در زمانی که جامعه ورزش با بلاتکلیفی رویدادها و نا به سامانی اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، وزیر ورزش عزم خود را جزم کرده تا استقلال و پرسپولیس واگذار شود. گلایه ورزشکاران، مربیان و روسای فدراسیون ها و کلیه مسائل و مشکلات ورزش رها شده و فکر وزارتخانه معطوف بر واگذاری دو باشگاه و وارد شدن به بازار سرمایه است تا شاید بدینوسیله اعتباری کسب کند.
سلطانی فر به خوبی می داند برای اینکه خود را از بحران های فعلی نجات دهد نیاز به دستاورد دارد. اساسا هر مدیری در دوران خود نیاز به دستاورد مهمی دارد تا علاوه بر قانع ساختن مخالفان، آن را در تاریخ نیز ثبت کند. دولت گذشته با سهام عدالت و مسکن مهر یاد می شود و دولت فعلی نیز برجام را دستاورد خود تلقی می کند. در این شرایط که سلطانی فر با موجی از مخالفت ها و نارضایتی ها و پرونده هایی که در دوران او بوجود آمده سعی دارد یک کار نشدنی را جامه عمل بپوشاند.
در بازی های آسیایی جاکارتا کاروان ایران در جایگاه ششم قرار گرفت، برگزاری المپیک توکیو در ابهام قرار دارد و محال است که نتایج المپیک لندن در آن تکرار شود، حتی صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی قطر هم بسیار دشوار به نظر می رسد.
از طرفی دولت توانسته با ورود به بازار سرمایه و گسترش معاملات و قرار دادن سهام چندین شرکت بزرگ مانند شستا در بورس و جذب نقدینگی مردم، کاهش قیمت نفت و کسری بودجه خود را جبران کند. تصمیم دولت برای مانور در بورس سبب شده تا عزم سلطانی فر نیز برای بورس جدی شود تا در مقابل مخالفان و معترضان حرفی برای گفتن داشته باشد.
خصوصی سازی دو باشگاه پرطرفدار فوتبال توسط مدیران پیشین سازمان تربیت بدنی و وزرای ورزش مطرح شد، وعده ای که هرگز محقق نشد. یکی از مهمترین دلایل ناکام ماندن این وعده برای وارد شدن به بازار سرمایه نداشتن شرایط اولیه برای ورود به بازار بورس بوده است.
بدهی های سنگین، شیوه مدیریتی و ... از جمله مهمترین موانع ورود این دو باشگاه به بازار سرمایه است. اکنون سلطانی فر با آگاهی نسبت به شرایط بد اقتصادی ناشی از کرونا و عدم فروش نفت، تصمیم دارد این دو باشگاه را واگذار کند تا اعتباری برای خود کسب و هم بودجه مورد نیاز خود را تامین کند.
دولت در شرایط کنونی توانی برای تزریق بودجه به ورزش ندارد و به همین دلیل مشکلات وزارت ورزش و جوانان روز به روز افزوده می شود، لذا استفاده از فرصت ایجاد شده تنها راه نجات به نظر می رسد.
بزرگترین مشکل سلطانی فر، ساز و کار سازمان بورس و احراز شرایط اولیه این دو باشگاه برای ورود به بازار است.
اقتصاد همیشه مسیر خود را به تنهایی و بدون در نظر گرفتن نظرات و دستورات انتخاب می کند. اما حجم نقدینگی مردم، کم شدن سود بانکی و و اقبال به بازار بورس توسط دولت و مردم می تواند محرکی باشد تا مشکلات اولیه بر طرف و سهام این دو باشگاه وارد بورس شود. اقداماتی هم از جمله اختصاص زمین ورزشی و ... به دو باشگاه صورت گرفته و در صدد هستند تا بقیه مشکلات و موانع را به نوعی حل کنند. حال نیازمند زمان هستیم تا ببینیم در این چند ماه باقی مانده از حضور سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش این اتفاق رخ می دهد و یا باز هم در قالب وعده باقی می ماند.
حسین محمدی