به گزارش منهای فوتبال، دکتر میرزایی در عین حال عضو کمیته علمی اتحادیه جهانی کشتی و عضو کمیسیون نظارت بر عملکرد و تمرینات تیمهای ملی کشتی کشورمان است.
گفت و گوی کوتاه ما با وی در ارتباط با دلایل کنارهگیری از مسئولیت هیات رییسه هیات کشتی گیلان، چگونگی تداوم عضویت در کمیته علمی اتحادیه جهانی کشتی و پیگیری تمرینات تیمهای ملی کشتی به عنوان ناظر بر عملکرد و تمرینات آنها در پی میآید.
ابتدا از دکتر میرزایی در رابطه با دلایل کنارهگیری او از عضویت در هیات رئیسه هیات کشتی استان گیلان پرسیدم که پاسخ داد: بنا به توصیه دوستان و نظر مثبت فدراسیون پذیرفتم تا در حد امکان به کشتی استان کمک کنم. از همان ابتدا هم قرار شد صفر تا صد امور فنی و آموزشی را رصد و نکات لازم را در جهت پیگیری تا بهبود شرایط اعلام کنم اما رفته رفته متوجه شدم اراده لازم برای این کار وجود ندارد. این مسئله و بیتوجهی نسبت به نقطه نظرات پیشکسوتان و بزرگترهای کشتی استان و نبود برنامهریزی اصولی جهت پیشرفت امور این ورزش از جمله دلایلی بود که باعث شد به حضور خود در هیات پایان دهم. به این نتیجه رسیدم وقتی قرار است به پیشکسوتان بیاحترامی شود چرا بمانم؟
وی ادامه داد: میتوان از حضور غیرمتخصصها در میدان ورزش چشم پوشی کرد به شرطی که لااقل در عرصه مدیریت از توانمندیهای کافی برخوردار باشند. بدیهی است در سایه فقدان تخصص کافی چنانچه مدیریت لازم نیز اعمال نشود قطعا مشکل ایجاد میشود. به این موارد بیپولی و کمبود بودجه را هم که اضافه کنیم در آن صورت پسرفت خواهیم کرد. مشکل بیپولی در دیگر استانها و هیاتها هم وجود دارد اما آنان باوجود این مشکلات چون از تخصص و تجربه مدیریتی کافی برخوردارند به کار خود ادامه میدهند و چه بسا قهرمانپروری نیز میکنند.
میرزایی با اشاره به دلایل پسرفت کشتی استان گیلان در سالهای اخیر گفت: استان گیلان از معدود مناطقی است که حتی یک خانه کشتی ندارد. اصلا سالن اختصاصی این ورزش را هم نداریم ضمن اینکه به جهت سخت افزاری و نرم افزاری هم با مشکلات بسیاری دست به گریبانیم. لزوم دانش افزایی، همسطح کردن آموزش و ضرورت نگاه علمی به آمادهسازی و تمرینات از جمله کاستیهای موجود است که باید در آن تجدید نظر صورت گیرد. امیدوارم رئیس فدراسیون در سفرهای استانی خود گیلان را نیز مدنظر داشته و مشکلات کشتی استان را از زبان پیشکسوتان بشنود.
عضو کمیته نظارت بر عملکرد تیمهای ملی کشتی در خصوص چگونگی عملکرد این کمیته اظهار داشت: از وقتی که این کمیته تشکیل شده امکان نشست حضوری فراهم نشده است، تنها چند بار با مدیر تیمها در رابطه با مسائل مربوط به آمادهسازی و تمرینات تیم ملی گفت و گوی تلفنی داشتم. آنچه که مسلم است باید سرفصلهای مربوط به پیک آمادگی کشتیگیران مورد توجه قرار گیرد. نخستین مرز آمادگی هم مرحله نخست رقابتهای گزینشی است که باید در مدت حدود ۴ ماه انجام گیرد. خوشبختانه به نظر میرسد این امر در دستور کار قرار گرفته است. مراحل بعدی هم تا آغاز بازیهای المپیک باید مورد توجه واقع شود. به اعتقاد من کادر فنی این مسئله را در نظر دارند و مشکلی در زمینه آمادگی نخواهیم داشت.
عضو کمیسیون علمی اتحادیه جهان کشتی در پاسخ به این سئوال که چه زمانی عضویت وی در کمیته مذکور خاتمه خواهد یافت و آیا برای حضور مجدد ایشان در اتحادیه جهانی اقدامی صورت گرفته، تاکید کرد: انتخابات برای گزینش افراد جهت مسئولیتهای مهم اتحادیه جهانی هر ۴ سال یکبار و معمولا ماه ژانویه پس از هر المپیک تابستانی برگزار میشود. با این توصیف باید انتخابات هیات رییسه و اجرایی در همین ایام برگزار میشد اما با توجه به بیماری کرونا و تعویق یک ساله بازیهای المپیک احتمالا این مهم طی ماههای آینده انجام گیرد. اینکه فدراسیون بار دیگر بنده را برای عضویت در کمیته علمی اتحادیه جهانی معرفی خواهد کرد یا خیر، اطلاع ندارم و تا الان هم در این رابطه با من صحبتی نشده، بدیهی است که معرفی افراد برای مسئولیتهای مختلف قارهای و جهانی مستلزم رایزنی، هدفگذاری و برنامهریزی است. به عبارت دیگر بدون برنامه و حساب و کتاب نمیشود در چنین جاهایی نفوذ کرد. پیشاپیش نام حمید سوریان برای هیات رییسه اعلام شده که امیدوارم وی بتواند جایگاهی که قبلا خادم داشت را احراز کند در آسیا هم علاوه بر حمید بنی تمیم دکتر محبوبی و عیسی مومنی را داشتیم که انتظار میرود حتی المقدور بتوانیم سه نفر دیگر را جایگزین آنان کنیم. البته عباس جدیدی برای حضور در شورای کشتی آسیا معرفی شده که امیدوارم رای لازم را کسب کند، در مورد نفرات دیگر اطلاعی ندارم. تردیدی نیست که ما هر اندازه بتوانیم در تشکیلات کشتی آسیا و جهان نفوذ داشته باشیم به نفع این ورزش خواهد بود.
به قلم: محمدرضاکاظمی