Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

از امروز انجام می‌شود؛ آغاز کنترل دوپینگ ورزشکاران بر اساس فهرست ۲۰۲۴ «وادا»

دوشنبه 11 دی 1402 ساعت 10:29

نمونه‌گیری، آنالیز و مدیریت نتایج تست دوپینگ ورزشکاران از امروز بر اساس فهرست جدید آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که مربوط به سال ۲۰۲۴ میلادی است، انجام خواهد شد.

آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ از ابتدای هر سال میلادی، فهرست جدید داروهای ممنوعه که با تغییراتی نسبت به سال قبل به روز رسانی می شود را ملاک عمل برای کنترل دوپینگ ورزشکاران تمام کشورها قرار می دهد.

فهرست به روزرسانی وادا برای سال جدید میلادی سه ماه پیش توسط ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ترجمه و همراه با تغییرات اعمال شده بر روی سایت این نهاد بارگذاری و همزمان در اختیار تمام فدراسیون ها هم قرار گرفت.

بر این اساس از امروز دوشنبه که مصادف با اول ژانویه سال ۲۰۲۴ میلادی است کنترل دوپینگ ورزشکاران شامل نمونه گیری ها، آنالیز ها و مدیریت نتایج بر اساس این فهرست جدید انجام خواهد شد.

به گفته فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) مهمترین تغییر در فهرست مواد ممنوعه سال ۲۰۲۴ مربوط به اضافه شدن داروی «ترامادول» است، دارویی که سال گذشته استفاده از آن برای ورزشکاران ممنوع اعلام شد اما اضافه شدن رسمی اش به فهرست مواد غیرمجاز یک سال به تاخیر افتاد.

این مقام مسئول در نادو خاطرنشان کرد: فهرست جدید مواد نیروزا تغییرات دیگری هم نسبت به سال قبل دارد که البته خیلی گسترده نیست اما اطلااع از ریز و جزییات همه آنها جزو وظایف اصلی ورزشکار است چون در نهایت مسئولیت هر نتیجه ای در پروسه کنترل دوپینگ با خودِ ورزشکار است نه مربی، پزشک و یا هر مسئول دیگری.

شارکی تصریح کرد: تا روز گذشته هر تستی که از طرف نادو یا وادا یا فدراسیون های جهانی رشته های مختلف از ورزشکاران گرفته شده بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ میلادی آنالیز و اعلام نتیجه می شود. اما از این پس ملاک عمل برای هر تستی که تاریخ ۲۰۲۴/۰۱/۰۱ روی آن ثبت شده باشد، همین فهرستی است که سه ماه پیش به صورت رسمی اطلاع رسانی کردیم.

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با اشاره به برنامه ویژه این ستاد برای نمونه گیری از ورزشکاران المپیکی تاکید کرد: نمونه گیری و اعلام نتیجه تست های گرفته شده از اعضای کاروان المپیک هم بر اساس فهرست جدید انجام خواهد شد. بنابراین لازم و ضروری است که دارندگان سهمیه المپیک و ورزشکارانی که شانس دستیابی به این سهمیه و در کل اعزام به پاریس را دارند فهرست جدید را به طور دقیق مطالعه کنند به خصوص با لحاظ کردن اضافه شدن داروی ترامادول.

شارگی گفت: ترامادول شبه مخدر به حساب می‌آید و برای تسکین درد از آن استفاده می‌شود ضمن اینکه نعشه آور هم است. در جامعه ما اعتیاد به ترامادول خیلی زیاد است در حالیکه این دارو عوارض جانبی هم دارد. در مجموع تاثیر منفی این ماده روی سلامت بالا تشخیص داده شده و به همین دلیل ممنوع اعلام شده است. ورزشکاران که معمولا برای تسکین درد ناشی از هر گونه آسیب دیدگی به استفاده از مسکن ها روی می آورند باید نسبت به این موضوع آگاه باشند تا اسیر دوپینگ و محرومیت بعد از آن نشوند.

رحیمی: بازی‌های آسیایی«دهکده» ندارد؛ استقرار ورزشکاران در هتل یا کشتی

آغاز کار نمایندگان ایران در بازی‌های المپیک دانش‌آموزی

توماس باخ: منتظر فرصتی هستم تا به کشور بزرگ و شکوهمند ایران سفر کنم

اعزام ووشوکاران ایران به جام جهانی ساندا

رحیمی: سرمربی تیم ملی تکواندوی بانوان به‌زودی معرفی می‌شود

حضور خسروی‌وفا در نشست منطقه ای آسیای میانه

کسب سهمیه قهرمانی جهان توسط ندا شهسواری

گسست عاطفی تیم ملی فوتبال با جامعه و غفلت دست اندرکاران

کشتی با چوخه در گود زینل‌خان؛ میراثی از پهلوانی و همبستگی مردمی

زمان برگزاری مجمع فدراسیون ژیمناستیک مشخص شد

غول گرجی رییس فدراسیون شد

اعزام کاروان ایران به المپیک دانش آموزی صربستان/ پرچم‌داران کاروان مشخص شدند

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد