حذف تیمهای فوتبال ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا گره مشکلات ورزش را کورتر کرد و نشان داد که این حوزه بدجور در کلاف سردرگم سومدیریت گیر کرده است.گمان میرود حضور زنان در استادیومها برای تماشای فوتبال مردان که سالهاست به یکی از گرههای ورزش بدل شده هم بهانهای برای این حذف بوده باشد، هرچند که بسیاری از مدیران ورزشی سالهاست که خود را موافق این حضور میدانند و تصمیم بر عدم آن را بر گردن از ما بهتران میاندازند اما هرچه باشد امروز این گره آفت مدیریتشان شده و انگار هر روز هم کورتر میشود.
بعد از حضور انتخابی تعدادی از زنان در دیدار تیم پرسپولیس و کاشیما در فینال رقابتهای جام باشگاههای آسیا و همچنین بلیت فروشی برای زنان و حضور اندک آنها در دیدار کم اهمیت و خالی از هیجان تیم ملی ایران و کامبوج در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام جهانی فوتبال که حتی عده کمی از مردان را برای تماشای این بازی به استادیوم کشاند، حالا فدراسیون فوتبال در اقدامی نمایشی برای تعداد اندکی از خبرنگاران زن آی دی کارت مسابقات این دوره از رقابتهای لیگ برتر را صادر کرده و در هر دیداری که در تهران برگزار میشود با چند خبرنگار زن، این پیام را به فدراسیونهای آسیایی و جهانی مخابره میکند که هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز روی خط اعتدال است، غافل از اینکه این حضورِ نه به دل نه به خاطر، اتفاقی خاکستری روی چنین خط قرمزی است و خواسته زنان هوادار برداشتن این خط برای همه آنهاست.
اگرچه باید نگاه مثبت به این ماجرا داشت اما قطعا مطالبه جامعه زنان به حضور گزینشی محدود نمیشود و بهتر است که فدراسیون فوتبال که به بهانه کرونا فعلا بدون تماشاگر مسابقه برگزار می کند وضعیت استادیوم ها را ساماندهی کرده تا بالاخره زمینه حضور همه زنان ممکن و یک بار برای همیشه این موضوع حل شود و به دیده تردید و انکار به این مساله نگاه نشود.
خوشبختانه خبرهایی از محافل خصوصی به گوش می رسد که شخص وزیر نگاه مثبتی به حضور زنان در استادیوم ها دارد پس بهتر است که این حضور با یک برنامه ریزی درست و دقیق بار دیگر محدود به عوامل اجرایی نمایندگان مجلس و خبرنگاران و سلبیریتی ها نشود و همه دختران ایران بتوانند طعم خرید بلیت بدون تشریفات خاص را تجربه کنند و با مداد پررنگ تری خط قرمزها را پشت سر گذارند.
در شرایطی که الزامات قانونی فیفا و رویکرد مثبت وزارت جدید ورزش به حضور زنان در استادیومها دیده میشود، تعلل در این باره صرفا به پاک کردن صورت مسأله و نه حل آن ختم می شود. پس بهتر است بازگشایی استادیومها به صورت تدریجی با حضور زنان انجام شده و چالشهای پیش رو در این باره مثل مسیر رفت و آمد و ... در بازی های پیش رو به ورطه آزمایش گذاشته شود. شاید بتوان از تهدید کرونا و تعطیلی حضور تماشاگران در مسابقات فوتبال فرصت بهینهای را فرآهم آورد تا یکی از پربحثترین چالشهای دو دهه اخیر ورزش کشور حل شود.
الهام محمدی مجد