منهای فوتبال- رستمی با وجود کسب مدال طلای مجموع دسته ۸۹ کیلوگرم شاید شانس چندانی برای تحقق آرزوهای خود در المپیک نداشته باشد.
دارنده دو مدال ارزشمند طلا و نقره المپیک و قهرمان و نایب قهرمان سه دوره مسابقات جهانی در وزن ۸۵ کیلوگرم که با تغییر اوزان المپیکی به وزن ۸۹ کیلوگرم صعود کرده بود اگرچه موفق شد در مجموع با مهار وزنه ۳۷۳ کیلو به مدال طلای آسیا دست پیدا کند اما ۲۲ کیلوگرم از حد نصاب مورد نظر کمتر وزنه زد تا امیدهایش برای رسیدن به توکیو بیش از پیش، کم رنگ شود.
همین امر در پایان مسابقات، خشم یکی از نامداران دنیای پولاد سرد را برانگیخت تا تیغ تیز انتقادات را متوجه فدراسیون جهانی وزنهبرداری کند که با بی برنامگی موجبات بروز استرس، فشار و آسیب دیدگی قهرمانان را فراهم کرده است. فدراسیونی که مدتهاست بدون رییس و با فراز و فرود اداره میشود. تشکیلاتی که به دلیل عملکرد نادرست در گذشته و حال از سوی کمیته بین المللی المپیک تهدید به حذف از المپیک ۲۰۲۴ شده است.
با این اوصاف به نظر نمیرسد حتی اظهار دلخوری و انتقاد کیانوش رستمی هم بتواند تغییری در شرایط این دارنده ۵ مدال ارزشمند جهان و المپیک ایجاد کند. تغییر اوزان المپیکی و اجبار رستمی به افزایش وزن برای رسیدن به مقصود از یک سو و شرایط بسیار مناسب حریفان خصوصا نماینده قرقیزستان شانس وزنهبردار ما را برای تحقق رویای رسیدن به المپیک بسیار کم می کند.
کیانوش حتی اگر به میدان گزینشی کلمبیا نیز اعزام شود شانس چندانی برای رسیدن به توکیو نخواهد داشت و باید پرونده او را فعلا در جهان وزنه برداری فروبندیم تا بعدها خود تعیین کند که آیا در آستانه سی سالگی همچنان به حضور در صحنه های بین المللی ادامه خواهد داد یا خیر؟
سهراب مرادی دیگر وزنه بردار نامدار کشورمان و دارنده مدال طلای المپیک ریو نیز که امیدهای زیادی برای حضور وی در المپیک داریم،امروز وزنه خواهد زد. او نیز برای دستیابی به حد نصاب مناسب باید بیش از ۴۰۰ کیلو را بالای سر ببرد در غیر این صورت و با توجه به امتیازات وزنه بردار اهل قرقیز چه بسا این قهرمان نیز قافیه را به حریف خواهد باخت.امیدواریم که چنین نباشد و سهراب بتواند سرنوشت دیگری برای خود رقم بزند تا مبادا هر دو چهره طلایی المپیک ما یکی پس از دیگری عملا از راهیابی به توکیو باز بمانند.
به قلم: محمدرضا کاظمی