Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

هوش مصنوعی، فرصت یا تهدید

چهارشنبه 16 خرداد 1403 ساعت 12:29

اگر چه این روز ها بحث هوش مصنوعی زبانزد هر محفلی است و حرف های زیادی درباره آن گفته می شود ولی واقعیت امر آنست که بسیاری از کارشناسان ارتباط جمعی و جامعه شناسان،نگرانی های مختلفی در این باره دارند،چرا که معتقدند این پدیده نوظهور چه بسا ممکن است همچون شمشیر دو لبه عمل کند.

اینکه ما در حال گذر از دنیای ارتباطلاعات و اطلاعات هستیم جای خود اما آنچه که گسترش شبکه های اجتماعی برای ما به ارمغان آورد جدای از نکات مثبت آن در کم کردن فاصله ها و افزایش داده های خبری و تصویری و سرعت انتقال اطلاعات،مشکلی که به وضوح در جامعه پدید آورد افزایش اطلاعات غلط و چه بسا دروغ افکنی بدون هیچگونه منبع موثقی است که باعث گردید تا دستگاه قضایی ​و نظارتی هر کشور در خصوص چگونگی برخورد با مسائل مختلف پیش آمده آن عقب مانده و اگر چه با تاخیر،اقدام به تصویب ​قوانین سفت و سختی در این باره نمایند تا هر فردی در شبکه اجتماعی خود مسئولیت هر گونه داده هایی که ارائه کرده است را بر عهده بگیرد.

این در حالی است که هنوز بسیاری از کشورها اسیر نابهنجاریهای شبکه های اجتماعی هستند شبکه هایی که ارائه داده های آن توسط خود انسان صورت می گیرد اما پدیدیه نو ظهور هوش مصنوعی خود مشکلی بر مشکلات گذشته افزوده و فرد را با تصاویر و اخبار غیر واقعی مواجه می سازد که معلوم نیست  آیا تولید کننده آن یک فرد یا انسان است یا ​یک هوش مصنوعی،در واقع دنیای هوش مصنوعی را جدای از جنبه های مثبت آن،باید دنیای جعلیات نامید.جعل عکس،جعل خبر،جعل فیلم،جعل سند،جعل مقاله،جعل طرح،جعل پایان نامه... و هزاران جعلیات دیگر که چه بسا عدم تدوین قوانین سفت و سخت در این باره ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای جامعه و بخصوص حریم خصوصی افراد و حتی در ابعاد امنیتی برای هر کشور داشته باد.

هوش مصنوعی اگر چه به یاری انسان آمده است ولی آنچه که اهل قلم و اهل علم را بشدت نگران کرده، اینست که پدیده نوظهور فوق ممکن است براحتی جایگزین انسان در ارائه علوم در زمینه های ​مختلف پزشکی،اجتماعی، روانشناسی،ادبی،هنری،ورزشی،سیاسی و جنبه های دیگر گردد بطوریکه ​حتی در بخش ورزش نویسان اذهان بسیاری از سردبیران،مقاله نویسان و حتی پایان نامه نویسان دانشگاهی را نیز مشغول خود کرده است ​چنانکه مسئولان انجمن جهانی خبرنگاران ،نویسندگان و عکاسان ورزشی را گرد هم آوردتا در این باره به بحث و تبادل نظر بپردازند،اینکه آیا هوش مصنوعی برای روزنامه نگاری ورزشی راه حل است یا تهدید؟ این بحث اصلی روی میز کنگره صدمین سالگرد AIPS خواهد بود چرا که اهل فن می دانند هوش مصنوعی اتاق‌های خبر را متحول ​خواهد کرد چرا که می تواند وظایفی مانند تهیه گزارش مسابقات و ویرایش نکات برجسته ویدیویی را انجام ‌دهد و بخش دیگری از مبحث این است که آیا هوش مصنوعی می تواند از ورزشکاران در رسانه های اجتماعی حمایت نماید و یا اینکه خود مشکلی بر مشکلات آنها خواهد افزود.

در شماره IV/23 مجله AIPS،چهارمین نشریه در سال گذشته، نویسنده مقاله مارتین مازور هشدار داد: "آنچه واقعاً در عصر اطلاعات نادرست نگران کننده است، این است که چگونه هوش مصنوعی می تواند ابزاری باشد که به طور غیرمستقیم قادر به از بین بردن آن چیزی باشد که قبلا توسط روزنامه نگاران واقعی ​خلق یا نوشته ​می شد، چرا که معتقدند اگر با استفاده از هوش مصنوعی بتوانند تقریباً هر چیزی را بنویسند و منتشر کنند، مقدار محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی بسیار بیشتر از محتوای نوشته شده توسط انسان ​خواهد بود و این امر تفکر و خلاقیت را از انسانها خواهد گرفت و در آینده نزدیک هر آن چه هست هوش مصنوعی است و نه تفکر و خلاقیت یک انسان که ناشی از تحصیل و تجربه است .

در واقع آنچه که بر نگرانی های فوق می افزاید اینست که ​اگر هوش مصنوعی در حین جستجوی پاسخ متون نوشته شده به کمک دیگر ربات هابیاید،از سوی انسان تصمیم بگیرد و از اطلاعات و داده ها برای نوشتن یا بازنویسی روند رویدادها استفاده کند، آیا واقعا در دوران جعلیات قرار نخواهیم گرفت" بخصوص که بسیاری از ​فارغ التحصیلان با بهره رگیری از نویسندگان جعلی هوش مصنوعی مقالات و پایان نامه های خود را به اتمام می رسانند که همین موارد بعدها ممکن است به عنوان منبع هم ​مورد استفاده​قرار گیردو شما ندانید که اگر فردای امروز با استاد یا اهل فنی در ​هر حرفه یا هنری روبرو شوید هر آنچه می گوید از اوست یا از هوش مصنوعی و اگر هوش مصنوعی را از وی جدا کنید خود خودش،چه در چنته دارد.

در واقع آنچه که امروز جامعه علمی جهان در حوزه های مختلفی همچون پزشکی،ادبی،اجتماعی،سیاسی،تجاری،اقتصادی،طراحی،نویسندگی و...را تهدید می کند استفاده دائمی و افسار گسیخته از هوش مصنوعی است که اگر چه باعث افزایش مقالات و فیلم و تصویر ​و طراحی و... ​می گردد اما در نهایت آنچه که در پس این اتفاق بزرگ ممکن است آشکار و پنهان باشد، سونامی بیسوادی است که گربیان نسل آینده ​بخصوص جامعه علمی را خواهد گرفت.

تخلص:دال

احیای آتش‌بس المپیک توسط میزبانان بازیهای زمستانی ۲۰۲۶

موفقیت کم‌نظیر کاراته در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵

ملیکا میرحسینی برنز گرفت/ پایان کار تکواندو در بازی های اسلامی با ۸ مدال

آغاز تور «جاده ابریشم» برای جام جهانی شنا ۲۰۲۶

برد پرگل دختران هندبالیست ایران برابر مالدیو

تنبلی، سلاح مخفی ورزشکاران حرفه‌ای! علم پشت بازیابی

مسیر مشعل المپیک زمستانی میلان – کورتینا ۲۰۲۶ رسماً اعلام شد

طلای پرتاب وزنه پارادومیدانی برای یاسین خسروی

توفان نقاب‌ها: وقتی "بودن" قربانی "نمودن" می‌شود

آغاز برنامه جهانی تربیت رهبران نسل جدید توسط فیبا

تأکید رئیس IOC در بروکسل: "هیچ ورزشکاری نباید قربانی تبعیض یا مداخله سیاسی شود"

میلان–کورتینا ۲۰۲۶؛ نقطه عطف جدید در مسیر عدالت جنسیتی ورزش زمستانی

کاراته؛ رویای کودکانه

فرخی قهرمان بازی های اسلامی شد/ ۴ مدال کشتی فرنگی ایران در ۴ وزن نخست/فرخی دومین طلا کشتی را کسب کرد

جایگاه سوم کاروان ایران در ششمین دوره بازی های همبستگی اسلامی-ریاض2025

درخشش فردین و ساروی؛ پایان طلایی ایران با ۴ طلا و یک نقره و برنز

رقابت شش کشور برای کسب عنوان برترین فدراسیون دوومیدانی جهان در سال ۲۰۲۵

هیأت رئیسه جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز بر اتحاد و ثبات تأکید کرد

فتوحی و پاکدامن از صعود به نیمه‌نهایی بازماندند

ابهام در انتخابات فدراسیون جهانی بوکس در آستانه کنگره رم

عیادت وزیر ورزش از دختر موتورسوار/ دستور دنیامالی به فدراسیون پزشکی و صندوق قهرمانان

شکست تیم ملی پینگ‌پنگ نوجوانان ایران در یک قدمی مدال قهرمانی جهان

سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد

ورزش شما در حال کشتن شماست! پارادکس تمرینات شدید و سیستم ایمنی ضعیف

مشخص شدن قرعه ملی پوشان نوجوان ایران در قهرمانی جهان

برنز بدمینتون‌باز ایرانی در فیوچر سریز ترکیه

ابهام در انتخابات فدراسیون جهانی بوکس در آستانه کنگره رم

هیأت رئیسه جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز بر اتحاد و ثبات تأکید کرد

رقابت شش کشور برای کسب عنوان برترین فدراسیون دوومیدانی جهان در سال ۲۰۲۵

جایگاه سوم کاروان ایران در ششمین دوره بازی های همبستگی اسلامی-ریاض2025

توفان نقاب‌ها: وقتی "بودن" قربانی "نمودن" می‌شود

کاراته؛ رویای کودکانه

تنبلی، سلاح مخفی ورزشکاران حرفه‌ای! علم پشت بازیابی

درخشش فردین و ساروی؛ پایان طلایی ایران با ۴ طلا و یک نقره و برنز

فتوحی و پاکدامن از صعود به نیمه‌نهایی بازماندند

تأکید رئیس IOC در بروکسل: "هیچ ورزشکاری نباید قربانی تبعیض یا مداخله سیاسی شود"

آغاز تور «جاده ابریشم» برای جام جهانی شنا ۲۰۲۶

آغاز برنامه جهانی تربیت رهبران نسل جدید توسط فیبا

میلان–کورتینا ۲۰۲۶؛ نقطه عطف جدید در مسیر عدالت جنسیتی ورزش زمستانی

مسیر مشعل المپیک زمستانی میلان – کورتینا ۲۰۲۶ رسماً اعلام شد