دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در ادامهی نشستهای تخصصی خود با فدراسیونهای ورزشی، امروز سهشنبه ۲۶ فروردینماه، میزبان اهالی ورزش نیروهای مسلح بود. از آنجا که ورزش نیروهای مسلح ساختار فدراسیونی ندارد و رشتههای ورزشی این تشکیلات در قالب سازمان و هیأت اداره میشوند، رؤسای تربیتبدنی وزارت دفاع، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و ارتش و رؤسای هیأتهای رشتههای تیراندازی، بسکتبال، بوکس، تیراندازی با کمان، تکواندو، جودو، پنجگانهی دریایی و نظامی بهاتفاق در جلسه حاضر بودند.
محور اصلی این نشست که به ریاست دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، به بازیهای ارتشهای جهان، موسوم به المپیک سیزم اختصاص داشت؛ رویداد مهمی که هر چهار سال یکبار و پیش از المپیک تابستانی برگزار میشود. هشتمین دورهی المپیک سیزم سال ۲۰۲۷ در شهر شارلوت آمریکا برگزار خواهد شد. ورزش ایران در چهار دورهی گذشتهی بازیهای ارتشهای جهان در سالهای ۲۰۰۷، ۲۰۱۱، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ بهترتیب به عناوین سیودوم، یازدهم، پانزدهم و چهاردهم دست یافته است. نظامیان کشورمان اما در این دوره در صدد هستند تا به پشتوانهی حمایتهای وزارت ورزش و جوانان در المپیک شارلوت، حضور باکیفیتتری نسبت به ادوار قبل داشته باشند.
وزیر ورزش و جوانان با اعتقاد به اینکه ورزش نیروهای مسلح هم بخشی از ورزش قهرمانی کشور است، به اهمیت هرچه بیشتر این حوزه تأکید کرد و گفت: «باور من بهشخصه این است که جدای از تیمهای ملی رشتههای المپیکی، ورزش در سایر سطوح مثل نیروهای مسلح، دانشآموزی، دانشجویی، کارگری و حتی حوزهی پزشکان باید جدی گرفته شود. هر تیمی بهنام ایران از کشور خارج میشود، برای من تیمملی است و ما همهجوره چه مالی، چه فنی و چه مراتب اداری موظف به حمایت از آن هستیم. ضمن اینکه بحث حضور ما در رقابتهای ارتشهای جهان تنها به مدالآوری مربوط نیست. ما بر این باوریم که با شرکت در چنین میدانی، عزتمندی کشور را به نمایش میگذاریم. در واقع حضور در این رویدادها گفتمانی را در دنیا ایجاد میکند و پتانسیل و ظرفیت ملت را نشان میدهد.»
وی با بیان اینکه کاروان ورزش نیروهای مسلح ایران باید در المپیک شارلوت ظهور و بروز متفاوتی داشته باشد، تشکیل یک فدراسیون مستقل برای این حوزه را مطرح کرد و افزود: «ما همانطور که اخیراً از همهی ظرفیتها برای اعزام کاروان دانشآموزی زیر ۱۵ سال به المپیک صربستان استفاده کردیم، تمامی فدراسیونهای ورزشی را مکلف میکنیم که به ورزش نیروهای مسلح خدمات بدهند تا با تیمی با قدرت به المپیک ۲۰۲۷ شارلوت برویم؛ چرا که باید ظهور و بروز متفاوتی در این بازیها داشته باشیم. در صورتیکه مسئولان ورزش نیروهای مسلح موافق باشند، میتوانیم پیشنهاد راهاندازی یک فدراسیون برای ورزشهای نیروهای مسلح را به رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز بدهیم؛ از این جهت که بتوانیم بهعنوان عضوی از بدنهی وزارت ورزش و جوانان کمک مالی به این حوزه کنیم. در صورتیکه این فدراسیون تشکیل شود، سایر فدراسیونها نیز موظف خواهند بود که به ورزشکاران نیروهای مسلح سرویس بدهند. نتیجهی این تعامل دوسویه هم به مدالآوری در میادین جهانی و هم به عزتمندی کشور ختم میشود. ما باید بهگونهای حرکت کنیم که ورزش نقطهی قوت نظام باشد.»
دکتر دنیامالی همچنین از رؤسای تربیتبدنی نیروهای مسلح خواست تا با هدف توسعهی ورزش همگانی و قهرمانی در کشور، اماکن ورزشی خود را در اختیار استفادهی عموم جامعه قرار دهند. وی تصریح کرد: «منابع کشور محدود است و دستگاهها باید از ظرفیتهای هم استفاده کنند تا جامعهای با نشاط داشته باشیم. نیروهای مسلح زیرساختها و اماکن ورزشی خوبی دارند که میتوانند بازوی حمایتی برای وزارت ورزش باشند. ما از شما میخواهیم در اوقات خارج از مدار، ترتیبی دهید تا خانوادهها از این اماکن هم استفاده کنند.»
در نشست کارشناسی وزیر ورزش و جوانان با رؤسای ورزشهای نیروهای مسلح، هرکدام از نفرات حاضر بهتفکیک شرححالی از وضعیت موجود رشتههای فعال در این حوزه ارائه دادند و راهکارها و پیشنهادهای لازم را نیز مطرح کردند.
اظهارنظر درخور توجه در این خصوص مربوط به صحبتهای رئیس هیأت تیراندازی نیروهای مسلح بود که از اعزام تیم ملی تیراندازی نیروهای مسلح زنان به مسابقات جهانی تفنگ و تپانچه خبر داد. این مسابقات قرار است تیرماه سال جاری برگزار شود و برای نخستینبار تیم نظامیان بانوان ایران در آن شرکت خواهد کرد.
گفتنی است در این نشست، امیر سرتیپ دوم جمشید فولادی، مشاور وزیر ورزش و جوانان در امور مرتبط با نیروهای مسلح، محمد داورزنی، مشاور وزیر، سید محمد شروین اسبقیان، معاون حرفهای و قهرمانی، محمدرضا عابدیمحزون، مدیر دفتر نظارت و برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان و مهدی علینژاد، دبیر کمیتهی ملی المپیک نیز حضور داشتند.