Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

ما هیچ، ما نگاه

آدمیان را به طریقه  و روش های مختلف می توان شناخت. گاهی از روی عملکرد، گاهی از روی سخن گفتن- چنانکه امام علی می فرمایند مرد زیر زبانش پنهان است- و گاهی از روی نگاهی که به مسائل دارد. بیهوده نبود که سهراب سپهری می گفت چشم ها را باید شست ، جور دیگر باید دید.

بنابراین باید مراقب رفتار و گفتار خود بود چراکه نشان از نوع نگاه ما به جهان ، هستی و در یک کلام کل پدیده هاست و بسامد آن قضاوتی که راجع به آدمی می شود.

علیرضا دبیر قهرمان المپیکی ما است. از هنگام ورزشکاری او را می شناسم . آن ایام جوانی بود مودب خونگرم با رفتاری محترمانه و ارج نهادن به دیگران همین سلوک بود که باعث شد مردم او را برگزیدند و راهی شورای شهر کنند.

اما نمی دانم عرصه سیاست با این جوان خوب چه کار کرد که امروز شاهد چهره دیگری از او هستیم. برای من که سالهاست او را می شناسم قابل باور نیست که این دبیر همان علیرضای عزیز ما باشد. او اهل هجوم و حمله نبود ، فردی بود سر به زیر و محجوب. آن جوان خوب اما امروز تبدیل به چهره ای شده است که علیرغم کارهای شگفتی که انجام می دهد دیگران را از خود می رنجاند. بدون تردید کارهای دبیر در ورزش ماندگار خواهد شد و جامعه کشتی برای همیشه مدیون او خواهد بود. اما دریغ و صد دریغ که در کنار این کارهای نمونه، مشاورانی برای خود انتخاب نکرده است تا به او یادآوری کنند با شعله ای، خرمن اعمال خود را به آتش نکشد و  با سخنانی نه چندان دلنشین غباری بر زیبایی کارهای انجام داده اش ننشاند که با آب زمزم و کوثر نتوان شست.

 دبیر که الحمدالله نشان داده است اهل تهجد و نماز و ... است حتما این حدیث را شنیده است که مسلمان کسی است که مردم از دست و زبان او در امان باشند یا اینکه بدترین مردم کسی است که مردم از ترس به او احترام بگذارند. حالا خوب است که این قهرمان و مدیر جهادی ما لختی تحمل کرده و کلاه خود را قاضی کند که رفتارش چگونه است و با دیگران چه شیوه ای را در پیش گرفته است. دوستانه به همان علیرضای قدیم می گویم به دور از به به و چه چه برخی از اطرافیان، به خود بنگرید فریب پاره ای سیاست پیشه گان را نخورید که آنها فقط نگاه ابزاری به همه چیز دارند، بشوید همین علیرضای ورزش نه دبیر سیاست.

شنیدم در مصاحبه ای با برنامه جهان آرا از فرانسه و موش های پاریس گفتید. انصاف دهید پاریس در این المپیک هیچ چیز زیبایی نداشت که موشهایش نگاه شما را جذب کردند.

ما منتظر بودیم قهرمان و رئیس فدراسیون ما وقتی باز می گردد بگوید چرا امکانات و زیر ساخت های پاریس اجازه برگزاری بازی های المپیک را می دهد اما ما هنوز استادیوم آبرومندی نداریم که بتوانیم مسابقه آسیایی برگزار کنیم. انتظار داشتیم گزارشی از مدیریت ورزشی پاریس و برگزار کنندگان آن بدهید که چگونه در شرایط امنیتی جهان به خوبی از پس کار بر آمدند یا به خاطر حضور قبلی اش در شورای شهر از کارهای شهردار انجا بگوید تا به کار شهرداری ما بیاید. از دبیر دانشگاهی انتظار داشتیم از ویکتور هوگو، سارتر، کامو و دیگر متفکران فرانسه بگوید. اما دریغ که فقط موش های پاریس را دید . راستی ما در کشور خود اصلا موش نداریم؟

رها کن برادر، نگاهت را تغییر بده . تو پاره تن ورزشی. خود را از انها جدا نکن. گمان مکن این ساخت و سازها بدون پشتوانه مردمی به کار می آید. نام بزرگان را ضایع نکن که فردا با تو چنین کنند و هم امروز شان تو را پایین آورند. برای تغییر ذائقه حکایتی از شیخ اجل می آورم شاید کلام او در این ارتباط ثمر دهد. اسکندرِ رومی را پرسیدند: «دیارِ مشرق و مغرب به چه گرفتی؟ که ملوک پیشین را خَز این و عمر و مُلک و لشکر بیش از این بوده است ایشان را چنین فتحی میسّر نشده». گفتا: «به عَونِ خدای، عَزَّوَجَلَّ، هر مملکتی را که گرفتم رعیّتش نیآزردم و نامِ پادشاهان جز به نکویی نبردم»

بزرگش نخوانند اهل خرد

که نامِ بزرگان به زشتی برد

امیدوارم آنچه که ذکر شد را از سر حسن نیت دیده در آن تامل کنی. نمی توانستم سکوت اختیار کرده و قهرمان خود را رها کنم تا خودزنی بیشتری کند.

ورزش ما به دبیر و خدماتش احتیاج دارد همان طور که به برادران خادم و عباس جدیدی و علیرضا حیدری ، حسن رنگرز، برادران محبی، سوریان، حسن بابک، محمد بنا و ... که اگر همه اینها هم باشند باز هم کم است. با آرزوی موفقیت برای علیرضای عزیز. اگر مایل بودی با هم وارد گفتگوی بیشتری خواهیم شد.

غلامحسین شعبانی

 

اسکیت در چنگدو بدتر از اسکیت هانگژو

کسب مدال بایدی نیست

سهیلا منصوریان برنزی شد

معرفی ۱۲ والیبالیست ایران در قهرمانی جهان

تغییر در کادر فنی تیم ملی کاراته؛ گنج‌زاده جای شهرام هروی سرمربی شد

اعزام به بازی‌های آسیایی کیفی شد/ برای زنان استثنا گذاشتند

آغاز دور نهایی نشست‌های تخصصی بازی‌های آسیایی جوانان از هفته آینده

مینو مداح در فدراسیون کشتی!

درگذشت متیا دبرتولیس، ورزشکار ایتالیایی جهت یابی در جریان بازی‌های جهانی چنگدو

سومین طلای ایران در بازیهای جهانی چنگدو/ قهرمانی دختر ووشوکار

دکتر علی نژاد در بازدید از اردوی تیم ملی تیراندازی : قربانی برای تیراندازی یک نعمت است / رویکرد ما در تیراندازی مدال آوری در بازیهای آسیایی و موفقیت در المپیک لس آنجلس است

برنامه نیمه نهایی بسکتبال کاپ آسیا/ ایران و استرالیا آماده نبرد برای فینال

کرسی ماندگاری

حذف فرجی و شمس از مسابقات پینگ‌پنگ سوئد

دیدار کوهپایه زاده با رئیس IPC؛تقدیر دبیرکل منطقه آسیا از رویکرد ایران

برگزاری نخستین دوره مسابقات بیلیارد خانوادگی

جایزه دلاری برای اولین دوره مسابقات بین‌المللی بدمینتون جام خزر

زور بسکتبال ایران به استرالیا نرسید/ دیدار با نیوزلند برای مدال برنز

یک برنز ایران در اسکیت بازی‌های جهانی/ هفتمی دختران کانوپولو

نشست تخصصی کمیته ملی المپیک با ۳ فدراسیون

آغاز سومین مرحله اردوی آمادگی دختران تیم ملی در سمنان

عملکرد درخشان نیما عالمیان در مقابل نفر پنجم رنکینگ جهان

یک طلا و یک برنز برای پینگ‌پنگ‌بازان ایران در مسابقات اردن

رونمایی از نشان و شعار رسمی بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵ دبی

ایران ۷۹ - نیوزیلند ۷۳/ مدال برنز آسیا برای بسکتبال ایران

شکست نوشاد عالمیان مقابل بازیکن ژاپن در مسابقات سوئد

نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان

جایزه دلاری برای اولین دوره مسابقات بین‌المللی بدمینتون جام خزر

کرسی ماندگاری

نشست تخصصی کمیته ملی المپیک با ۳ فدراسیون

تکذیب انتصابی‌شدن انتخابات فدراسیون‌های غیرالمپیکی

زور بسکتبال ایران به استرالیا نرسید/ دیدار با نیوزلند برای مدال برنز

یک برنز ایران در اسکیت بازی‌های جهانی/ هفتمی دختران کانوپولو

ایران در رده ۲۵ بازی‌های جهانی چنگدو با ۷ مدال

صعود یزدانی به فینال تورنمنت تنیس صربستان

ترکیب ۱۶ نفره والیبال ایران برای دوحه/ سورپرایز پیاتزا!

برگزاری نخستین دوره مسابقات بیلیارد خانوادگی

اسکیت در چنگدو بدتر از اسکیت هانگژو

دیدار کوهپایه زاده با رئیس IPC؛تقدیر دبیرکل منطقه آسیا از رویکرد ایران

برنامه نیمه نهایی بسکتبال کاپ آسیا/ ایران و استرالیا آماده نبرد برای فینال