Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

آقای دنیا مالی،تعلل تا به چند؟

سه شنبه 22 آبان 1403 ساعت 01:49

وزیر ورزش و جوانان با گزینش و جابه جایی تعدادی از مسئولین وزارتخانه، سعی کرد مانع افزایش نقد و نارضایتی جامعه ورزش از سکون و روزمرگی در مرکز تصمیم گیری شود، با این وجود نه آن تغییرات چندان محسوس و قابل تامل به نظر آمد و نه جامعه ورزش از چنین تغییراتی قانع شد.

فعلا در ارتباط با تغییرات ذکر شده و برآورد سود و زیان آن نکته ای فراتر از گفته ها و نوشته های پیشین بر زبان نمی رانیم چرا که با این نام و نشان ها نمی توان چشم انداز روشنی برای آینده ورزش ایران ترسیم کرد.  بنا براین فعلا ناگزیریم دامنه خواسته های خود را به تغییر معاون توسعه ورزش قهرمانی و احیانا تشکیل اتاق فکر دروزارتخانه  تقلیل دهیم بدیهی است در شرایط حاضر سخن گفتن از آرمان هایی چون یکسان سازی اساسنامه فدراسیون ها، اصلاح آیین نامه انتخابات. سند چشم انداز المپیک ۲۰۲۸، گشایش در دیپلماسی بین المللی. اصلاح و ارتقا الگوی های فرهنگی،توجه به اقتصاد ورزش، ترمیم زیرساخت ها و موارد بسیار دیگر باید به دوردست ها واگذار شود. جالب اینکه همان یک موضوع قابل حصول یعنی انتصاب معاونت ورزشی و یا تشکیل احتمالی اتاق فکر یاگروه مشاورین متخصص هم  دچار تعویق و تاخیر شده است.
از دنیا مالی که تجربیاتی در عرصه ورزش و مدیریت دارد انتظار نداشتیم علی رغم مشکلات و نیازهای فراوان ورزش چنین آهسته و بی خیال گام بردارد. چاره ای نیست علی رغم میل باطنی و با بد بینی،  چنین شیوه سلوک را با فرصت سوزی برابر بدانیم.
جامعه ورزش خوب می داند این عرصه از وجود چهره های متخصص، مقبول،با تجربه و خلاق بی بهره نیست. انتخاب فردی از این جمع جهت تصدی معاونت توسعه ورزش قهرمانی هم کار چندان دشواری به نظر نمی رسد. تحت این شرایط نشستن پای امتحان پس داده هایی که طی دوران مسئولیت هم چندان موثر نبوده اند مفهومی جز افتادن در مسیر دور و تسلسل به ذهن متبادر نمی کند.
آقای وزیر، المپیک‌ پاریس آموزه های زیادی برای ورزش داشت که انتظار داریم این آموزه ها طی دوران مسئولیت شما مورد توجه قرار گیرد. وقتی نهایت موفقیت و مدال آوری ما تنها به دو رشته محدود می شود یعنی پیشینیان مفهوم توسعه در ورزش را جدی نگرفته اند. پشتیبانی کرده اند اما بی خیال نظارت شده اند. در مجامع انتخاباتی حضور یافته و وعده های روسای فدراسیون ها را گوش کرده اما پی گیر تحقق این وعده ها نبوده اند. درک این مسائل بر ما نهیب می زند دست روی دست گذاشتن و تعلل در تغییر وضعیت مورد اشاره توجیه چندانی ندارد. پس از ناکامی اغلب فدراسیون ها در المپیک اخیر تاکید کردیم مسیولین ورزش عملکرد و وعده های آنها را مورد بازبینی و ارزیابی قرار دهند اما ظاهرا بهانه تغییرات در راس وزارت ورزش این امکان را برای دست اندرکاران گذشته فراهم نکرد. آنها حتی این امر مهم را در دستور کار هم قرار ندادند. ایضااز مسئولین کنونی وزارت ورزش انتظار می رفت نسبت به بررسی عملکرد فدراسیون هایی که وعده مدال المپیک دادند، امکانات گرفتند اما دست خالی بازگشتند اقدام لازم صورت دهند. با این وجود هنوز روشن نیست چه کسانی و کدام بخش از  دستگاه ورزش باید این مسئله را بررسی و راههای برون رفت از مشکلات فدراسیون ها را پی گیری کنند؟
مگر نه اینکه شرح وظایف وزارت ورزش در دو کلمه حمایت و نظارت خلاصه می شود. حمایت لازم که همواره انجام شده اما معلوم نیست مکانیزمی که بتواند نظارت معمول را بر عملکرد فدراسیون ها اعمال کند کجاست؟
در حال حاضر ورزش ما از فقدان دیپلماسی موثر در عرصه بین المللی رنج می برد. در اقتصاد ورزش که یکی از قوی ترین و مهمترین بخش اقتصاد جهان محسوب می شود دست مان خالیست. مشکلات فرهنگی ورزش همچنان پابرجاست. ترمیم و تقویت زیر ساخت های به فراموشی سپرده شده و بالا بودن هزینه ها  ورزش را از سبد خانوار خارج کرده. در چنین اوضاع و احوالی صرف چند ماه زمان برای انتخاب مدیران بخش های مختلف ورزش عین فرصت سوزی محسوب می شود. اگر قرار بود علی رغم تغییر وزیر ورزش آب از آب تکان نخورد و حرکت لاک پشتی در دستور کار قرار گیرد چه نیازی به تغییر بود؟ مردم پا به میدان گذاشتند زیرا خواهان تغییر و تحول بودند و اکنون نیز امیدوارند در بخش های مختلف از جمله وزارت ورزش این تحولات محسوس باشد. چشم به هم بزنیم بازی های المپیک ۲۰۲۸ فرا خواهد رسید. اگر اهداف و برنامه ها را با جدیت پی گیری نکنیم چه بسا مجبوریم باردیگر تمام تخم مرغ ها را در سبد  دو- سه رشته مدال آور قرار دهیم. مشعل المپیک پاریس چند ماه پیش خاموش شد و ما اگر همین امروز هم شروع کنیم چند ماه طلایی را از دست داده ایم. اگر نجنبیم، اگر سرعت نگیریم و دچار روزمرگی شویم، معلوم نیست در المپیک لس آنجلس به اندازه پاریس خوش شانس باشیم.

معرفی ۶ کاندیدای تائید صلاحیت شده سوارکاری/ رئیس ۸ ساله تائید نشد!

پایان کار ناشنوایان ایران در المپیک توکیو با ۳۷ مدال/ افت رتبه و مدال

توفان نقاب‌ها: وقتی "بودن" قربانی "نمودن" می‌شود

حال خوب ورزش ایران در ریاض 

سرپرست دبیری فدراسیون ژیمناستیک: علت پلمب را نمی‌دانیم

جایگاه سوم کاروان ایران در ششمین دوره بازی های همبستگی اسلامی-ریاض2025

هیأت رئیسه جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز بر اتحاد و ثبات تأکید کرد

ورزش شما در حال کشتن شماست! پارادکس تمرینات شدید و سیستم ایمنی ضعیف

رقابت شش کشور برای کسب عنوان برترین فدراسیون دوومیدانی جهان در سال ۲۰۲۵

محمود حیدری رئیس فدراسیون سوارکاری شد

انتخابات هیئت ژیمناستیک استان تهران باطل شد/ دومین ابطال در یک ماه!

مشخص شدن قرعه ملی پوشان نوجوان ایران در قهرمانی جهان

ابهام در انتخابات فدراسیون جهانی بوکس در آستانه کنگره رم

برنز بدمینتون‌باز ایرانی در فیوچر سریز ترکیه

بررسی شفافیت پرونده میزبانی المپیک 2030 توسط نهاد سازمان ملل

بارش باران، مراسم روشن کردن مشعل بازی‌های زمستانی را به فضای سرپوشیده منتقل کرد

شکست تیم ملی پینگ‌پنگ نوجوانان ایران در یک قدمی مدال قهرمانی جهان

تحریم‌های آمریکا عامل تغییر در ساختار کمیته ملی المپیک عراق

فدراسیون جهانی کاراته مدل ترکیبی رسانه‌ای را اجرا می‌کند

عیادت وزیر ورزش از دختر موتورسوار/ دستور دنیامالی به فدراسیون پزشکی و صندوق قهرمانان

نگاهی به وضعیت دستمزد نیروی کار در ایران

جایزه جهانی برای رئیس فدراسیون بدمینتون ایران

وجیهه نقوی سرپرست فدراسیون ژیمناستیک شد/ واکنش اسبقیان به اظهارات اینچه‌درگاهی

خوش طینت: به فعالیت خود در هیات ادامه می دهم

وفایی یک قدم تا جدول اصلی اسنوکر قهرمانی انگلستان

محمود حیدری رئیس فدراسیون سوارکاری شد

سرپرست دبیری فدراسیون ژیمناستیک: علت پلمب را نمی‌دانیم

معرفی ۶ کاندیدای تائید صلاحیت شده سوارکاری/ رئیس ۸ ساله تائید نشد!

انتخابات هیئت ژیمناستیک استان تهران باطل شد/ دومین ابطال در یک ماه!

فدراسیون جهانی کاراته مدل ترکیبی رسانه‌ای را اجرا می‌کند

بارش باران، مراسم روشن کردن مشعل بازی‌های زمستانی را به فضای سرپوشیده منتقل کرد

تحریم‌های آمریکا عامل تغییر در ساختار کمیته ملی المپیک عراق

بررسی شفافیت پرونده میزبانی المپیک 2030 توسط نهاد سازمان ملل

پایان کار ناشنوایان ایران در المپیک توکیو با ۳۷ مدال/ افت رتبه و مدال

حال خوب ورزش ایران در ریاض 

عیادت وزیر ورزش از دختر موتورسوار/ دستور دنیامالی به فدراسیون پزشکی و صندوق قهرمانان

شکست تیم ملی پینگ‌پنگ نوجوانان ایران در یک قدمی مدال قهرمانی جهان

سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد

ورزش شما در حال کشتن شماست! پارادکس تمرینات شدید و سیستم ایمنی ضعیف

مشخص شدن قرعه ملی پوشان نوجوان ایران در قهرمانی جهان