Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

تأملی در باب رد شکایت کریم صفایی در دادگاه بین‌المللی

مثنوی هفتاد من کاغذ اختلافات در ورزش

پنجشنبه 13 آذر 1399 ساعت 09:33

اخیرا و پس از گذشت سال‌هایی بس طولانی، نتیجه نهایی شکایت رئیس وقت فدراسیون تیروکمان از دخالت وزارت ورزش در امر انتخابات فدراسیون یاد شده اعلام شد. در همین راستا دادگاه بین‌المللی ورزش ضمن مردود شمردن شکایت، کریم صفایی او را به پرداخت ۲۵۰۰ فرانک سوییس به عنوان بخشی از هزینه‌های دادرسی موظف کرد.

به گزارش منهای فوتبال، در همین راستا شعبانی بهار رئیس کنونی فدراسیون تیروکمان طی مصاحبه‌ای خاطر نشان کرد "شکایت از فدراسیون جهانی و فدراسیون ملی تیروکمان توسط کریم صفایی خسارت‌های مادی و صرف وقت زیادی به فدراسیون ملی وارد کرد.

هرچند شکایت وی در زمان رئیس پیشین فدراسیون یعنی محمد علی شجاعی صورت گرفته بود اما پیامدهای آن تا به امروز ادامه داشت و نهایتا رای دادگاه بین المللی عالی ورزش در خواست  شاکی را مردود اعلام کرد."

بدیهی است مرور اتفاقات گذشته و به اصطلاح نبش قبر رخدادها در حوزه مدیریت و انتخابات فدراسیون یادشده مثنوی هفتاد من کاغذ خواهد شد و در حوصله این مختصر نمی‌گنجد، با این وصف یک واقعیت را نمی‌توان از نظر دور داشت که اگر بی‌تدبیری‌های خصوصاً دو دوره وزارت ورزش یعنی محمد عباسی و سلطانی‌فر انجام نمی‌گرفت و اتفاقات و اختلافات دست اندرکاران وقت فدراسیون تیروکمان با سعه صدر و سرانگشت تدبیر گشوده می‌شد، چه بسا شاهد بروز دو دستگی در حوزه ورزش یاد شده و خسارت‌های مورد ادعایی  نمی‌شدیم.

صرفنظر از اتفاقات و رخدادهای ریز و درشت باید اذعان کرد کریم صفایی در دوران ۸ ساله حضور خود در فدراسیون تیروکمان بد کار نکرد. در واقع او به خواست رییس وقت سازمان تربیت بدنی سنگ بنای فدراسیون یاد شده را  استوار کرد و با کار و تلاش جمعی این مجموعه را به جایی رساند که در عرصه بین‌المللی حرف‌های زیادی برای گفتن داشت.  همین خدمات او را امیدوار کرده بود تا به پاس آن‌ها بتواند میوه نهالی را که کاشته بود برچیند اما نه تنها این موهبت در حق وی ادا نشد بلکه کار به جایی رسید که امکان حضورش در انتخابات فدراسیونی که خود بنیان گذاشته بود فراهم نشود!  همانطور که درِ سالن مجمع فدراسیون باستانی را به روی فردی چون محمدرضا طالقانی که چکیده ورزش و کشتی است بستند و ایضا کاری کردند تا یزدانی‌خرم نتواند محصول چند سال فعالیت خود را در المپیک لندن برداشت کند!

سناریوی این قصه‌های تلخ در گذشته به نوعی نوشته و اجرا می‌شد و امروز به شیوه دیگری تدوین می‌شود. به واقع معمولا در چنین مواردی سنگ بی‌تدبیری را  کسانی به چاه می‌افکنند که باید خود گره‌گشای ورزش باشند! شاید اشتباه امثال یزدانی خرم و کریم صفایی این بود که چندان به خواسته‌های مسئولان وقت ورزش گردن نمی‌گذاشتند چون در جایگاهی که قرار داشتند خود را صاحبنظر می‌پنداشتند. چه بسا از نظر عده‌ای، همین شیوه تفکر دلایل کافی برای بروز اختلاف و تشتت آرا را فراهم و پیامدهای زیانبار به همراه می‌آورد. البته صفایی اشتباه دیگری هم داشت و آن اینکه علاوه بر فدراسیون داخلی، همزمان با فدراسیون جهانی نیز در افتاد. در هر حال نگاهی به اتفاقات و روند فعالیت و عملکرد فدراسیون تیروکمان پس از رفتن صفایی، گویای این واقعیت است که در این سال‌ها اتفاق چشمگیر و جهش قابل توجهی در عرصه این ورزش اتفاق نیفتاده و دو رییس فدراسیون  بعد از صفایی  اگر خدماتی داشتند اما بیشتر حاصل کِشته‌های گذشته را درو کردند. در این میان البته بعضا اتفاقات دور از انتظاری همانند حذف زهرا نعمتی شانس مدال ما در بازی‌های آسیایی هم رخ داده که در نوع خود بسیار تامل برانگیز بود.

حال باید ببینیم با مردود اعلام شدن شکایت صفایی و آسودگی خیال مسئولان کنونی فدراسیون از این بابت حرکت در مسیر موفقیت‌های آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت؟

به قلم:محمدرضا کاظمی

کریم صفایی تبرئه شد

کریم صفایی تبرئه شد

عضو شورای فنی کاتا: سطح فنی معمولی‌ترین مربیان داخلی از خارجی‌ها بالاتر است

عضو شورای فنی کاتا: سطح فنی معمولی‌ترین مربیان داخلی از خارجی‌ها بالاتر است

 ناکامی کمانداران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

ناکامی کمانداران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

برلین آخرین ایستگاه انتخابی تیروکمان برای توکیو2020

برلین آخرین ایستگاه انتخابی تیروکمان برای توکیو2020

نتایج کمانداران کشورمان مشخص شد

نتایج کمانداران کشورمان مشخص شد

اسکیت در چنگدو بدتر از اسکیت هانگژو

تغییر در کادر فنی تیم ملی کاراته؛ گنج‌زاده جای شهرام هروی سرمربی شد

مینو مداح در فدراسیون کشتی!

درگذشت متیا دبرتولیس، ورزشکار ایتالیایی جهت یابی در جریان بازی‌های جهانی چنگدو

دکتر علی نژاد در بازدید از اردوی تیم ملی تیراندازی : قربانی برای تیراندازی یک نعمت است / رویکرد ما در تیراندازی مدال آوری در بازیهای آسیایی و موفقیت در المپیک لس آنجلس است

برنامه نیمه نهایی بسکتبال کاپ آسیا/ ایران و استرالیا آماده نبرد برای فینال

کرسی ماندگاری

حذف فرجی و شمس از مسابقات پینگ‌پنگ سوئد

دیدار کوهپایه زاده با رئیس IPC؛تقدیر دبیرکل منطقه آسیا از رویکرد ایران

برگزاری نخستین دوره مسابقات بیلیارد خانوادگی

جایزه دلاری برای اولین دوره مسابقات بین‌المللی بدمینتون جام خزر

زور بسکتبال ایران به استرالیا نرسید/ دیدار با نیوزلند برای مدال برنز

نشست تخصصی کمیته ملی المپیک با ۳ فدراسیون

یک برنز ایران در اسکیت بازی‌های جهانی/ هفتمی دختران کانوپولو

ایران در رده ۲۵ بازی‌های جهانی چنگدو با ۷ مدال

ترکیب ۱۶ نفره والیبال ایران برای دوحه/ سورپرایز پیاتزا!

آغاز سومین مرحله اردوی آمادگی دختران تیم ملی در سمنان

نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان

ایران ۷۹ - نیوزیلند ۷۳/ مدال برنز آسیا برای بسکتبال ایران

رونمایی از نشان و شعار رسمی بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵ دبی

سرنوشت شمشیربازی ایران در دست روس‌ها

برگزاری مسابقات جهانی کبدی در هاله‌ ابهام/ توقف تمرینات تیم ملی بانوان

تیم میکس تپانچه ایران به مدال برنز آسیا رسید/ تیم فروغی و یاسی یازدهم شد

ذهنیتی المپیکی برای مسابقات غیر المپیکی

آغاز سومین مرحله اردوی آمادگی دختران تیم ملی در سمنان

عملکرد درخشان نیما عالمیان در مقابل نفر پنجم رنکینگ جهان

یک طلا و یک برنز برای پینگ‌پنگ‌بازان ایران در مسابقات اردن

رونمایی از نشان و شعار رسمی بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵ دبی

ایران ۷۹ - نیوزیلند ۷۳/ مدال برنز آسیا برای بسکتبال ایران

شکست نوشاد عالمیان مقابل بازیکن ژاپن در مسابقات سوئد

نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان

جایزه دلاری برای اولین دوره مسابقات بین‌المللی بدمینتون جام خزر

کرسی ماندگاری

نشست تخصصی کمیته ملی المپیک با ۳ فدراسیون

تکذیب انتصابی‌شدن انتخابات فدراسیون‌های غیرالمپیکی

زور بسکتبال ایران به استرالیا نرسید/ دیدار با نیوزلند برای مدال برنز

یک برنز ایران در اسکیت بازی‌های جهانی/ هفتمی دختران کانوپولو

ایران در رده ۲۵ بازی‌های جهانی چنگدو با ۷ مدال

صعود یزدانی به فینال تورنمنت تنیس صربستان

ترکیب ۱۶ نفره والیبال ایران برای دوحه/ سورپرایز پیاتزا!