به گزارش منهای فوتبال، رئیس فدراسیون بسکتبال در آخرین مصاحبه خود گفته است «در امور فنی تیم ملی، کمیتۀ فنی نقش دارد» در حالی که نگفت آخرین بار که اعضای کمیتۀ فنی دور هم جمع شدند کی بود؟
او در پاسخ به این سئوال که «آیا تشکیلاتی بر کار شاهینطبع نظارت دارد» گفت «بله کمیتۀ فنی از بهترین و مجربترین اساتید تشکیل شده» اما نگفت که بعد از جام جهانی هنوز تیم به ایران نرسیده خودش شاهینطبع را ابقا کرد و تشکیلات فرمایشی او با نام کمیتۀ فنی، این بار هم مثل دفعات قبلی نقشی نداشت.
رامین طباطبایی در پاسخ به این سئوال که «قاسمی مدیرفنی است یا اجرایی» دو سه بار قاسمی را مدیر اجرایی معرفی کرد در حالی که قبلش به سازمان تیمهای ملی که قاسمی مدیریت آن را برعهده دارد اشاره داشت یعنی کسی آنجاست که بصیرتهای لازم فنی دارد اما با معرفی قاسمی به عنوان مدیر اجرایی، بحث صلاحیت فنی و مدیریت سازمان تیمهای ملی را زیر سئوال برد.
طباطبایی، دخالت صالحیامیری در ماجرای حامد حدادی را «تشریک مساعی» با رییس کمیتۀ ملی المپیک خواند و برخی رسانهها را عامل ایجاد اختلافات و بروز حاشیههایی در ماجرای حدادی دانست.
طباطبایی میگوید «بسکتبال ایران سبک بالاتر از آسیا دارد» در حالی که در دوره او با تمام شایستگی و قدرت تیم ملی در بازیهای آسیایی، به چین باختیم و در یک سال گذشته و در تمامی ردههای تیم ملی به خصوص بزرگسالان و باشگاهها در مقابل ژاپنیها بازنده شدیم.
طباطبایی گفته «اردوهای اروپایی در بازیکنان اعتماد به نفس ایجاد کرد». تیمی که غالب نفراتش بین 7 سال و بالاتر در تیم ملی سابقه دارند، چنانچه دو تابستان در دورۀ طباطبایی روی هم 12 – 10 بازی برگزار کرده باشند، در 5 تابستان که طباطبایی نبود، اما مسافرتهای اروپایی بود، چند بازی انجام دادند؟ فقط تعداد بازیها در تابستان را بشماریم خیلی میشود، بنابراین این نفرات، تجربه و اعتماد به نفسشان خیلی بالاست.
طباطبایی میگوید «تیم ملی به لحاظ فنی همین طور رقبا در جام جهانی دائم رصد میشدند» که تردیدی در این کار وجود ندارد اما رصد کردن اشتباه و برداشتهای غلط از بازی حریفان به خصوص مدیریت نامناسب بازی در 5 دقیقۀ آخر بازی با پورتوریکو. برنامهریزی غلط مهمترین عامل صعود نکردن تیم ملی به جمع 16 تیم برتر بود و بعد وابسته کردن تیم ملی به اتفاقات و شانس، با در نظرگرفتن نتایج چین.
موارد دیگری هم در گفتگوی طباطبایی با کارشناسان رادیو ورزش، دکتر فریده هادوی و مازیار مهرانی وجود دارد مثل اشاره به بازی خوب تیم ملی مقابل اسپانیا. طباطبایی 20 ماهه که برای بسکتبال بیشتر وقت میگذارد و از تاریخچه بازیهای ایران در دو جام جهانی قبلی خبر ندارد که با فرانسه چه کردیم و جلوی اسلوونی و صربستان چگونه بازی کرده بودیم. حالا نمیخواهیم به آنها بپردازیم اما در گفتگوی وی مانند گفتگوهای قبلی توجیه عملکرد فدراسیون وجود دارد. او در این توجیهات «گاف» میدهد و از عبارات و اصطلاحات سئوال کنندهها، در پاسخ به همانها استفاده میکند که شنونده متوجۀ خلع سلاح بودن رییس فدراسیون بسکتبال روی مباحث فنی و استراتژیک با کارشناسان میشود.
محوریت صحبتهای طباطبایی به جای تغییرات بنیادی و تصمیمات اساسی در بسکتبال، با اعتماد به نفس پایین، بیشتر در حمایت و دفاع با چاشنی تبلیغات برای یکی دو نفر در فدراسیون است که از ذوب شدن رییس فدراسیون در همین افراد خبر میدهد و پرواضح است که چرخۀ امور با همین افراد در روزمرگیهای بسکتبال معطوف شده و بس.
افشین رضاپور