Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

شیوع پدیده فامیل بازی در فدراسیون های ورزشی!

پنجشنبه 05 مهر 1403 ساعت 06:31

قبلا طی یادداشتی  پیامدهای زیانبار خودمختاری برخی فدراسیون های ورزشی را به نقد کشیده و در این رابطه به مسئولین ورزش هشدار داده بودیم. بدیهی است با توجه به ضعف اقتدار، انفعال آشکار، فقدان دیپلماسی بین المللی و اساسنامه های من درآوردی، انتظار تغییر در نگرش دست اندرکاران ورزش نسبت به خودمختاری فدراسیون ها بیهوده است.

در سایه چنین فضای خاکستری پیش بینی اینکه مسئولین برخی فدراسیون ها گام دیگری جلو گذاشته و با مهره چینی های هدفمند درصدد تحکیم بیش از پیش موقعیت خود باشند  دور از ذهن نبود. در همین راستا کار به جایی رسیده که عده ای پا را از حد رفیق بازی فراتر نهاده و در اقدامی غیر متعارف و کم سابقه مسیر حضور اقوام و نزدیکان را در فدراسیون ها  فراهم کرده اند. یک جا رییس فدراسیون حکم نایب رییسی همسر خود را صادر می کند و جای دیگر طی اقدامی مشابه این مسند به خواهر رییس تقدیم می شود. در فدراسیون دیگر حکم آنالیزور برای همسر صادر می شود و البته صدور احکام برای رفقای گرمابه و گلستان هم که حکایت دیرینه دارد.

جالب اینکه در برخی مواقع این گزینش خویشاوندی در حضور مسئولین ورزش صورت گرفته و آنها نیز  نظاره گر ماجرا بوده اند! شاید گفته شود صدور احکام برای خویشاوندان منع قانونی ندارد. در آن صورت باید گفت تکلیف عرف و پیامدهایی منفی که چنین انتصاباتی در اذهان عمومی ایجاد می کند چه می شود؟ به نظر می رسد عده ای عرصه ورزش و فدراسیون ها را با محفل خانوادگی اشتباه گرفته و جای اینکه اهتمام و جدیت خود را صرف پیشرفت رشته تحت مدیریت و خانواده آن ورزش کنند به بقای خود می اندیشند.

با شیوه موجود رفته رفته قبح قضیه ریخته خواهد شد و چه بسا در آینده نزدیک انتصاب خویشاوندان در فدراسیون های ورزشی به امر معمول تبدیل شود. تداوم فضای کنونی ضربه دیگری بر پیکر نیمه جان انتخابات فدراسیون های ورزشی خواهد زد. اگر قرار باشد عنان اختیار فدراسیون های ورزشی شامل بودجه،امکانات و ارتباطات  به دست  گروه خویشاوندان سپرده شود در آن صورت نه مجمع موضوعیت خواهد داشت و نه مسیر بر اساس اساسنامه نیم بند کنونی طی خواهد شد.

از سوی دیگر تنظیم برخی اساسنامه های خود خواسته و تایید آن در فدراسیون جهانی مربوطه دست مسئولین ورزش را چنان بسته که از ترس تعلیق فدراسیون یا کلیت ورزش چاره ای جز تسلیم برابر خواسته زیاده خواهان ندارند. در موضوع دیپلماسی بین المللی ورزش نیز  اوضاع چنان شده که برخی فدراسیون های خودمختار با تهدید به انعکاس دخالت دولت در امور فدراسیون، دست اندرکاران ورزش را خلع سلاح  کرده اند. تغییرات پیاپی در راس دستگاه ورزش، فقدان چهره های مقتدر در مدیریت های ستادی و اجرایی و موانعی که پیشاپیش به آنها اشاره شد باعث شده تا روسای برخی فدراسیون ها علی رغم ضعف مدیریت، حاشیه سازی و  ناکامی در میادین بین المللی همچنان در حاشیه امنیت به کار خود ادامه دهند.

با این اوضاع، امکان اینکه در آینده داوطلبان ریاست فدراسیون بتوانند سکان هدایت را از چنگ روسای مستقر در آورند تقریبا امر محالی خواهد بود خصوصا اینکه روسای مستقر طی دوران مسئولیت فرصت کافی برای یک دست کردن هیات های استانی دارند. قرائن حاکی از آن است که آنان حتی حضور یک رییس هیات مستقل را بر نمی تابند و درصورتی مقاوت مدیران کل استانی موضوع را به حکمیت می کشانند و متاسفانه مسئولین وزارت ورزش هم معمولا از خواسته رییس فدراسیون تمکین می کنند. با روند موجود، انتخابات فدراسیون ها بیشتر شکل انتصاب به خود گرفته با این تفاوت که در گذشته انتصابات توسط مسئولین ورزش رقم می خورد اما امروزه این روسای فدراسیون ها هستند که با فراهم کردن زمینه بقای خود را رقم می زنند.

به قلم محمدرضا کاظمی

انتظار افتخار آفرینی وزیر ورزش از فستیوال کارگری در یونان

بازدید از امکانات ورزشی و عقد تفاهمنامه همکاری در دستور کار کمیته های المپیک ایران و کویت

چهل و پنجمین مجمع عمومی شورای المپیک آسیابرگزار شد

دنیامالی: با «ورزش و جوانان» روابط ایران-یونان را توسعه می‌دهیم/ پیشنهاد «گاوریل» برای برپایی اردوی مشترک بسکتبال

ماموریت ویژه شورای المپیک آسیا به خسروی وفا

دیدار مسئولین کمیته های المپیک ایران و قطر و تاکید بر همکاری های دوجانبه

بدمینتون جای آدم های کوچک نبوده و نیست!

آفت "سلیقه محوری" برای ورزش

تیم ملی بیس‌بال ایران با دو لژیونر به رقابت‌های غرب آسیا می‌رود

امضا تفاهم نامه همکاری کمیته ملی المپیک با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی

شرایط تأسیس باشگاه‌های ورزشی تعیین شد

احتمال کناره گیری یک رئیس فدراسیون

جشن تولد سه مدال‌آور المپیک/ آرزوی مبینا نعمت زاده برای لبخند مردم و قهرمانی تکواندو

اسبقیان: در حال جمع بندی گزارشات حادثه پیست آزادی هستیم/ انتخابات بدنسازی ۱۱ تیر برگزار می‌شود

پیروزی فرجی در تنیس روی میز قهرمانی جهان

رونمایی از سه کتاب جدید در حوزه روابط عمومی ورزشی به همت کمیته ملی المپیک و انتشارات سروش

روز ملی ارتباطات و روابط عمومی گرامی باد

برد نوشاد عالمیان در مسابقات جهانی تنیس روی میز

نایب قهرمانی ایران در رده بندی مدالی وزنه‌برداری قهرمانی آسیا

نماینده مجلس: آقای وزیر چرا خبرنگار در مسابقات اتومبیلرانی شما جانش را از دست می‌دهد؟

در جستجوی اعتبار ازدست‌رفته فوتسال

رونمایی از سه کتاب جدید در حوزه روابط عمومی ورزشی به همت کمیته ملی المپیک و انتشارات سروش

احتمال کناره گیری یک رئیس فدراسیون

پیروزی فرجی در تنیس روی میز قهرمانی جهان

اسبقیان: در حال جمع بندی گزارشات حادثه پیست آزادی هستیم/ انتخابات بدنسازی ۱۱ تیر برگزار می‌شود

دیدار مدال آوران کاروان ورزشی دانش‌آموزی «امید ایران» با رهبر انقلاب

یک ایرانی ناظر جام‌جهانی شمشیربازی شد

حضور ۶ نفره تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر در جام جهانی اسپانیا

برگزاری نخستین مجمع عادی روئینگ با پیشنهاد زمان برگزاری انتخابات

شرایط تأسیس باشگاه‌های ورزشی تعیین شد

جشن تولد سه مدال‌آور المپیک/ آرزوی مبینا نعمت زاده برای لبخند مردم و قهرمانی تکواندو

نماینده مجلس: آقای وزیر چرا خبرنگار در مسابقات اتومبیلرانی شما جانش را از دست می‌دهد؟

برد نوشاد عالمیان در مسابقات جهانی تنیس روی میز

روز ملی ارتباطات و روابط عمومی گرامی باد

نایب قهرمانی ایران در رده بندی مدالی وزنه‌برداری قهرمانی آسیا

برگزاری نشست سرپرستان بازی‌های آسیایی جوانان/ اسکان ورزشکاران در ۲۵ هتل!

درگذشت عکاس ورزشی در سانحه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی

امضا تفاهم نامه همکاری کمیته ملی المپیک با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی

آفت "سلیقه محوری" برای ورزش

ماموریت ویژه شورای المپیک آسیا به خسروی وفا