فدراسیون های ورزشی با رایزنی ها و انجام پروتکل های بهداشتی رفته رفته مجوز برگزاری اردوها و اعزام به مسابقات خود را دریافت کردند. برخی از فدراسیون ها که از نظر مسئولان خطر کمتری تهدیدشان می کرد، زودتر اجازه پیدا کردند و تعدادی هم در حال انجام مذاکرات هستند. مسلما اولویت برای ستاد مبارزه با کرونا و همچنین مدیران فدراسیون ها، حفظ سلامت ورزشکاران و دست اندرکاران است.
در حال حاضر آن دسته از فدراسیون هایی که اردوهای داخلی خود را برگزار و ورزشکارانشان به سطح نسبی ای از آمادگی دست پیدا کرده اند همچنین براساس تقویم ورزشی فدراسیون های جهانی می توانند به مسابقات برون مرزی بروند، با مشکلات متعددی روبه رو خواهند شد. ابهام در اعزام کمانداران به مسابقات آنتالیا از همین جمله است.
بر اساس قانون کشور قطر اگر تست کرونای مسافری مثبت باشد، 14 روز با هزینه شخصی قرنطینه خواهد شد.
از آنجا که بیشتر پروازهای خارجی کشورمان توسط کشور قطر انجام می شود این مسئله مشکلات بسیاری ایجاد کرده است. مسلما به جز در چند رشته، اکثر ورزشکارانمان این دل نگرانی را خواهند داشت که در صورت مشکوک بودن تست یا مثبت شدن آن، چگونه از عهده مخارج بالای 14 روز قرنطینه بر بیایند.
در مقابل کشوری مانند انگلستان کاری به نتیجه تست ابتدایی ندارد و در هر صورت 14 روز افراد را قرنطینه انجام و سپس اجازه خروج از خانه را می دهد. در مصاحبه حسین وفایی درخصوص عملکردش درباره مسابقات قهرمانی جهان رشته اسنوکر آمده است که: «14 روز قبل از مسابقه نتوانستم تمرین کنم و اجازه خروج از خانه را هم نداشتم بنابراین تا مسابقات مسترز اروپایی در انگلستان می مانم که مجددا قانون قرنطینه 14 روزه شامل حال من نشود.»
چندین ماه دوری از ورزش و پایین آمدن سطح آمادگی ورزشکاران، 14 روز قرنطینه و احیانا هزینه های گران اقامت در چنین کشورهایی کار را سختتر از قبل کرده است. از آنجا که این مسئله دغدغه تمام ورزشکاران و فدراسیون های ورزشی است، مسئولان فدراسیون ها همراه و مدیران وزارتخانه باید چاره ای برای این مشکل بیاندیشند.
شاید به سبب اینکه اکثر پروازهای خارجی ورزشکارانمان از ترکیه و قطر صورت می گیرد، بهتر است محلی برای ورزشکاران تهیه شود یا اینکه با رایزنی با سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها، نهایت همکاری با فدراسیون های ورزشی و ورزشکارانمان صورت گیرد.
حسین محمدی