Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

خواب دفاع مقدس

يكشنبه 31 شهریور 1398 ساعت 02:31

چوانگ تزو حکیم چینی شبی خواب می بیند که پروانه ای شده است و از این گل به روی آن گل می نشیند. وقتی از خواب برمی خیزد با خود می اندیشد که آیا او چوانگ تزو است که خواب پروانه ای را دیده و یا پروانه ای است که دارد خواب چوانگ تزو را می بیند. داستان آنهایی که روزگار دفاع مقدس را دیده اند دقیقا شبیه حکایت این حکیم چینی است و وقتی آن روزها را با امروز مقایسه می کنند می گویند آن روزها خواب بودیم یا امروز خوابیم.

چوانگ تزو حکیم چینی شبی خواب می بیند که پروانه ای شده است و از این گل به روی آن گل می نشیند. وقتی از خواب برمی خیزد با خود می اندیشد که آیا او چوانگ تزو است که خواب پروانه ای را دیده و یا پروانه ای است که دارد خواب چوانگ تزو را می بیند.

داستان آنهایی که روزگار دفاع مقدس را دیده اند دقیقا شبیه حکایت این حکیم چینی است. وقتی بجاماندگان و یادگاران گرامی دفاع مقدس آن روزها را با امروز مقایسه می کنند می گویند آن روزها خواب بودیم یا امروز خوابیم.

همه آنهایی که ایثارگری ها، ساده زیستی ها، همدلی ها، تواضع ها و ... آن روزها را دیده اند وقتی با وضعیت امروز ما مقایسه می کنند نمی توانند باور کنند که ما آن مردمان و مسوولان آن مسوولان هستند. آن روزها بر خلاف امروز همه یکدل و و دست در دست بودیم و نه چون امروز که می خواهیم زیر پای یکدیگر را خالی کنیم.

مسوول ما آن روز اگر فرزندی به جبهه نمی فرستاد شرمگین می شد نه چون امروز که اگر آقازاده اش به خارج نرود و فلان ماشین را سوار نشود خجالت بکشد.

آن روز الگوی مسوول ما امام علی (ع) بود که آتش را نزدیک دست برادرش برد تا به تمثیل بگوید که نمی تواند به او سهم بیشتری از بیت المال بدهد و امروز گرفتار مسوولانی هستیم که برادر و فرزند و داماد و ... آنها در غارت بیت المال و کنار آمدن با مفسدان گوی سبقت را از یکدیگر می ربایند. آن روزها خانه مسوولان بسیار معمولی و در حد متوسط مردم بود و امروز بهتر از من می دانید که بسیاری از مقامات چگونه زندگی می کنند.

آن روز ها ملاک انتصابات، تقوا بود نه چون امروز که ملاک ها آقازادگی و ...شده است. آن روزها همه دارایی هایشان را تقدیم جبهه می کردند و امروز اکثر مسوولان می خواهند خزانه خود را پر کنند.

جبهه جوانانی را ساخته بود که با تمام ایثارگری ها و گذشت ها و خلوص ها باز هم خود را بدهکار می دانستند نه چون امروز که مسوولان با تمام کم کاری ها و فامیل بازی ها و... خود را طلبکار می دانند.

امروز در شرایط موجود و در حالیکه هر روز خبر از یک اختلاس توسط وابستگان فلان مسوول به گوش می رسد سخت است از جنگ و ایثار آنها گفتن.

امروز بسیار دشوار است برای این نسل از آن پاکی و چهره های آسمانی سخن گفتن چرا که می بینند برخی آقایان چگونه با نام شهدا و ایثارگران روی بیت المال خیمه زده اند.

امروز به راستی دشوار است از جنگ و ارزش های آن سخن گفتن اما این دلیل بر آن نمی شود که در این خصوص کوتاهی کنیم. امروز بازهم نیازمند جوانانی آنچنانی هستیم که بوی عطر و پاکی آنها فضای شهر را عطرآگین کند و اجازه این همه سواستفاده را ندهد.

همه آنهایی که آن روزها را دیده اند و امروز را می بینند بطور قطع چون حکیم چینی با خود می گویند راستی آن روزها رویایی بود که می دیدم و حقیقت ما این است که امروز هستیم یا آنکه امروز در خواب هستیم و حقیقت آن چیزی است که آن روزها بودیم.

امید که وضعیت امروز ما خواب باشد و بازگردیم به روزگار بیداری دفاع مقدس.

آغاز هفته دفاع مقدس بر نورآفرینان مبارک باد.

شاید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم

سواد ورزشی به تنهایی مدیر نمی سازد

مصدومیت بدموقع پاکدامن و احتمال نرسیدن به جام جهانی الجزایر

سیطره کمیت

وادا تحقیق درباره افشای پرونده شنای چین را آغاز کرد

رونمایی اُمِگا از ساعت شمار معکوس بازی‌های المپیک جوانان داکار ۲۰۲۶

مدیر اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک: میلان، کلید آینده بازی‌های زمستانی است

پایان همکاری کمیته بین‌المللی المپیک و عربستان در برگزاری بازی‌های المپیک الکترونیکی

از صحنه سینما تا استادیوم المپیک؛ خلاقیت هالیوودی در خدمت لس‌آنجلس ۲۰۲۸

فیجیتال؛ نسل تازه رقابت‌های ورزشی در آستانه بازی‌های آینده ابوظبی ۲۰۲۵

تقدیر رئیس موقت شورای المپیک آسیا از میزبانی موفق بحرین در بازی‌های آسیایی جوانان

رونمایی از «آیو»؛ نماد رسمی بازی‌های المپیک جوانان داکار ۲۰۲۶

ضرورت توجه به مسابقات کشورهای اسلامی

تاکسی اینترنتی مشهور به شبکه حمل‌ونقل بازی‌های زمستانی ۲۰۲۶ پیوست

قدردانی از "توماس باخ" توسط فدراسیون جهانی هاکی در فرانسه

حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران پس از پنجاه و هفتمین نشست اعضای هیئت اجرایی

سینا ولی‌زاده نائب قهرمان هی بال جهانی 2025 شد

آغاز نخستین دوره مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان در بابلسر

درگذشت مسن‌ترین قهرمان المپیک جهان

شکست زنان والیبال ایران در گام نخست بازی‌های کشورهای اسلامی

یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید

دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض با محور توسعه همکاری‌های ورزشی

ضرورت توجه به مسابقات کشورهای اسلامی

علی داودی عضو کمیسیون ورزشکاران ISSA شد

آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال ایران با ۲۱ بازیکن

کره شمالی قهرمان مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان شد/ ایران روی سکوی دوم جهانی

دنیامالی عازم ریاض شد

سینا ولی‌زاده نائب قهرمان هی بال جهانی 2025 شد

کسب ۳ مدال توسط وزنه‌بردار خوزستانی در مسابقات ارتش‌های جهان

شکست زنان والیبال ایران در گام نخست بازی‌های کشورهای اسلامی

دیدار فدراسیون جهانی کاراته با رهبران IOC برای تقویت روابط المپیکی

درگذشت مسن‌ترین قهرمان المپیک جهان

قدردانی از "توماس باخ" توسط فدراسیون جهانی هاکی در فرانسه

فیجیتال؛ نسل تازه رقابت‌های ورزشی در آستانه بازی‌های آینده ابوظبی ۲۰۲۵

حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران پس از پنجاه و هفتمین نشست اعضای هیئت اجرایی

سیطره کمیت

آغاز نخستین دوره مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان در بابلسر

پیروزی حسین وفایی در مسابقات اسنوکر قهرمانی بین‌المللی

مصدومیت بدموقع پاکدامن و احتمال نرسیدن به جام جهانی الجزایر

شاید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم