علی رغم آنکه دولت چهاردهم در شرایطی روی کار آمد که آمادگی و برنامه ریزی لازم برای قرار گرفتن در راس امور را نداشت، اما نگاه رئیس دولت به ورزش و سخنان روز گذشته ایشان را می توان مثبت ارزیابی کرد.
یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در نشست روز گذشته موضوع انحصارزدایی از اماکن ورزشی دستگاه های اجرایی بود. موضوعی است که جامعه سال هاست با آن دچار مشکل است و بخشی از اماکن ورزشی در اختیار بنیادها و نهادهای کلانی است که پاسخگویی به دولت ندارند و بخشی هم در اختیار شهرداری هاست که هیچگونه خدمت رسانی عمومی و به مردم ندارد و پول می گیرند و اجاره می دهند.
وزارت ورزش و جوانان نیز تمامی مجموعه های تحت اختیار خود را به شرکتی به نام توسعه و نگهداری اماکن ورزشی واگذار کرده است تا درآمد ناشی از آن صرف دستگاه عریض و طویل و نیروهای بسیار خود کند. وزارت ورزش در این زمینه به حدی تحت فشار است که یک سالن ورزشی هم در اختیار خود ندارد و کارکنان و مدیران عالی ترین نهاد ورزش کشور برای ورزش کردن مجبورند به آکادمی ملی المپیک مراجعه کنند و از سالن قهرمانان و تیم های ورزشی استفاده کنند.
اما نکته قابل تامل و توجه، اشاره مسعود پزشکیان به شناسایی ظرفیت ها، اصلاح روند موجود و تدوین نقشه ای جامع برای افق پیش رو بوده است. محورهایی که از الزامات جامعه ورزش هستند. رئیس جمهور به درستی جنبه های عمومی و همگانی را به وزارت ورزش محول کردند و در مقابل از روسای کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک خواستند با استفاده از موقعیت جدید برای رقم زدن بهترین نتایج مبادرت بورزند.
حضور زودهنگام پزشکیان در وزارت ورزش و پرداختن به موضوعاتی مانند ورزش همگانی و محلات،سرانه ورزشی، برنامه ریزی برای هوش مصنوعی، موضوعات حوزه جوانان و بانوان و ... و تفکیک مسئولیت عمومی و قهرمانی در ارگان های ورزشی می تواند امیدبخش باشد و تحولات بزرگی در عرصه ورزش و طبیعتا قهرمانی پدید آورد و اگر چند در صد از این مسائل و موضوعات نیز محقق شود می تواند به اعتلای ورزش کمک کند.
حسین محمدی