Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

بازگشت به عقب واترپلو با تصمیمات عجیب مدیریتی

دوشنبه 20 اسفند 1403 ساعت 02:14

تیم ملی واترپلو ایران با کسب مقام چهارمی و بدون کسب مدال، با یک ناکامی بزرگ و دو پله تنزل نسبت به دوره گذشته به کار خود در رقابت های قهرمانی آسیا پایان داد.

تیم ملی واترپلو ایران که سال گذشته عنوان نایب قهرمانی آسیا در سنگاپور را تصاحب کرد، در یک تصمیم عجیب مدیریتی از سوی محسن رضوانی رئیس فدراسیون با تغییر سرمربی و جایگزینی مهدی پنام تاش بجای دانیال خاکبان مواجه شد.

با حضور پنام تاش ۹ ملی پوش از حضور در اردوی تیم ملی امتناع کردند و این آغاز حواشی تیم ملی واترپلو برای ناکامی در رقابت های مختلف بود. نخستین رویداد پیش روی تیم ملی  واترپلو مسابقات بازی های آسیایی هانگژو ۲۰۲۲ بود که با یکسال تأخیر در سال ۲۰۲۳ برگزار شد .

تیم ملی درحالی که میتوانست با بازیکنان باتجربه ای نظیر حامد ملک خانبانان ، شایان قاسمی و … در این رقابت ها حاضر شود، با لج بازی کادر فنی بدون حضور این بازیکنان راهی مسابقات شد و نتوانست عنوان سومی بازی های آسیایی جاکارتا  را تکرار کند و به مقام چهارمی با شکست مقابل قزاقستان اکتفا کرد.

در ادامه اینبار واترپلو ایران پای به رقابت های قهرمانی آسیا در ژائوکینگ چین گذاشت که انتظارات از این تیم بسیار بالا بود و انتظار میرفت مهدی پنام تاش با شناختی که در دوسال گذشته از بازیکنانش بدست آورده، پس از چهارمی و ناکامی در بازی های آسیایی هانگژو، این بار واترپلو ایران جبران مافات کند و با فینالیست شدن علاوه بر کسب سهمیه قهرمانی جهان با کسب مدال به کشور بازگردد و مدال نقره دوره قبل را تکرار نماید.

تیم ملی واترپلو ایران در سه بازی نخست خود در مرحله گروهی قهرمانی آسیا، مقابل تیم های بی کیفیت آسیا با پیروزی های پرگل از میدان خارج شد و این پیروزی ها انتظارات را از تیم ملی بالا برد. محک جدی شاگردان پنام تاش در آخرین بازی مرحله گروهی و بازی مقابل ژاپن رقم خورد که این بازی در پایان با نتیجه ۱۶ بر ۱۲ به سود ژاپن خاتمه یافت تا ایران به عنوان تیم دوم گروه B راهی مرحله پلی آف شود. در مرحله پلی آف واترپلوئیست های ایران به راحتی از سد سنگاپور تیم سوم گروه A گذشتند و به نیمه نهایی صعود کردند. همانطور که پیش از آغاز رقابت ها، حضور ایران در نیمه نهایی قهرمانی آسیا قابل تصور بود، این اتفاق افتاد و تیم ملی در نیمه نهایی به چین، حریف تکراری ایران در نیمه نهایی های سال های اخیر رسید.

در بازی مقابل چین، ایران با تمام پتانسیل و ظرفیت خود در مصاف با این تیم حاضر شد و در نهایت پس از تساوی ۹ بر ۹ در ضربات پنالتی با حساب ۴ بر ۱ مغلوب شد و علاوه بر از دست دادن سهمیه قهرمانی جهان از رسیدن به فینال و تکرار مدال نقره سال گذشته بازماند. پیش از این ایران در نیمه نهایی مسابقات سطح دو جهانی مقابل چین طعم شکست را چشیده بود و همچنین با باخت در نیمه نهایی مقابل این تیم در بازی های آسیایی هانگژو از رسیدن به فینال بازمانده بود. در دیدار رده بندی ، مهدی پنام تاش مقابل یکی از ضعیف ترین قزاقستان های سال های اخیر در ضربات پنالتی شکست خورد تا دومین ناکامی متوالی ایران با پنام تاش رقم بخورد. با این شکست ایران مقام چهارم آسیا را کسب کرد تا همچون بیست سال گذشته که واترپلو ایران با دست خالی از رقابت های آسیایی به کشور باز میگشت این اتفاق تکرار شود و ایران در حسرت تکرار مدال نقره سال پیش قرار بگیرد.

سال گذشته ایران با هدایت دانیال خاکبان توانست مدال نقره قهرمانی آسیا را برای کشورمان به ارمغان آورد که با کج سلیقگی رئیس فدراسیون، پس از پایان رقابت های لیگ جهانی در آلمان، تصمیم به جایگزینی مهدی پنام تاش بجای خاکبان نمود که حاصل آن کسب دو مقام چهارمی در بازی های آسیایی و قهرمانی آسیا بود که این نتیجه قطعا با هر مربی دیگری قابل رقم خوردن بود. حال چندین سؤال از شخص اول فدراسیون ورزش های آبی مطرح است که چرا از نسلی که ۸ سال با الکساندر چیریچ پرافتخار صربستانی کار کرد و مدال برنز بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا را کسب کرد تنها ۳ بازیکن در ترکیب تیم ملی حاضر بود؟

سؤال دیگری که در ذهن مخاطب بوجود می آید این است که محسن رضوانی ، رئیس فدراسیون برای فرار از پاسخگویی و کسب نتایج ضعیف واترپلو و تنزل و بازگشت به چندین سال قبل چه توجیهی خواهد داشت درحالی که تیم ملی در همین سال یک اردوی تدارکاتی در صربستان، یک اردوی تدارکاتی در روسیه و یک اردو در تهران با حضور تیم ملی روسیه را پشت سر گذاشت و با ازبین بردن سرمایه های واترپلوی ایران نظیر حامد ملک خانبانان، عرشیا الماسی، شایان قاسمی، امیرحسین کیهانی، سهیل رستمیان و … در سال های اخیر نتایج ضعیفی در کارنامه مدیریتی ۱۱ ساله خود به جای گذاشته است.

باید منتظر ماند و دید کمیته ملی المپیک که همواره تأکید بر اعزام کیفی تیم های ملی به رقابت های بازی های آسیایی دارد، با کسب این نتایج ضعیف بازهم متقاعد به اعزام تیم ملی واترپلو به بازی های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ خواهد شد یا تغییر و تحول دیگری رخ می دهد.

یادداشت وارده

بیتا بردبار آذری برگزیده برتر در حوزه فعالیت‌های اجتماعی زنان شد

جدال وفایی و مرد شماره یک اسنوکر جهان به سود ترامپ به پایان رسید

محرومیت ۴ ساله کشتی گیر محبوب اردوغان به دلیل دوپینگ

کیانی بهترین تالوکار و محمدی بهترین سانداکار سال ۲۰۲۴ جهان شدند

حذف زودهنگام شمشیربازان ایرانی در جام جهانی ایتالیا

اسبقیان: زمان برگزاری مجمع انتخاباتی ۴ فدراسیون به‌زودی اعلام می‌شود

تعیین سرپرست سه کاروان در نشست آتی هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک

بازگشت به عقب واترپلو با تصمیمات عجیب مدیریتی

تفاهم‌نامه انجمن ورزشی‌نویسان برای ارائه خدمات به خبرنگاران

"شتردوانی" رشته جدید حاضر در بازیهای 2025 جوانان آسیا

مهر تایید باخ بر همکاری ترامپ و IOC

به منظور بهبود عملکرد ورزشکاران ایرانی در میادین بین‌المللی صورت گرفت؛ افتتاح اولین مرکز نوآوری هوش مصنوعی ورزش کشور

رئیس کمیته اجرایی بازیهای زمستانی 2034 مشخص شد

شکست زنان ایران از هند در فینال کبدی آسیا

آقای وزیر، حال ورزش خوب نیست

آقای وزیر، حال ورزش خوب نیست

به منظور بهبود عملکرد ورزشکاران ایرانی در میادین بین‌المللی صورت گرفت؛ افتتاح اولین مرکز نوآوری هوش مصنوعی ورزش کشور

تعیین سرپرست سه کاروان در نشست آتی هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک

بازگشت به عقب واترپلو با تصمیمات عجیب مدیریتی

اسبقیان: زمان برگزاری مجمع انتخاباتی ۴ فدراسیون به‌زودی اعلام می‌شود

مهر تایید باخ بر همکاری ترامپ و IOC

"شتردوانی" رشته جدید حاضر در بازیهای 2025 جوانان آسیا

رئیس کمیته اجرایی بازیهای زمستانی 2034 مشخص شد

تفاهم‌نامه انجمن ورزشی‌نویسان برای ارائه خدمات به خبرنگاران

شکست زنان ایران از هند در فینال کبدی آسیا

بیتا بردبار آذری برگزیده برتر در حوزه فعالیت‌های اجتماعی زنان شد

محرومیت ۴ ساله کشتی گیر محبوب اردوغان به دلیل دوپینگ

حذف زودهنگام شمشیربازان ایرانی در جام جهانی ایتالیا

جدال وفایی و مرد شماره یک اسنوکر جهان به سود ترامپ به پایان رسید

کیانی بهترین تالوکار و محمدی بهترین سانداکار سال ۲۰۲۴ جهان شدند

انتخاب محمد رضا پوریا و فدراسیون بدمینتون به عنوان برنده برگزاري برترين رویداد سال ورزش ایران

بهانه جویی و کتمان حقیقت در فدراسیون اسکواش

دو رقیب سابق و دو رفیق قابل

بازگشت مدالهای پاریس 2024 برای ترمیم

لس آنجلس 2028 به دنبال دستیابی به اهداف مالی