Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

خداحافظ بسکتبال تهاجمی زیبا

يكشنبه 03 آذر 1398 ساعت 03:32

در مورد سبک بازی با امتیازآوری یک بازیکن همراه با هیجانش باید گفت بازیکنان زیادی مشتاق دنبال کردن این سبک از بازی هستند.

به گزارش منهای فوتبال، این روزها با وجود مخالفت‌هایی که «میل به بازی فردی» در بسکتبال تعریف می‌شود اما اشتیاق به افزایش وظایف گلزنی بازیکنان امتیازآور را شاهد هستیم. در حال حاضر تعدادی از این بازیکنان را در لیگ برتر بسکتبال می‌بینیم که سابقه‌ای دور یا نزدیک در بسکتبال ایران دارند اما دو بازیکن دیگر که امتیازآوران لیگ برتر در ادوار قبلی بودند در چین بازی می‌کنند.
حامد حدادی و بهنام یخچالی کاری را که در بسکتبال دوست دارند به خوبی انجام می‌دهند یعنی گل‌زدن. بازی‌های آنها در لیگ چین هم این را نشان می‌دهد و بازگشت آنها به لیگ برتر ایران در کنار سایر امتیازآوران بسکتبال، بسیار سوررئال خواهد بود.
در هفته های گذشته در روند معمول و همیشگی گلزنی صمد نیکخواه‌بهرامی، یا سعید داورپناه و ...، یک گلزن با آمار 49 امتیازی به لیگ برتر بسکتبال ایران چشمک زد. بلافاصله نام محمد جمشیدی در رسانه‎ها بیشتر چرخید و اشاراتی هم به 52 امتیاز 5 فصل پیش حامد حدادی شد.
آمار گلزنان با مهارت‌های فردی در حمله به دلیل برخی روش‌های محافظه‌کارانه در بسکتبال ایران به طرز عجیبی از تیم‌های پایه تا لیگ برتر فروکش کرد. این طرز نگاه در سالهای گذشته و در بین بازیکنانی که رویکرد امتیازی داشتند، اختلاف‌ سطح به وجود آورد و برخی پدیده‌ها بدون توجه به خلاقیت‌های تهاجمی، در بسکتبال شبه‌علمی برخی مربیان به ظاهر آکادمیک، در معرض کلیشه‌های بازی قرار گرفتند و استعداد آنها شکوفا نشد.
در این سال‌ها استعداد طبیعی در بازی تهاجمی با مهارت ویژه، شوت دور، برش و ...، تا حدود زیادی جای خود را به کلیشه‎های رایج مورد تأکید برخی مربیانی داد که متأسفانه منابع و امکانات قدرت را هم به دست گرفتند و آنقدر بازیکن خلاق پشت کلیشه‌سازی آنها متوقف شدند تا جایی که هنوز تکنیک‌های خلاقانه صمد اعجاب‌آور است یا وقتی ایمان زندی با دریبل‌های ظریف به سمت سبد می‌رود، مهارت‌های پرهیجانش تحسین می‌شود. چند بازیکن قدیمی‌تر هم به همین صورت همچنان مورد اعتنا و اعتبار بیشتری از خلاقیت و تکینک هستند.
جدیدترین نمایندگان بسکتبال تهاجمی، دو سه جوان آینده‌دار هستند که از بیم گرفتار شدن‌شان در دام همان کلیشه‌ها از آنها نام نمی‌بریم. بسکتبال وارد مرحله‌ای شده که هر چه از گذشته داشته در فدراسیون کنونی و تا تیم المپیکی‌ از آن استفاده می‌کنند اما برای ساختن عناصر تهاجمی و گلزن، باید در برنامه‌ریزی، هوشمندی و مهارتهای فردی بازیکنان از تیم‌های پایه تا لیگ برتر بسکتبال بازنگری صورت بگیرد.
به نظر می‌رسد به جز ستاره‌هایی که در المپیک و جام‌های جهانی قبلی و 2019، امتیازآوران بسکتبال ایران بودند، در زمینه معرفی گلزنان جدید، همچنان درگیر سازگار کردن بی‌ثمراستعدادها با کلیشه‌ها هستیم.

فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد

سومین نشست‌ کمیسیون بین الملل کمیته ملی المپیک برگزار شد

تجدید میثاق جامعه ورزش با شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران

تفاهم نامه همکاری کمیته المپیک ایران و مجارستان

احمدآباد به دنبال گرفتن میزبانی المپیک!

انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام به تعویق افتاد

راهبردهای ورزش برای جامعه ملتهب، گذر از فقدان تا امکان

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

یادمان شهدای ورزشکار تجاوزات رژیم صهیونی به کشورمان در موزه ملی ورزش به نمایش در می آید

صعود ۶ پله‌ای والیبال ایران در رنکینگ لیگ ملت‌ها

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم

یک ایرانی ناظر مسابقات شمشیربازی یونیورسیاد شد

فریبا محمدیان: کشتار زنان در هیچ قانونی مورد حمایت نیست

تعیین نام کاروان‌های بازی‌های اسلامی و آسیایی جوانان با الهام از «جنگ»

ما را غم خویشتن نبود…

علی نژاد: انتظار داریم IOC اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کند

امضاء تفاهم‌نامه همکاری کمیته ملی المپیک و جمعیت هلال احمر

وضعیت انتخابات فدراسیون‌ها در شرایط جنگ؛ تاکید بر برگزاری مجامع

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و درخواست واکنش فوری از کمیته بین المللی المپیک (IOC)

ورزش، صدای صلح و سنگر ایستادگی