزو نخستین ورزشهای حرفهای در ایران بوده و علیرغم المپیکی بودن نتوانسته است در جایگاه حقیقی خود قرار گیرد و دستاورد چشمگیری داشته باشد. منکر برخی فعالیت های مثبت در این رشته نیستیم اما انتظارات را آنگونه که باید و شاید برآورده نکرده اند.
اگر از چند ستارهای که در این دوران در تنیس ظهور کردند چشمپوشی کنیم، فدراسیون تنیس کشورمان حرف زیادی در حوزه قهرمانی برای گفتن نداشته است. دائماً بین دسته سوم و چهارم دیویس کاپ دستبهدست می شویم و حضور ورزشکارانمان در هانگژو نیز به لطف کمیته ملی المپیک و با حواشی بسیار برای اختصاص سهمیه به آنها همراه بوده است. حتی هزینه مربی کروات مشکات الزهرا صفی را نیز خود این ورزشکار پرداخت میکرده و فدراسیون نقشی کمرنگ در رشد این ورزشکار داشته است. در هانگژو نیز پس از کشوقوس فراوان جهت حضور دو ورزشکار دیدیم که نخستین بازی، آخرین بازی ورزشکاران تنیس بود تا به ما یادآور شود که این رشته المپیکی در چه جایگاهی قرار دارد و کجای کار قرار داریم.
مریم کاظمی پور در پایان مجمع سال 1402 فدراسیون تنیس گفت: «مصادیق پیشرفت در ورزش تنیس ملموس بوده و این به خاطر حضور افراد شایسته و مدیران قوی در این فدراسیون است». سؤال ما از معاونت بانوان وزارتخانه این است که دقیقاً از کدام موفقیت صحبت کردید؟ فدراسیونی المپیکی که حتی در المپیک سهمیه هم نمیگیرد را موفق میدانید؟ منکر حضور برخی چهره های خوشنام در این فدراسیون نیستیم اما آیا امکان دارد مصادیقی برای موفقیت ها برشمارید؟
داوود عزیزی رئیس فدراسیون تنیس از تبدیل بودجه فدراسیون از 3 به 32 میلیارد تومان سخن گفت اما جلوه و نمود این افزایش بودجه را نام نبرده است. حتی زمینهایی را که از شرکت توسِعه به این فدراسیون واگذار شد نیز کمکی به توسعه و موفقیت این فدراسیون نکرده است. عزیزی همچنین بهعنوان عملکرد گفت در مجمع 16 هیات استانی نیز در سال گذشته شرکت کرده است. آیا فدراسیونهای دیگر چنین نمیکنند و تنها عزیزی شرکت کرده است؟ ایکاش ایشان اقداماتی که در این 16 استان انجام داده اند را نام می برد. همه رئیس فدراسیون ها به مجامع استانی هیات هایشان می روند اما ندیدیم کسی آن را فعالیت فدراسیون نام ببرد. آیا زمین و یا آکادمی تاسیس کرده اند؟ به رشد قهرمانی و توسعه همگانی آن استان ها کمک کرده اند یا ظرفیت جدیدی پدید آورده اند؟ اگر انجام داده اند خوشحال میشویم در جهت انعکاس موفقیت های فدراسیون تنیس اقدام کنیم.
از سرکار خانم کاظمی پور که معاونی توانمند و شریف در حوزه بانوان هستند انتظار میرفت که با تحقیق و بررسی بیشتری در خصوص فدراسیون تنیس صحبت میکردند. آنچه که جامعه و مخاطبان از فدراسیون می بینند را شرح دادیم اما اگر ایشان نقظه نظر دیگری دارند با ما در میان بگذارند. این فدراسیون شرایط بالقوه و بزرگی دارد که اگر با مدیریتی درست همراه شود میتواند بالفعل گردد اما کماکان از روزهای اوج در این رشته فاصله داریم و کمتر اقدام تأثیرگذاری در حوزه قهرمانی و همگانی رشته تنیس صورت میگیرد. امیدواریم معاون بانوان وزیر ورزش و جوانان تا زمانی که سرکار هستند اگر نگاه مثبت یا منفی دارند نه تنها درباره این فدراسیون درباره همه فدراسیون ها با جزئیات مطرح کنند تا شائبه برای مخاطبان به وجود نیاید. حافظ می فرمایند که:
جمالِ یار ندارد نقاب و پرده ولی
غبارِ رَه بِنِشان تا نظر توانی کرد
بیا که چاره ذوقِ حضور و نظم امور
به فیضبخشیِ اهلِ نظر توانی کرد
فدراسیون تنیس در سال 1402 نیز همچون سالهای پیشتر عملکرد چشمگیری در حوزههای تحت پوشش نداشته است. حتی حضور سلبریتی های سینمایی نیز کمکی به جلبتوجه گروه مدیریتی این فدراسیون نداشته و بیشتر اقدامات آنها را زیر سؤال برده است بهزودی در این زمینه و در مطلبی جداگانه خواهیم نوشت. امیدواریم در مجمع سال 1403 سفر به مجامع انتخاباتی 16 استان دستاورد یک فدراسیون المپیکی که 32 میلیارد از بیتالمال برای آن هزینه میشود نباشد و موفقیتهای استانی و توسعه این رشته جذاب و پرطرفدار را شاهد باشیم.
حسین محمدی