Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

ضعف آموزه های فرهنگی در ورزش

شنبه 10 شهریور 1403 ساعت 08:22

مسئولین ورزش طی سال های متمادی تقریبا هیچ برنامه ای برای فرهنگ سازی در این عرصه ارائه نکرده اند. اگر برنامه ای داشتند و توفیقی ایجاد شده بود ضرورتی به پول پاشی برای کسب مدال در المپیک نبود.

نگارنده  پیشاپیش و طی مطلبی به این مهم اشاره داشتم که افول روحیه ملی و بی توجهی نسبت به خواست و علائق مردم نزد ورزشکاران، حاصل گرایش بیش از پیش آنان به مادیات و کسب در آمد است. این گرایش از یک سو  به تنها انگیزه قهرمانان جهت کسب مدال و دریافت پاداش در میادین بین المللی تبدیل شده و از دیگر سو موجبات تنزل فعالیت های اجتماعی و مشارکت در امور خیر آنان را فراهم ساخته. نگاهی به ناهنجاری ها جورواجور در زمین های ورزشی و سالن های مسابقات، گواهی است بر این مدعا که ما در موضوع فرهنگ سازی برای ورزش و ورزشکاران شکست خورده ایم، همانطور که در امر الگوهای ورزشی نیز کفگیرمان ته دیگ خورده و اگر معدودی از قهرمانان را که به حسن اخلاق و مشارکت در امور خیر شهره اند کنار گذاریم، قاطبه چهره های شاخص، کسب شهرت، ثروت اندوزی و رقابت در این عرصه را بر هر فضیلتی ترجیح می دهند بگذریم از اینکه تعدادی از این مجموعه، حتی با الفبای جوانمردانه بودن ورزش نیز آشنایی ندارند. به عنوان مثال مشاهده صحنه هایی از یک مسابقه تنیس روی میز و حرکات ناشایست فردی که عنوان کاپیتان را یدک می کشد ناظر به همین معناست. شگفتا، فردی که باید الگوی جامعه ورزش خود باشد در برابر اتفاق معمولی شکست برابر حریف چنان برآشفته می شود که عنان از کف داده و در برابر دیدگان حیرت زده آن نوجوان به زمین و زمان پرخاش می کند. وی به این مقدار هم بسنده نکرده با لگد زدن به وسایل دم دستی و  ناسزا صحنه را ترک می کند!
  شنیدن اخبار و دیدن صحنه هایی از این دست در کنار درگیری های گاه و بیگاه در مسابقات رشته های مختلف به معنی آن است که ما علی رغم ادعا، کمترین پیشرفتی در راستای فرهنگ سازی نداشته ایم. شوربختانه دامنه این بی فرهنگی ها بعضا تا میز برخی روسای فدراسیون های ورزشی نیز کشیده شده و معدودی از آنها موفقیت در کسب بودجه بیشتر و تحکیم موقعیت را در گرو رفتار مقابله جویانه و حاشیه پردازی جستجو می کنند. انفعال و عقب نشینی برخی از مسئولین ورزش در برابر چنین رفتارهایی مزید بر علت شده تا عده ای این شیوه  مقابله را طریق مناسبی  برای گرفتن بودجه بیشتر تلقی کنند. با این اوصاف به نظر می رسد وزیر جدید ورزش مسیر پر تلاطمی را جهت شناخت افراد و اتخاذ شیوه مناسب حکمرانی در پیش خواهد داشت. او باید توجه داشته باشد همین ابتدای کار تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد نچیند. عده ای در کمین نشسته اند تا با ذکر خاطرات گذشته و یادآوری دوران گرمابه و‌گلستان همان امتیازاتی که از وزیر پیشین گرفته بودند در این دوره نیز فرا چنگ آورند. وزیر ورزش باید مواظب باشد در دام پاره ای آموزه های غلط و ضد فرهنگی رایج عرصه ورزش گرفتار نشود‌.
ختم کلام اینکه ارتقا فرهنگ در کلیت جامعه از جمله ورزش با تزریق پول میسر نخواهد شد اگر شده بود با این همه مراکز فرهنگی که بودجه های هنگفتی نیز دریافت می کنند باید اوضاع فرهنگ بهتر از این می شد. حساب ورزش از این قاعده مستثنی نیست زیرا اساس تربیت جسم  بر تزکیه روح استوار و فروتنی و جوانمردی دو آموزه غیر قابل انکار ورزشکاران محسوب می شود.

به قلم محمدرضا کاظمی

اعزام کاروان ایران به المپیک دانش آموزی صربستان/ پرچم‌داران کاروان مشخص شدند

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد

جام جهانی سپک تاکرا: تیم بانوان با یک برد برنز گرفت

مشکلات غیرورزشی پیش روی ریاست کاونتری بر کمیته بین‌المللی المپیک

رئیس جدید IOC و امید به ترمیم روابط با ترامپ

سرقت از خانه والدین رئیس منتخب IOC

نامه تشکر خسروی‌وفا از توماس باخ/ دعوت از رییس پیشین IOC برای سفر به ایران

در آستانه اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا؛ دبیر کل کمیته ملی المپیک با اعضای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی دیدار و گفتگو کرد