رقابت های جهانی باکو 2023 هشتم تا چهاردهم خرداد ماه به میزبانی کشور جمهوری آذربایجان با حضور بیش از 900 تکواندوکار برگزار می شود. این رقابت ها برای تکواندوکاران از اهمیت خاصی برخودار است چراکه یکی از ایستگاه های مهم برای کسب سهمیه المپیک پاریس 2024 به حساب می آید و کسب امتیاز در این رقابت ها می تواند آن ها را زودتر از سایرین به پاریس بفرستد.
8 ملی پوش ایران در گروه آقایان در این رقابت ها شرکت خواهند کرد که در این بین اسامی نام آشنایی هم به چشم می خورد. ملی پوشان در صدد هستند پس از 8 سال در رقابت های جهانی از سال 2015 تا امروز این بار طلسم طلا نگرفتن در همسایگی ایران را بشکنند.
در میان این 8 مبارز، «فرزان عاشورزاده» 8 سال پیش موفق به کسب مدال طلای جهانی شد حالا در 27سالگی بالاتر از همه رقبای داخلی توانست ملی پوش اعزامی وزن 63- کیلوگرم ایران در این رقابت ها باشد. او با انگیزه ای فراوان می خواهد موفقیت های جهانی روسیه را با پشت سر گذاشتن تلخی های المپیک ریو 2016 این بار با کسب نشان طلا در باکو به فراموشی بسپارد.
رویای فرزان در سر «میرهاشم حسینی» ملی پوش وزن 74- کیلوگرم نیز هست. حسینی بعد از حذف تلخ و شوکه کننده از المپیک توکیو2020 ، در چانچئون کره جنوبی خود را پیدا کرد و با ارائه نمایشی ایده آل نایب قهرمان آسیا شد. او در رقابت های جهانی منچستر 2019 به دلیل کارشکنی انگلیسی ها حضور نداشت و در مکزیک نیز توفیق مبارزه کردن نداشت. میرهاشم می خواهد در دومین حضورش در رقابت های جهانی 2017 مانند اولین رویدادی که در آن پا گذاشت مدال آور باشد؛ اما این بار رنگ آن باید از نقره به طلا تغییر کند.
«مهران برخورداری» تنها ملی پوش مدال آور بجا مانده از رقابت های جهانی مکزیک است. «دانیال بزرگی» در وزن 68- کیلوگرم «رضا کلهر» پدیده جوان تکواندو که در 17 سالگی موفق به کسب مدال برنز شد را کنار زد؛ «سجاد مردانی» کاپیتان برنزی گوادالاخارا هم به دلیل مصدومیت توفیق حضور در جهانی باکو را از دست داد. حالا مرد نقره ای گرند اسلم ووشی چین به عنوان تنها بازمانده مکزیک می خواهد کار نیمه تمام خود در را این بار با فینالیست شدن در یکی از سخت ترین اوزان تکواندو یعنی وزن 80- کیلوگرم، با جنس طلا تمام کند.
«علیرضا حسین پور» در وزن 58- کیلوگرم «حسین لطفی» باتجربه و عنواندار آسیایی را از پیش روی برداشت و راهی باکو شد. مهدی حاجی موسائی گرچه در جهانی مکزیک توفیقی کسب نکرد اما در رقابت های آسیایی 2022 نایب قهرمان و در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی قونیه برنزی شده و حالا در دومین تجربه حضور می خواهد مبارزه ای متفاوت تر از گوادالاخارا نشان دهد.
«آرین سلیمی» مرد طلایی رقابت های گرند اسلم ووشی چین که یکی از مسابقات مهم در راستای کسب جواز حضور در رقابت های المپیک به شمار می رود، در وزن 87- کیلوگرم «ابوالفضل عباسی» پدیده نوظهور و قهرمان نوجوانان جهان در سال 2022 را شکست داد و به ترکیب اصلی تیم رسید؛ او برای پیش برد اهداف و تکرار موفقیت چین برنامه خواهد داشت اما نباید فراموش کنیم یک ایرانی الاصل دیگر «مهدی خدابخشی» سال گذشته با تیم ملی صربستان در گوادالاخارا طلایی شد و رویارویی دو تکواندوکار ایرانی با تکنیک خاصی که از هردو سراغ داریم مخصوصا در فینال تماشایی خواهد شد.
همچنین علیرضا نادعلیان نایب قهرمان آسیا 2022 و طلایی بازی های همبستگی کشورهای اسلامی قونیه پس از سجاد مردانی بار سنگینی روی دوش خود دارد و به نوعی اکثر علاقه مندان به تکواندو از او مانند سایر سنگین وزن های تاریخ تکواندو ایران مدال می خواهند.
قهرمانی جهان مکزیک 2022 برای تکواندو ایران کمی متفاوت تر از سایر رویدادهای جهانی بود؛ ایران در این رقابت ها تنها 3 مدال برنز کسب کرد که شاید می توان یکی از دلایل آن را پوست اندازی و جوانگرایی تیم ملی دانست. اما شرایط در باکو مقداری فرق می کند؛ 3 مدال آور ادوار جهانی در این تیم حاضر هستند و 5 جوان با انگیزه با پیروزی مقابل رقبای صاحب عنوان فیکس تیم ملی شدند. در کنار ملی پوشان کادر فنی تیم ملی از بیژن مقانلو که خود روزی از تکواندوکاران صاحب سبک و کهنه کار است به عنوان سرمربی بهره می برد. مسعود حجی زواره قهرمان تکواندو جهان و نعیما خواجوی نیز به عنوان مربی وی را یاری می کنند. وزن کادر فنی مانند بازیکنان بالا است؛ گرچه حضور یک مربی باتجربه دیگر به جای فیض الله نفجم می توانست بار را از روی دوش مقانلو کمی سبک کند.
مطمئنا حریفان در باکو بیکار ننشسته اند، همه تکواندوکاران حاضر در مسابقات از جمله نفرات یکم تا دهم رنکینگ المپیکی تمام توان خود را می گذارند تا هر حریفی را تار و مار کنند اما نباید فراموش کرد ملی پوشان ایران راه پیروزی را در این سالیان خوب آموخته اند و به کسب سومین عنوان قهرمانی در جهان چشم دوخته اند.
به قلم: پرنیان مددی