Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

۸۰۰ روز بلاتکلیفی فدراسیون بین‌المللی ورزش زنان مسلمان

سه شنبه 24 فروردین 1400 ساعت 09:29

با گذشت بیش از ۸۰۰ روز از صدور حکم الهه عرب عامری به عنوان سرپرست فدراسیون بین‌المللی ورزش زنان مسلمان هنوز هیچ خبری از این فدراسیون نیست تا یکی دیگر از ‌اولویت‌های حاکمیت ورزش مشمول مرور زمان به فراموشی سپرده شود.

فدراسیون بین‌المللی ورزش زنان مسلمان در سال ۱۳۶۹ تأسیس شد، بی‌شک احیا، آغاز فعالیت و توسعه تعداد زیادی از رشته‌های ورزشی زنان ایران مرهون اقدامات انجام شده این فدراسیون در دهه ۷۰ بود، اما گره خوردن موضوع زنان با ورزش سرانجام دردهه ۸۰ قربانی سیاست شد و با اعلام انحلال این ارگان فعالیت زنان هر رشته به فدراسیون متبوع آن واگذار شد، تصمیمی که اگرچه در ابتدا منطقی به نظر می‌رسید و استدلال‌های فراوانی در توجیه‌اش داشت اما بعد از گذشت دو دهه ثابت کرد در مدیریت مردسالار ورزش کشور، زنان اسیر نگاه تبعیض‌آمیز و جنسیت زده و کلیشه‌وار مدیران فدراسیون‌های مختلف شده‌اند و در تخصیص منابع اعتبارات، اعزام‌ها و غیره به عنوان اولویت دوم در اکثر رشته‌های ورزشی درنظر گرفته می‌شوند.

تراژدی دردناک ماجرا به رشته‌هایی معطوف بود که عملا به دلیل پایبندی به میزان ارزش‌های عرفی و شعایر مذهبی امکان حضور در رویدادهای بین‌المللی را ندارند؛ اما فدراسیون ورزش زنان مسلمان توانسته بود با برگزاری رویدادهای بین‌المللی مطابق با استانداردهای داخلی خون تازه‌ای به رگ‌های آن‌ها تزریق کند.

با تغییر دولت و روی کار آمدن مسعود سلطانی‌فر شعارهای زیبایی در حمایت از ورزش زنان داده شد، سمینارها، نشست‌های هم‌اندیشی و جلسات راهبردی برای ورزش زنان برگزار و در نهایت تصمیم گرفته شد تا باردیگر فدراسیون بین‌المللی ورزش زنان مسلمان احیا شود.

دی ماه سال ۹۷ الهه عرب عامری به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد؛ اما تمام شعارهای آقایان آورده‌ای به جز یک برگ ابلاغ برای زنان نداشت. نه ساختمان و بودجه‌ای در خور اختصاص یافت و نه کادر اداری و اجرایی قدرتمندی در این فدراسیون منصوب شد و روند آغاز فعالیت آن به قدری کند پیش رفت که خانم سرپرست به جای پیگیری امور بانوان درگیر پیگیری مراحل بازسازی ساختمانی شد که چند اتاق آن در اختیار فدراسیون‌های دیگر بود!

حالا که بیش از چند ماه از عمر دولت باقی نمانده و مطابق سنت، دولتمردان به ارائه گزارش از اقدامات و فعالیت‌ها و دستاوردهای خود می‌پردازند، خوب است درباره تکلیف این فدراسیون و چرایی مغفول ماندن اهداف و برنامه‌هایش پس از گذشت بیش از دو سال توضیح دهند.

به قلم:الهام محمدی مجد

روزهای خوب هندبال ایران

اسب ۱۲ نفر برای انتخابات زین شد؛ پرش رئیس یک فدراسیون دیگر به سوارکاری

وقتی متن سخنرانی وزیر ورزش گم می‌شود!!!

قهرمانی قره گوزلو در مسابقات اسنوکر کیو تور خاورمیانه

انتصاب اعضای اصلی کمیته بولینگ فدراسیون

اگر من جای وزیر بودم ...

امان‌الله پاپی به مدال برنز پرتاب نیزه پارادوومیدانی جهان رسید

نماینده OCA مطرح کرد: استفاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی ویژگی برجسته بازی های آسیایی آیچی-ناگویا خواهد بود

فرصت سوزی والیبال در مسابقات قهرمانی جهان 2025

والیبال ایتالیا قهرمان جهان شد

مجلس اصلاحات بودجه را از خود شروع کند/ بودجه زمین گلف مهمتر است یا آموزش و پرورش سیستان بلوچستان؟

"امید ایران" شعار کاروان ایران در بازی‌های آسیایی جوانان

نگرانی اهالی از رانش زمین در محل پروژه‌های المپیک زمستانی میلان–کورتینا

راهیابی ٣ سنگ‌نورد ایران به بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶

پایان ۱۵ سال ریاست جان کوتس بر دادگاه حکمیت ورزش

آغاز نسخه تازه IOC برای خبرنگاران جوان در داکار ۲۰۲۶

خسروی‌وفا با حکم رئیس جمهور عضو شورای عالی ورزش شد

تأثیر «متوسط» بازی‌های المپیک پاریس بر اقتصاد

قهرمانی قاطع نابغه تنیس جهان در توکیو

وفات حضرت معصومه(س) تسلیت باد

تأکید رئیس IOC بر نقش پررنگ ورزش در سلامت عمومی سازمان ملل

نوآوری‌های تازه فدراسیون جهانی اسکی برای ارتقای ایمنی و داوری المپیک زمستانی ۲۰۲۶

کنفرانس بین‌المللی حمایت از مالکیت فکری پیش از بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۶

در ادامه سیاست‌های خود علیه ورزشکاران تراجنسیتی، حمله ترامپ به ایالت مینه‌سوتا

حمایت IOC از «طرح احیای ورزش فلسطین» و تأکید بر نقش صلح آمیز المپیک

تردیدها در لوزان؛ امیدواری روسیه و بلاروس پس از تصمیم تازه IPC

چالش‌های فدراسیون‌ها پیش از برگزاری بازی‌های آسیای جنوب‌شرقی ۲۰۲۵ در تایلند

انتقاد از محرمانه بودن کارگروه جدید IOC برای حمایت از دسته زنان

نگاهی به ورزش پارا

مدال طلای پارادوومیدانی ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان

راهیابی ٣ سنگ‌نورد ایران به بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶

هاجر صفرزاده نایب قهرمان مسابقات پارادوومیدانی قهرمانی جهان شد

سعید افروز رکورد جهان را شکست و قهرمان پرتاب نیزه شد

پرچمداران کاروان ایران در بازی‌های آسیایی بحرین مشخص شدند

صعود تاریخی سینا ولیزاده به رنکینگ ۱۳ جهانی پاکت بیلیارد

وفات حضرت معصومه(س) تسلیت باد

خسروی‌وفا با حکم رئیس جمهور عضو شورای عالی ورزش شد

آغاز نسخه تازه IOC برای خبرنگاران جوان در داکار ۲۰۲۶

المپیزم۳۶۵؛ حمایت از ۱۵ برنامه رده‌های پایه برای توسعه اجتماعی از طریق ورزش

تأثیر «متوسط» بازی‌های المپیک پاریس بر اقتصاد