در این دوره از مسابقات پارالمپین های ما در ۱۰ رشته، وزنه برداری، تیراندازی، تیراندازی با کمان، قایقرانی، دوومیدانی، دوچرخه سواری، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته، جودو و تکواندو حضور پیدا کرده بودند. ژاپن میزبان شانزدهمین دوره بازی های پارالمپیک بود و ما تاکنون ۹ دوره یعنی از سال ۱۹۹۸ سئول تا همین مسابقات توکیو در میدان رقابت حضور پیدا کردیم. حاصل این ۹ دوره حضور، کسب ۱۶۰ مدال رنگارنگ است که کمترین آن در ۱۹۹۲ بارسلون با ۲۹ نفر اعزامی و ۴ مدال رقم خورد و بهترین نتیجه نیز در همین مسابقات توکیو حاصل شد. پیش از این، بهترین نتیجه ورزشکاران پارالمپیک ما در ۲۰۰۰ سیدنی به دست آمده بود در آنجا ما توانستیم ۱۲ طلا، ۴ نقره، ۷ برنز و مجموعا ۲۳ مدال به دست آوریم. کاروان پارالمپیک طی بازی های لندن ۲۰۱۲ و ریو ۲۰۱۶ نیز ۲۴ مدال کسب کرد اما در آن هر دو مسابقه، از نظر مرغوبیت مدال نسبت به توکیو ۲۰۲۰ ضعیف تر بودیم.
پارالمپیک ما در توکیو،کاروان کیفی بود یعنی تلاش بر این شده بود که رشته ها و قهرمانانی که امکان کسب مدال دارند به این آوردگاه اعزام شوند. در جمع این کاروان اگر چه سیامند
رحمان قوی ترین پارالمپین ایران و جهان حضور نداشت اما دیگر اعضای تیم وزنه برداری از جمله روح الله رستمی،امیر جعفری، حامد صلحی پور و منصور پورمیرزایی با کسب مدال های رنگارنگ وزنه برداری، تلاش کردند یاد و خاطره دلاوری های او را زنده کنند. در توکیو باردیگر ساره جوانمردی و زهرا نعمتی در تیراندازی طلا گرفتند. جوانمردی در ریو ۲۰۱۶ هم به تنهایی۲ طلای ارزشمند برای کشورمان کسب کرده بود و نعمتی هم با یک طلا و یک برنز آن رقابت ها، نتیجه فوق العاده ای از خود برجای گذاشت.
عملکرد قابل توجه کاروان پارالمپیک کشورمان در توکیو ثابت کرد ورزشکاران ما موقعیت و جایگاه مستحکمی برای خود دست و پا کرده اند. کاروان پارالمپیک ایران یک روز قبل از پایان مسابقات جایگاه دوازدهم جدول رده بندی را به خود اختصاص داد هر چند ممکن است این جایگاه در روز آخر اندکی تغییر کند اما در موقعیت نهایی کشورمان تغییر زیادی حاصل نخواهد شد. مسئولین ورزش وعده داده بودند، جوایز قهرمانان و مدال آوران پارالمپیک نیز معادل المپین ها پرداخت خواهد شد. تردیدی نیست که این امر انگیزه قهرمانان پارالمپیک را مضاعف کرد تا بهترین نتیجه را در توکیو گرفته و مرهمی بر ضعف عملکرد رشته هایی چون شمشیر بازی، تکواندو، وزنه برداری و کشتی آزاد بگذارند که پیش از مسابقات پارالمپیک پای در میدان گذاشته اما انتظارات را بر آورده نکردند. خوشبختانه مسئولین ورزش معادل ریالی مدال آوران پارالمپیک را به حساب آنان ریخته اند و در وقت مقرر، جایزه از پیش تعیین شده آنان یعنی دو میلیارد، یک میلیارد و دویست و پنجاه و هفتصد و پنجاه میلیون تومان برای مدال های طلا، نقره و برنز نیز به این قهرمانان اختصاص خواهد یافت. این معادل سازی و نبود تبعیض، بر اهمیت و ارزش تلاش پارالمپین ها مهر تایید می زند و آنان را برای ادامه راه و افتخار آفرینی های بیشتر ترغیب می کند.