در حالی که مسئولان دائم از مدال آوری شمشیربازان سابریست ایران در بازی های المپیک 2020 توکیو صحبت می کنند اما شرایط رسیدگی به این رشته تعریف چندانی ندارد. آن چه که بارها به چشم آمده کمک های مالی از سوی کمیته ملی المپیک و یا وزارت ورزش بوده اما یکی از مشکلات بزرگ این رشته عدم توجه به ورزشکاران از داخل فدراسیون بوده است.
در سال های اخیر ملی پوشان عناوین متعددی را کسب کردند اما فدراسیون و مسئول روابط عمومی این فدراسیون هیچ گونه کنفرانس مطبوعاتی برای تیم خود برگزار نکردند و کمترین میزان اطلاع رسانی خبری را انجام داده اند به شکلی که گاهی دیده شده آخرین خبر روی خروجی سایت فدراسیون مربوط به چندین هفته قبل بوده است!
این اتفاق در حالی رخ می دهد که در بسیاری از رشته های مدال آور در سطح بین المللی قبل و بعد رقابت ها کنفرانس و نشست خبری برگزار می شود و فدراسیون ها تلاش خود را انجام می دهند تا با جذب اسپانسر برای این جلسات درآمدزایی ولو اندک برای رشته خود داشته باشند یا حداقل اخبارشان بیش از پیش در رسانه ها منعکس شود اما در سال های اخیر کوتاه ترین جلسه رسانه ای در شمشیربازی برگزار نشده؛ و مشخص نیست مسئولان رسانه ای این فدراسیون چرا علاقه ای به این کار ندارند.
برگزار نشدن این جلسات تمام مشکل شمشیربازی نیست بلکه این رشته به اندازه مهجور و البته مظلوم واقع شده که حتی نتایج تیم ملی از سوی روابط عمومی هم به شکل اصولی و درست منعکس نمی شود و تا زمانی که تیم به فینال یا مدال نرسد هیچ خبری از اطلاع رسانی نیست! در بسیاری از موارد حتی رسانه ها از اعزام تیم ملی به رقابت ها و تورنمنت های معتبر هم باخبر نمی شوند مگر اینکه در صفحات مجازی بازیکنان و مربیان تیم ملی عکس یا فیلمی را منتشر کنند. اگر هم قرار باشد نتایج ناکامی شمشیربازان در رقابت ها منتشر شود تنها به باختشان در آن مرحله اشاره می شود و هیچ گاه رده آن ها اعلام نمی شود!
این روال چندین سال است که در فدراسیون شمشیربازی وجود دارد و با توجه به مشغله جدید روابط عمومی در فدراسیون کشتی و سفرهای خارجی بیشتر این رشته عدم ساماندهی رسانه ای در شمشیربازی بیش از گذشته به چشم می آید هرچند در حال حاضر هم معلوم نیست مسئول رسانه ای این فدراسیون چه کسی است؟!
در حالی که شمشیربازی ایران جزو رشته های پیشرفته محسوب می شود؛ تا جایی که شانس مدال المپیک هم دارد اما در این فدراسیون هیچ گونه حرفه ای گری وجود ندارد و به نظر می رسد خود فدراسیون نشینان کمتر از رسانه ها به ورزشکارانشان اعتقاد دارند!
رییس فدراسیون نیز اعتقاد زیاد به تعامل با رسانه ها ندارد و کم پیش می آید که پاسخگویی کامل در خصوص موضوعات این رشته داشته باشد.
در حالی که رسانه ها به خاطر موفقیت ها و البته توانایی خود شمشیربازان به این رشته اهمیت زیادی می دهند اما این موضوع از داخل فدراسیون هیچ گاه رخ نداده است و اخبار شمشیربازی به اندازه ضعیف ترین رشته ورزشی ایران هم از سوی فدراسیونش منعکس نمی شود.
شاید تنها نکته ای که در این فدراسیون به خوبی دیده می شود پیگیری در خصوص انتقادهاست که چه از سوی ورزشکاران و چه از سوی رسانه ها با واکنش رو به رو می شود؛ هرچند که ورزشکاران آن برای جلوگیری از حاشیه هیچ گاه لب به انتقاد نگشودند.
قطعا بعد از موفقیت، مدال آوری و تاریخ سازی دوباره این رشته سیل عظیم عکس ها در فضای مجازی و تبریک به بازیکنان به چشم می خورد اما زمانی که صحبت از ساماندهی و تلاش برای فراگیرتر شدن شمشیربازی به میان می آید هیچ عزمی وجود ندارد.