Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

60 سال از فقدان جهان پهلوان گذشت

غلامرضا تختی، پنجم شهریور ماه سال ۱۳۰۹ در محله خانی آباد تهران بدنیا آمد. رجب خان پدر تختی غیر از وی دو پسر و دو دختر داشت که همه آنها بزرگتر از غلامرضا بودند.

به گزارش منهای فوتبال، تختی از ۲۰ سالگی کشتی را در باشگاه پولاد زیرنظر حبیب اله بلور آغاز کرد. او در سال‌های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸ در اوزان ششم، هفتم و هشتم، ۸ بار قهرمان کشور شد، غلامرضا همچنین سه بار پهلوان ایران شد.

تختی در اولین حضور خود در رقابت‌های جهانی ۱۹۵۱ هلسین کی موفق شد مدال نقره وزن  ۷۹ کیلوگرم را از آن خود کند. وی طی اولین حضور در المپیک  ۱۹۵۲ هلسین کی با شکست مقابل کوریدزه از شوروی صاحب مدال نقره شد.

افتخارات پهلوان بزرگ کشتی ایران در رقابت‌های جهانی ۱۹۵۹، ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲ تهران،  یوکوهاما  و تولیدو با کسب دو  مدال طلا و یک مدال نقره ادامه یافت.

تختی در رقابت‌های المپیک ۱۹۵۶و۱۹۶۰ ملبورن و رم صاحب نیز ۱مدال طلا و ۱ مدال نقره شد. اسطوره ورزش ایران همچنین در بازی‌های آسیایی ۱۹۵۸ توکیو صاحب مدال طلا شد.تختی آخرین بار در رقابت‌های جهانی ۱۹۶۶ تولیدو دوبنده تیم ملی را به تن کرد.

غلامرضا تختی اولین کشتی‌گیر ایرانی است که موفق شد در سه وزن صاحب مدال شود. وی همچنین پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ کشتی ایران در المپیک است.

تختی در لیست بهترین‌های کشتی قرن اخیر قرار دارد و  در رقابت‌های جهانی۲۰۰۷ باکو نیز از وی بعنوان یکی از مشاهیر کشتی دنیا تجلیل شد. او سرانجام ۱۷دی ماه سال ۱۳۴۶در که بابک ۴ ماهه بود در هتل آتلانتیک سابق درگذشت.

غلامرضا تبلور آرزوهای یک ملت بود او سمبل تاریخ ماست مردی که درمیان مردم زیست و از میان مردم رفت و پیکرش در ابن بابویه شهر ری آرام گرفت. روحش شاد، یادش گرامی.

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

جنگ‌ها همواره به عنوان پدیده‌هایی بحران‌ساز در جهان معاصر، تأثیرات عمیق و چندلایه‌ای بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، از جمله ورزش، به جا گذاشته‌اند. ورزش بانوان، به‌ویژه در کشورهای درگیر جنگ یا در معرض تنش‌های ژئوپلیتیکی، در معرض تهدیدهای جدی چون محدودیت‌های دسترسی، کاهش حمایت‌های مالی، افول امنیت روانی و فیزیکی، و نابرابری جنسیتی بیشتر قرار می‌گیرد. با این حال، در برخی شرایط، جنگ می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم به رشد ورزش زنان بینجامد؛ از جمله با تغییر نگاه جهانی به تاب‌آوری، توانمندسازی زنان و بازتعریف نقش آن‌ها در بازسازی پس از بحران. این مقاله به بررسی تهدیدها و فرصت‌های ناشی از جنگ برای ورزش بانوان با نگاهی تطبیقی به مناطق مختلف جهان می‌پردازد و به نقش نهادهای بین‌المللی در کاهش آسیب‌ها و تقویت ظرفیت‌های ورزشی زنان در دوران جنگ و پس از آن می‌پردازد.

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

یادمان شهدای ورزشکار تجاوزات رژیم صهیونی به کشورمان در موزه ملی ورزش به نمایش در می آید

صعود ۶ پله‌ای والیبال ایران در رنکینگ لیگ ملت‌ها

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم

یک ایرانی ناظر مسابقات شمشیربازی یونیورسیاد شد

فریبا محمدیان: کشتار زنان در هیچ قانونی مورد حمایت نیست

تعیین نام کاروان‌های بازی‌های اسلامی و آسیایی جوانان با الهام از «جنگ»

ما را غم خویشتن نبود…

علی نژاد: انتظار داریم IOC اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کند

امضاء تفاهم‌نامه همکاری کمیته ملی المپیک و جمعیت هلال احمر

وضعیت انتخابات فدراسیون‌ها در شرایط جنگ؛ تاکید بر برگزاری مجامع

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و درخواست واکنش فوری از کمیته بین المللی المپیک (IOC)

ورزش، صدای صلح و سنگر ایستادگی

بیانیه وزارت ورزش در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران

دومین شکست والیبال ایران در لیگ ملت‌ها

قهرمانی پینگ‌پنگ‌باز ایران در رده سنی زیر ۱۳ سال مسابقات نروژ

اعزام تیم ملی تیراندازی با کمان به سنگاپور

۴ مدال نمایندگان ایران در روز نخست مسابقات پاراکانو قهرمانی آسیا

پایان کار خدمتی در جام جهانی مونیخ/ نوروزیان در تفنگ بادی به فینال نرسید

شکست والیبال زنان ایران مقابل مغولستان