Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک

يكشنبه 03 فروردین 1404 ساعت 09:17

چند روز پیش خلاف تمامی پیش بینی ها و امواج رسانه ای کیرستی کاونتری به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب شد تا اولین زن و اولین آفریقایی باشد که به ریاست کمیته بین المللی المپیک می رسد. کاونتری خود از قهرمانان المپیک سابق است و سپس در رده های مدیریت ورزشی حضور داشته است و اکنون نیز وزیر ورزش زیمباوه است. از این جهت او که از بدنه ورزشی به مدیریت ورزشی رسیده است در حالی به ریاست کمیته بین المللی المپیک می رسد که شناخت کافی از ورزش دارد و تجارب کافی سیاسی برای این منصب دارد.

ریاست کاونتری همزمان با ریاست جمهوری ترامپ و بازی های المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس. ترامپ سیاست مداری غیرقابل پیش بینی است که رفتارهای تکانه ای دارد. مهمترین مشکلی که می تواند پیش روی کاونتری باشد مهار ترامپ است. ترامپ در مواردی خاص نظرات خاصی دارد که با توجه به رفتارهای گذشته وی باید این تصور را داشت که هیچ گونه آداب دیپلماتیکی را مراعات نخواهد کرد مگر آنکه با هدف خودش موازی باشد. یک موضوع مهم برگزاری بازی های المپیک ۲۰۲۸ در آمریکا و سیاست های مهاجرتی شدید ترامپ است که ممکن است برخی از ورزشکاران از کشورهای خاص یا با گرایشات خاص را از ویزا محروم کند. سیاست های مهاجرتی ترامپ در دوره گذشته به نحو شدیدی روی گذرنامه های ایران، عراق، سوریه، سودان، لیبی و سومالی اعمال می شد اما این فرمان اجرایی توسط دادگاه ملغی شد و سپس بایدن آن را پس گرفت. در دوره جدید خبرهایی به گوش می رسد که فهرستی ۴۱ تایی از کشورهایی که ترامپ قصد ممنوعیت کامل یا جزئی صدور روادید تهیه شده است. در این فهرست جدید که هنوز فرمان اجرایی نشده است سه کشور افغانستان، کوبا و کره شمالی در فهرست کشورهایی هستند که احتمالا صدور روادید آنها کاملا ممنوع شود. برای بقیه کشورها دو گروه هستند که بلاروس و پاکستان و بسیاری از کشورهای آفریقایی را شامل می شود ممکن است شامل محدودیت در صدور روادید می شوند. ۴۱ کشور از مجموع ۱۹۷ کشوری که وزارت خارجه آمریکا به رسمیت می شناسد بخش بزرگی را شامل می شود. این محدودیت ها احتمالا هم ورزشکاران را دچار مشکل می کند و هم تماشاگران و ورزش دوستان را. مشکل بزرگی که کاونتری باید از پس آن برآید.

موضوع دیگری که در ادوار پیشین کمیته بین المللی المپیک را درگیر خود کرده بود حضور دگرجنس گرایان و حواشی پیرامون آن بود که جنجال های زیادی در پی داشت. ترامپ در ابتدای دولت خود طی یک فرمان اجرایی با عنوان «راه ندادن مردان به بازی زنان» به وضوح این امر را تاکید کرد. همین شعار در تبلیغات انتخاباتی کاونتری وجود داشت که خواهان حفاظت ورزش زنان و توجه به جنسیت بدو تولد شده بود.

موضوع سیاسی و مهم دیگر محرومیت ورزشکاران کشورهای روسیه و بلاروس در دور قبلی (۲۰۲۴) بازی ها بود که دلیل آن مسائل بین المللی بود و کمیته بین المللی المپیک به نحو خام دستانه ای تحت فشارهای غرب وارد جریان های سیاسی شد و ورزشکاران روس و بلاروس را محروم کرد. تعدادی از این ورزشکاران به صورت انفرادی و با پرچم بی طرف شرکت کردند. اکنون جنگ اکراین تمام نشده است و معلوم نیست که چه زمانی جنگ به صلح تبدیل شود. از طرف دیگر، دست کم روسیه ابرقدرتی است که توان لابی سیاسی دارد.

کاونتری پس از انتخاب خود در نشستی مطبوعاتی چند نکته را گفت که نشان می دهد او دست کم از مشکلات پیش روی خود آگاه است و برنامه هایی برای آن دارد. او ابتدا گفت که در تمام زندگی اش با مردان یک دنده مواجه بوده است و سپس گفت که ارتباطات کلید است. اگرچه امید کاونتری به حل و فصل مشکلات با ترامپ صرفا با گفتگو خام و ناپخته می نماید اما به نظر می رسد که این سخن تنها ارزش رسانه ای داشته باشد و کاونتری برنامه های دیگری داشته باشد.

 برای ورزشکاری که دوران رابرت موگابه در زیمباوه را دیده است سر و کار داشتن با کسی مانند ترامپ ساده به نظر می رسد. از طرف دیگر، در موضوع دگرباشانی که جنسیت زیستی مرد دارند کاونتری با ترامپ هم نظر است. از این رو، اساسی ترین مشکل مورد صدور روادیدها است که برای بازی های المپیک مهم هستند. زیرا نه تنها ورزشکاران بلکه تعداد زیادی از تماشاگران را تحت تاثیر قرار می دهد. شاید یکی از چیزهایی که کاونتری به آن امید زیادی بسته است و در نشست مطبوعاتی نیز به آن اشاره کرده است، علاقه ترامپ به ورزش ها باشد که ممکن است سبب شود نرمش بیشتری نشان دهد. در مورد روسیه و بلاروس نیز انتظار می رود که کاونتری مانند باخ خود را درگیر پیچیدگی های روابط بین المللی نکند و این نکته را از رئیس سابق عبرت گرفته باشد.

به قلم آریا یونسی

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد

جام جهانی سپک تاکرا: تیم بانوان با یک برد برنز گرفت

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک

رئیس جدید IOC و امید به ترمیم روابط با ترامپ

سرقت از خانه والدین رئیس منتخب IOC

نامه تشکر خسروی‌وفا از توماس باخ/ دعوت از رییس پیشین IOC برای سفر به ایران

در آستانه اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا؛ دبیر کل کمیته ملی المپیک با اعضای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی دیدار و گفتگو کرد

محمود خسروی وفا انتخاب کریستی کاونتری به عنوان رئیس IOC را تبریک گفت