Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

آقایان،بگذارید کشتی بزرگ بماند/ زشت و زیبای مسابقات لیگ برتر 

با انجام مرحله نهایی رقابت های لیگ برتر کشتی آزاد در سالن دوازده هزار نفری،پرونده این دوره از رقابت ها بسته شد.

به گزارش منهای فوتبال- مسابقات لیگ امسال نیز همانند سال های گذشته درس هایی داشت که در صورت آموختن و به کار گیری آن می توان این درس ها را در جهت بزرگی و گسترش ورزش اول کشور به کار بست. از جمله اتفاقات این دوره از مسابقات حضور پر تعداد روس ها در ترکیب تیم های مختلف بود. آنها اگرچه از آمادگی بالا برخوردار نبودند اما برق دلارهای تیم های مختلف باعث شده بود تا با گشاده رویی پای در مسابقات لیگ ما بگذارند. حضور روس ها یکبار دیگر این نکته را به ما آموخت که کشتی گیران این کشور فن و بند این ورزش را بهتر از ما می شناسند لذا بایک مسابقه و یک میدان نمی توان توان آنها را محک زد. در فینال لیگ کشتی آزاد، از جمع گروه دوازده نفره روس ها که در ترکیب تیم های مختلف جا گرفته بودند تنها دو نفر شکست را تجربه کردند. آرتور نایفونوف که مشخصا در شرایط آمادگی مطلوب قرار نداشت و قربان شیرایف که تنها با یک امتیاز، برابر پدیده این دوره از مسابقات لیگ یعنی سینا خلیلی بازنده شد. خلیلی در ادامه نیز شکست سنگینی را بر امیر محمد یزدانی تحمیل کرد تا تمام نگاهها را متوجه خود کرده باشد. در این دوره از رقابت ها بر خلاف تصور همگان، قهرمان سال گذشته از صلابت لازم برخوردار نبود. آنان در حالی گوی و میدان را به تیم تازه وارد سایپا واگذار کردند که شاید تصور این شکست را نداشتند. اگر غیر از این بود حریف را چنین  دست کم نمی گرفتند. از سویی در تیم بانک شهر نوعی آشفتگی و بی برنامگی هم به چشم می آمد. کادر فنی این تیم می توانست با چیدمان بهتر و آرامش خاطر بیشتر پای در میدان مسابقه بگذارد. 

فینال لیگ البته زیبایی های خاص خود را داشت که مهمترین زیبایی این مسابقات حضور پر تعداد تماشاگران در سالن ۱۲ هزار نفری بود.این حضور یکبار دیگر ثابت کرد کشتی با گوشت و پوست مردم ایرا ن در هم سرشته است و هیچکس نمی تواند آن را به نام خود یا عده ای معدود مصادره کند. مردم اگر از کشتی استقبال می کنند به خاطر آن است که این ورزش طی هزاران سال در آیین و سنت جامعه ایرانی رخنه کرده. نگاه مردم نسبت به کشتی و قهرمانان این ورزش همواره با ادب و احترام همراه بوده است.‌ جامعه از کشتی گیران تنها به عنوان ورزشکار یاد نمی کند بلکه این جمع را به فروتنی، گشاده دستی و حرمت نسبت به بزرگتر می شناسند. این مردم هرگز انتظار ندارند متولیان ورزش اول نسبت به  خبرنگار با سابقه و در عین حال گوش شکسته کم لطفی کنند. زشت خواهد بود کسانی در راس هدایت ورزش آیینی این کشور چنان تنگ چشم باشند که علی رغم لشگر مجیز گویان خودی، حضور یک منتقد در جایگاه خبرنگاران را تاب نیاورند. 
روزگاری حاج محمد طالقانی در خصوص منتقدان گفته بود: بگذارید از من انتقاد کنند اما کشتی مطرح باشد. این نکته ظریف را دیگران نیز به طرق مختلف مطرح کرده اند. راه و رسم بزرگی و مدیریت نیز چنین حکم می کند .بی گمان آنان که دل در گرو پیشرفت ورزش دارند از نقد منتقدین هراسی به دل راه نمی دهند زیرا این نقدها اگر درست بود، نقد شونده را متوجه اشتباهات و رفع آنها خواهد کرد و اگر درست نبود نقاد را متوجه خطای خود می کند تا پس از آن، چنان بنویسد و بگوید که دیگران نیز بر آن مهر تایید بزنند.
حضور یک چهره با سابقه  در جایگاه خبرنگاران جای کسی را تنگ نمی کرد اما گویا این امر برای عده ای چنان سنگین بوده که خواهان جابه جایی وی از جایگاه می شوند. اقداماتی از این دست با هر نیت و نگرشی صورت گرفته باشد به نفع جامعه کشتی نیست. امروز شاید برخی تصور کنند به واسطه جایگاه اداری که در فدراسیون دارند مالکیت کشتی کشور به نام آنها ثبت و ضبط شده، این افراد توجه ندارند ک کشتی مختص چند نفر یا چند صد نفر نیست بلکه اکثریت مردم ایران و همه آنان که به نحوی از انحا گردونه ورزش کشور با دسترنج آنان می چرخد در این ورزش سهم دارند. همانطور که مسئولین پیشین فدراسیون آمدند و رفتند تا نوبت به افراد حاضر برسد، اینان نیز دیر یا زود خواهند رفت بنا بر این باید به هوش باشند که به عقوبت چنین رفتاری گرفتار نشوند. 
پایان کلام اینکه کشتی بزرگ است و این بزرگی و عظمت نه به واسطه تنگ نظری و کوته بینی  بلکه بر اثر بلند نظری و شرح صدر به دست آمده.

به قلم محمدرضا کاظمی

فرهنگ سازی زیر سایه ساختمان سازی

فرهنگ سازی زیر سایه ساختمان سازی

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

جنگ‌ها همواره به عنوان پدیده‌هایی بحران‌ساز در جهان معاصر، تأثیرات عمیق و چندلایه‌ای بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، از جمله ورزش، به جا گذاشته‌اند. ورزش بانوان، به‌ویژه در کشورهای درگیر جنگ یا در معرض تنش‌های ژئوپلیتیکی، در معرض تهدیدهای جدی چون محدودیت‌های دسترسی، کاهش حمایت‌های مالی، افول امنیت روانی و فیزیکی، و نابرابری جنسیتی بیشتر قرار می‌گیرد. با این حال، در برخی شرایط، جنگ می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم به رشد ورزش زنان بینجامد؛ از جمله با تغییر نگاه جهانی به تاب‌آوری، توانمندسازی زنان و بازتعریف نقش آن‌ها در بازسازی پس از بحران. این مقاله به بررسی تهدیدها و فرصت‌های ناشی از جنگ برای ورزش بانوان با نگاهی تطبیقی به مناطق مختلف جهان می‌پردازد و به نقش نهادهای بین‌المللی در کاهش آسیب‌ها و تقویت ظرفیت‌های ورزشی زنان در دوران جنگ و پس از آن می‌پردازد.

ورزش زنان در آتش و آفتاب: پیامدهای جنگ بر تهدید، تاب‌آوری و تولد فرصت

یادمان شهدای ورزشکار تجاوزات رژیم صهیونی به کشورمان در موزه ملی ورزش به نمایش در می آید

صعود ۶ پله‌ای والیبال ایران در رنکینگ لیگ ملت‌ها

فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را تسلیت و تعزیت عرض می نماییم

یک ایرانی ناظر مسابقات شمشیربازی یونیورسیاد شد

فریبا محمدیان: کشتار زنان در هیچ قانونی مورد حمایت نیست

تعیین نام کاروان‌های بازی‌های اسلامی و آسیایی جوانان با الهام از «جنگ»

ما را غم خویشتن نبود…

علی نژاد: انتظار داریم IOC اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کند

امضاء تفاهم‌نامه همکاری کمیته ملی المپیک و جمعیت هلال احمر

وضعیت انتخابات فدراسیون‌ها در شرایط جنگ؛ تاکید بر برگزاری مجامع

محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و درخواست واکنش فوری از کمیته بین المللی المپیک (IOC)

ورزش، صدای صلح و سنگر ایستادگی

بیانیه وزارت ورزش در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران

دومین شکست والیبال ایران در لیگ ملت‌ها

قهرمانی پینگ‌پنگ‌باز ایران در رده سنی زیر ۱۳ سال مسابقات نروژ

اعزام تیم ملی تیراندازی با کمان به سنگاپور

۴ مدال نمایندگان ایران در روز نخست مسابقات پاراکانو قهرمانی آسیا

پایان کار خدمتی در جام جهانی مونیخ/ نوروزیان در تفنگ بادی به فینال نرسید

شکست والیبال زنان ایران مقابل مغولستان