Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

تعطیلی ورزش و دورنمای مبهم موفقیت های آینده

يكشنبه 08 تیر 1399 ساعت 02:26

ویروس کرونا همچنان در جهان ترکتازی می کند. این تاخت و تاز بنا به دلایلی در کشور ما شدت بیشتری دارد. این وضعیت باعث شده تا نمودار فعالیت ها اجتماعی فروکش کند. در این میان ورزش مشکلات ویژه خود را دارد. دنیا تلاش می کند در سایه اتخاذ تدابیر مناسب مسیرشرایط آرامش فعال را در پیش بگیرد در حالیکه ما آرامش توام با رکود و سکون را در ورزش تجربه می کنیم. دنیا اگر در فضای تاخت و تاز ویروس کرونا امکان فعالیت ورزشکاران را ممنوع کرده اما فعالیت های پژوهشی و علمی خود را تعطیل نکرده حال آنکه اینجا برخی مسئولین فدراسیون ها هر دو بخش فعالیت فیزیکی و نرم افزاری را به تعطیلی کشانده و صرفا با جدیت در پی تحکیم پایه های ریاست خود برای دوره های آینده هستند.

ویروس کرونا همچنان در جهان ترکتازی می کند. این تاخت و تاز  بنا به دلایلی در کشور ما شدت بیشتری دارد. این وضعیت باعث شده تا نمودار فعالیت ها اجتماعی فروکش کند. در این میان ورزش  مشکلات ویژه خود را دارد.  دنیا تلاش می کند در سایه اتخاذ تدابیر مناسب  مسیرشرایط آرامش فعال را در پیش بگیرد در حالیکه ما آرامش توام با رکود و سکون را در ورزش تجربه می کنیم. دنیا اگر در فضای تاخت و تاز ویروس کرونا امکان فعالیت ورزشکاران را ممنوع کرده اما فعالیت های پژوهشی و علمی خود را تعطیل نکرده حال آنکه اینجا برخی مسئولین فدراسیون ها هر دو بخش  فعالیت فیزیکی و نرم افزاری را به تعطیلی کشانده و صرفا با جدیت در پی تحکیم پایه های ریاست خود برای دوره های آینده هستند. بنگرید به انتخابات هیات های استانی و جدیتی که به منظور یکسان سازی صورت می گیرد! در واقع آنجا به جای برنامه ریزی جهت موفقیت های آینده موقعیت فردای افراد مورد توجه قرار دارد. کاش در این شرایط می شد از فرصت های زیادی که وجود دارد به نحو مطلوب استفاده کرد. فرصت برنامه ریزی، فرصت مطالعه و بازنگری، فرصت پژوهش و فرصت های متعدد دیگر که دستگاه ورزش علی الخصوص برخی فدراسیون ها  بکلی از آن غافل اند. 
در همین راستا کمیته ملی المپیک گام هایی برداشته و اقداماتی صورت داده  اما دریغ از وزارت ورزش که اصولا در وادی دیگری سیر می کند وزیر محترم به جای آنکه بر مجموعه های زیر دست خود و فدراسیون ها نظارت داشته باشد بیشتر به فکر خنثی کردن پروسه احتمالی استیضاح است تا اینکه نگران آینده ورزش و بازی های المپیک ۲۰۲۱ باشد.شاید او بهتر از هرکسی می داند به احتمال فراوان تابستان آینده مسئولیتی در ورزش نخواهد داشت بنا براین دلیل و انگیزه ای جهت برنامه ریزی بلند مدت ندارد .سلطانی فر شانس آورد که المپیک ۲۰۲۰ به تاخیر افتاد و گرنه چه بسا ممکن بود ضعیف ترین نتایج تاریخ ورزش طی دوران مسئولیت وی رقم بخورد.در واقع هر کجای ورزش را  مورد کند و کاو قرار می دهیم آثار گرانبهایی یافت نمی شود و اقدام قابل اعتنایی به چشم نمی خورد که بتوان از آن به عنوان نقطه عطف یاد کرد.از کشتی که عنوان ورزش اول کشور را یدک می کشد گرفته تا برخی رشته های پرمدعا همگی از مشکلات مالی و آینده مبهم سخن به میان می آورند. حکایت فوتبال هم که مثنوی هفتاد من کاغذ است و حاشیه های بی شمار خود را دارد.تحت این شرایط وقتی صحبت از رنگ تدبیر در برخی فدراسیون ها به میان می آید بیشتر به بیان طنز و مطایبه شباهت دارد تا اینکه با واقعیت انطباق داشته باشد. اصلا یکی برای ما روشن کند متر و معیار آقایان برای بیان ادعا هایی از این دست کدام است و با کدام ادله و استدلال توانسته اند به چنین حقیقتی دست پیدا کنند؟
وقتی اغلب مجامع انتخابات فدراسیون ها و هیات ها با اعتراض و دلخوری به پایان می رسد و بسیاری از چهره های شاخص جامعه ورزش از عملکرد متولی مربوطه رضایت ندارند چگونه می شود از موفیقت های آینده سخن به میان آورد؟ این فضای عمومی غالب در عرصه ورزش است به عنوان نمونه مسئولین فدراسیون کشتی که وظیفه اصلی کسب مدال در میادین مختلف را برعهده دارند از اینکه این رشته ورزشی به قهقرا رفته و چه بسا در آینده نزدیک با مشکل کمبود کشتی گیر و کسب مدال مواجه شویم سخن به میان می آورند. وضعیت رشته های دیگر نیز بدتر از کشتی است. شاید عده ای مصاحبه های اخیر دست اندرکاران ورزش اول را در این راستا ارزیابی کنند که  در جهت جذب  منابع بیشتر و یا توجیه ضعف های آینده بیان شده است در چنین صورتی هم  یک نکته را نمی توان کتمان کرد و آن اینکه وزارت ورزش در مقام متولی اصلی این مقوله آنطور که باید و شاید به وظایف نظارتی و حمایتی خود عمل نکرده که اگر چنین بود ورزش ما همچنان به امید کسب مدال، تنها به چند رشته دل نمی بست.‌ بگذریم از اینکه شواهد امر حاکی از آن است که همین چند رشته نیز اوضاع به سامانی ندارند. نگاهی به وضعیت وزنه برداری، کشتی، دوومیدانی، و تکواندو شاهد از حقیقت ماجرا را پرده بر می دارد.
وقتی چهره های شناخته شده در اداره فدراسیون تحت مدیریت خود با مشکل روبرو باشند چگونه می توان از مدیران بی تجربه یا کم تجربه فدراسیون های در جه دوم و سوم انتظار موفقیت داشت؟ روسایی که در اداره امور جاری فدراسیون تحت مدیریت خود دچار مشکل اند با کدامین پشتوانه و فاکتور مدیریتی می توان از آنان انتظار داشت که در عرصه های داخلی و بین المللی پیشرفت و ترقی کنند؟ مگر اینکه بپذیریم حلقه مفقوده نایافتنی است و آقایان به جای برنامه ریزی و آینده نگری تلاش دارند با همین فرمان و به صورت کجدار و مریز روند جاری را تا پایان دولت کنونی ادامه دهند. دورانی که  ورزش کشور افتان و خیزان به راه خود ادامه می دهد و افق روشنی برای آن متصور نیست.

محمدرضا کاظمی

قاطعیت رئیس دومیدانی در برابر قهرمان جهان

قاطعیت رئیس دومیدانی در برابر قهرمان جهان

کمپین مشترک IOC، سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل

کمپین مشترک IOC، سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل

تعویق مسابقات جهانی کاراته برای سال 2021

تعویق مسابقات جهانی کاراته برای سال 2021

پیغام ویدیویی توماس برای بزرگداشت متفاوت روز المپیک

پیغام ویدیویی توماس برای بزرگداشت متفاوت روز المپیک

قاب روز یکشنبه 8 تیر 1399

قاب روز یکشنبه 8 تیر 1399

ضعف مشهود در ارکان ورزش

ضعف مشهود در ارکان ورزش

قاب روز شنبه 7 تیر 1399

قاب روز شنبه 7 تیر 1399

گره بدتر از بند و بند از گره!

گره بدتر از بند و بند از گره!

قاب روز جمعه 6 تیر ماه 1399

قاب روز جمعه 6 تیر ماه 1399

در حاشیه مراسم افتتاح تالار مشاهیر ورزش کشور

در حاشیه مراسم افتتاح تالار مشاهیر ورزش کشور

بازدید از امکانات ورزشی و عقد تفاهمنامه همکاری در دستور کار کمیته های المپیک ایران و کویت

چهل و پنجمین مجمع عمومی شورای المپیک آسیابرگزار شد

ماموریت ویژه شورای المپیک آسیا به خسروی وفا

دیدار مسئولین کمیته های المپیک ایران و قطر و تاکید بر همکاری های دوجانبه

بدمینتون جای آدم های کوچک نبوده و نیست!

آفت "سلیقه محوری" برای ورزش

امضا تفاهم نامه همکاری کمیته ملی المپیک با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی

جشن تولد سه مدال‌آور المپیک/ آرزوی مبینا نعمت زاده برای لبخند مردم و قهرمانی تکواندو

احتمال کناره گیری یک رئیس فدراسیون

رونمایی از سه کتاب جدید در حوزه روابط عمومی ورزشی به همت کمیته ملی المپیک و انتشارات سروش

شرایط تأسیس باشگاه‌های ورزشی تعیین شد

پیروزی فرجی در تنیس روی میز قهرمانی جهان

اسبقیان: در حال جمع بندی گزارشات حادثه پیست آزادی هستیم/ انتخابات بدنسازی ۱۱ تیر برگزار می‌شود

در جستجوی اعتبار ازدست‌رفته فوتسال

برگزاری نخستین مجمع عادی روئینگ با پیشنهاد زمان برگزاری انتخابات

حضور ۶ نفره تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در جام جهانی اسپانیا

روز ملی ارتباطات و روابط عمومی گرامی باد

نایب قهرمانی ایران در رده بندی مدالی وزنه‌برداری قهرمانی آسیا

یک ایرانی ناظر جام‌جهانی شمشیربازی شد

نماینده مجلس: آقای وزیر چرا خبرنگار در مسابقات اتومبیلرانی شما جانش را از دست می‌دهد؟

مرگ در پیست اتومبیلرانی؛ بی‌تجربگی مدیریتی یا بی‌مسئولیتی ساختاری؟

نفرات اعزامی به مسابقات اسکواش قهرمانی آسیا معرفی شدند

برگزاری نشست تخصصی رقابت‌های بین‌المللی بدمینتون سریز جوانان جام خزر

در جستجوی اعتبار ازدست‌رفته فوتسال

رونمایی از سه کتاب جدید در حوزه روابط عمومی ورزشی به همت کمیته ملی المپیک و انتشارات سروش

احتمال کناره گیری یک رئیس فدراسیون

پیروزی فرجی در تنیس روی میز قهرمانی جهان

اسبقیان: در حال جمع بندی گزارشات حادثه پیست آزادی هستیم/ انتخابات بدنسازی ۱۱ تیر برگزار می‌شود

دیدار مدال آوران کاروان ورزشی دانش‌آموزی «امید ایران» با رهبر انقلاب

یک ایرانی ناظر جام‌جهانی شمشیربازی شد

حضور ۶ نفره تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در جام جهانی اسپانیا

برگزاری نخستین مجمع عادی روئینگ با پیشنهاد زمان برگزاری انتخابات

شرایط تأسیس باشگاه‌های ورزشی تعیین شد

جشن تولد سه مدال‌آور المپیک/ آرزوی مبینا نعمت زاده برای لبخند مردم و قهرمانی تکواندو

نماینده مجلس: آقای وزیر چرا خبرنگار در مسابقات اتومبیلرانی شما جانش را از دست می‌دهد؟

برد نوشاد عالمیان در مسابقات جهانی تنیس روی میز

روز ملی ارتباطات و روابط عمومی گرامی باد

نایب قهرمانی ایران در رده بندی مدالی وزنه‌برداری قهرمانی آسیا

برگزاری نشست سرپرستان بازی‌های آسیایی جوانان/ اسکان ورزشکاران در ۲۵ هتل!

درگذشت عکاس ورزشی در سانحه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی