Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

آنجا که سن می تواند خاموش شود و اعداد را شکست دهد

يكشنبه 07 اردیبهشت 1404 ساعت 08:31

هنری برگسون معتقد بود زمان واقعی همان چیزی است که در درون ما حس می‌شود، نه زمان ساعتی یا تقویمی. بر این اساس سن واقعی انسان چیزی است که او در درون حس و تجربه می‌کند. در ورزش نیز چنین است و در برخی رشته‌ها و بردوباخت‌های آن، سن ورزشکاران مطرح نیست و نباید بدان بسنده کرد.


در مسابقات بین‌المللی تنیس روی میز تونس پس از دو شکست ندا شهسواری در مقابل حریفانی از چین و چین تایپه شاهد بودیم که به‌گونه‌ای از شکست نماینده کشورمان در مقابل حریف 13 ساله و حریف 17 ساله سخن گفته شد که خوشایند نبود و بیشتر به کنایه شبیه بود.

ندا شهسواری بانوی پرچم‌دار کاروان کشورمان در المپیک پاریس با سه حضور در المپیک و سال‌ها ثبات در رقابت‌های داخلی و رقابت‌های منطقه‌ای ازجمله آسیای میانه را نباید به خاطر شکست در مقابل حریفان قدرتمند آسیای شرقی مواخذه کرد.

به‌عنوان‌مثال حمید سوریان در المپیک ریو با آن ‌همه افتخارات بین‌المللی در مقابل حریف ناشناخته ژاپنی شکست خورد و در مقابل حریف قزاق هم ضربه شد و با المپیک وداع تلخی داشت. یا هم‌اکنون اکثر ورزشکاران فوتبال در سن بالای 25 سالگی به سطح اول می‌رسند و اساساً سن ورزشکاران ایرانی با توجه به عدم استعدادیابی درست و مدون، حضور برخی مسائل و مشکلات ریشه‌ای از دلالی تا دخالت عوامل دیگر بالا رفته است.

اما تنیس روی میز ازجمله رشته‌هایی است که می‌توان گفت سن در آن تنها یک عدد است و شرایط تعریف شده ای در آن وجود نداردو  همه چیز به ورزشکار و علاقه و شرایط او بستگی دارد. تیمو بول در همین المپیک پاریس در سن 43 سالگی از دنیای ورزش حرفه‌ای خداحافظی کرد و ژنگ یی یینگ ورزشکار چینی الاصل کشور شیلی نیز در 58 سالگی موفق شد برای نخستین بار کسب سهمیه المپیک کند. بازی‌های المپیک ورزشکاران و پیر و جوانی که در آن کسب سهمیه المپیک کنند و یا مدال بگیرند را کم ندیده است و نمونه های بسیاری را برای آن سراغ داریم.

بر همین اساس می‌توان کماکان روی ندا شهسواری حساب کرد و تلاش‌های او را ستودنی دانست. البته ناگفته نماند که تنیس روی میز دختران کشورمان ظرفیت‌ها و استعدادهای دیگری ازجمله شیما صفایی، مهشید اشتری، الینا رحیمی و ... را در اختیار دارد که پشتوانه‌های خوبی برای تیم ملی هستند و تاکنون نیز در مسابقات مختلف خوش درخشیده‌اند.

لذا سن و سال را نمی‌توان در همه رشته‌ها ملاک و معیار قرارداد. در وزنه‌برداری، کشتی، تکواندو، سن کم به‌واسطه قوای بدنی می‌تواند کارآمد باشد و لحاظ گردد اما در تنیس روی میز قطعاً معیاری قطعی محسوب نمی شود. همان‌طور که چندی پیش مشاهده کردیم بنیامین فرجی 14 ساله در مقابل نفر اول دنیا به پیروزی رسید و از آن شادمان بودیم.

لذا به‌جای آنکه با نوعی خود تخریبی به بانوان ورزش کشورمان بنگریم و سخن بگوییم بهتر است که نگاهمان را به این نکته معطوف کنیم چگونه سن ورزش قهرمانی در کشورهای آسیای شرقی ازجمله چین و ژاپن غیره به زیر 15 سال رسیده درحالی‌که در کشور ما چنین نیست. امکانات، مربیان، شرایط اقتصادی- اجتماعی و یا حتی فرهنگی کدام‌یک ملاک و معیار است تا سراغ آن برویم و ما نیز در داخل به چنین دستاوردهایی دست پیدا کنیم.

به قلم هستی جعفری

گفتگوی اختصاصی با رئیس فدراسیون تنیس روی میز

گفتگوی اختصاصی با رئیس فدراسیون تنیس روی میز

چشم انداز تحول در مدیریت ورزش جهان با حضور کریستی کاونتری

چشم انداز تحول در مدیریت ورزش جهان با حضور کریستی کاونتری

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

جنگ‌ها همواره به عنوان پدیده‌هایی بحران‌ساز در جهان معاصر، تأثیرات عمیق و چندلایه‌ای بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، از جمله ورزش، به جا گذاشته‌اند. ورزش بانوان، به‌ویژه در کشورهای درگیر جنگ یا در معرض تنش‌های ژئوپلیتیکی، در معرض تهدیدهای جدی چون محدودیت‌های دسترسی، کاهش حمایت‌های مالی، افول امنیت روانی و فیزیکی، و نابرابری جنسیتی بیشتر قرار می‌گیرد. با این حال، در برخی شرایط، جنگ می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم به رشد ورزش زنان بینجامد؛ از جمله با تغییر نگاه جهانی به تاب‌آوری، توانمندسازی زنان و بازتعریف نقش آن‌ها در بازسازی پس از بحران. این مقاله به بررسی تهدیدها و فرصت‌های ناشی از جنگ برای ورزش بانوان با نگاهی تطبیقی به مناطق مختلف جهان می‌پردازد و به نقش نهادهای بین‌المللی در کاهش آسیب‌ها و تقویت ظرفیت‌های ورزشی زنان در دوران جنگ و پس از آن می‌پردازد.

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

یادمان شهدای ورزشکار تجاوزات رژیم صهیونی به کشورمان در موزه ملی ورزش به نمایش در می آید

صعود ۶ پله‌ای والیبال ایران در رنکینگ لیگ ملت‌ها

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم

یک ایرانی ناظر مسابقات شمشیربازی یونیورسیاد شد

فریبا محمدیان: کشتار زنان در هیچ قانونی مورد حمایت نیست

تعیین نام کاروان‌های بازی‌های اسلامی و آسیایی جوانان با الهام از «جنگ»

ما را غم خویشتن نبود…

علی نژاد: انتظار داریم IOC اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کند

امضاء تفاهم‌نامه همکاری کمیته ملی المپیک و جمعیت هلال احمر

وضعیت انتخابات فدراسیون‌ها در شرایط جنگ؛ تاکید بر برگزاری مجامع

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و درخواست واکنش فوری از کمیته بین المللی المپیک (IOC)

ورزش، صدای صلح و سنگر ایستادگی

بیانیه وزارت ورزش در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران

دومین شکست والیبال ایران در لیگ ملت‌ها

قهرمانی پینگ‌پنگ‌باز ایران در رده سنی زیر ۱۳ سال مسابقات نروژ

اعزام تیم ملی تیراندازی با کمان به سنگاپور

۴ مدال نمایندگان ایران در روز نخست مسابقات پاراکانو قهرمانی آسیا

پایان کار خدمتی در جام جهانی مونیخ/ نوروزیان در تفنگ بادی به فینال نرسید

شکست والیبال زنان ایران مقابل مغولستان