Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

وقتی همه بی تفاوتیم 

سه شنبه 03 مهر 1403 ساعت 10:14

در یادداشت کوتاه هفته گذشته با عنوان وقتی همه طلبکاریم از یک مشکل اجتماعی فرهنگی سخن به میان آوردیم که دامن ورزش ما را نیز گرفته است. در این نوبت قصد دارم به نکته دیگری اشاره کنم و آن بی تفاوتی همه ما است    .

روزگاری بود که ما در مقابل هر آنچه که اتفاق می‌افتاد احساس مسئولیت می‌کردیم و نگاهی اجتماعی به مسائل داشتیم. چنین نبود که فقط در فکر دیگ‌هایی باشیم که برای ما می‌جوشد. اما سوگمندانه باید اعتراف کرد قریب به اتفاق، دیگر از این روحیه برخوردار نیستیم و هرکدام فقط دنباله کار خویش را می‌گیریم.         

اندک تأملی در اوضاع‌واحوال جامعه ما به‌خوبی بیانگر روحیه بی‌تفاوتی ما است. نگاهی کنید به اختلاس‌هایی که می‌شود، به وضعیت مرگ‌ومیر جاده‌ها، به وضعیت دارو و درمان و ... و در همان حال نگاه کنید به واکنش‌ها ما که به ساختن چند جوک خلاصه می‌شود. ورزش ما نیز چنین وضعیتی دارد. هرکدام از مسئولان و ورزشکاران و متصدیان ورزش فقط سنگ خود را به سینه می‌زنند و نسبت به بقیه حوادث ورزش بی‌تفاوت هستند. این بی‌تفاوتی تا مرحله‌ای می‌رسد که حتی وقتی کاروان ورزشی ما به مسابقات آسیایی یا المپیک هم اعزام می‌شوند هیچ نشانی از همبستگی و یک خانواده بودن را نمی‌توان از آن سراغ گرفت.      

بهانه این نوشته اتفاقی است که برای یک هوادار تیم ملوان افتاد. مدتی صبر کردم تا ببینم واکنش جامعه ورزش چگونه است. هیچ. انگارنه‌انگار که به تعبیر نیما ما ساحل‌نشینان شاد توجه کنیم که اینجا یک نفر دارد می‌دهد جان. در این میان فقط وزیر ورزش و جوانان گزارشی از این ماجرا خواستند.

اسباب تأسف بسیار است که یک نفر مسئول هم طلبکارانه می‌گوید وظیفه‌ای در خصوص دادن آمبولانس و پزشک و ... نداشته است؟ 

و عجیب آنکه این فرد که محکوم هم می شود ناگهان در کنار وزیری دیده می شود که گزارش می خواست. بی تفاوتی را می بینید؟ کار به جایی می کشد که خانواده آن مرحوم هم به فریاد می آیند که این نوعی بی تفاوتی نسبت به ما است. 

می‌بینید وقتی همه طلبکاریم کار به کجا می‌کشد؟ گویی آمبولانس‌ها فقط مأموریت دارند برخی نورچشمی‌ها را از استادیوم خارج کنند. 

داستایفسکی می‌گوید ما همه گناهکاریم و یا همه بی‌گناهیم. باور کنید در مقابل آنچه می‌گذرد ازجمله درگذشت آن هوادار اگر کوتاهی شده است همه ما مسئولیم. یکی با کم‌کاری، یکی با سکوت یکی هم با بی‌تفاوتی و مقصر را به‌پای میز محاکمه نکشاندن.       

اهل اندیشه می‌گویند فاقد شی نمی‌تواند معطی شی‌ء باشد یعنی شی‌ء یا کسی که چیزی را ندارد نمی‌تواند آن را به دیگری اعطا کند. حالا وقتی همه ما نسبت به آنچه که می‌گذرد بی‌تفاوت هستیم نمی‌توانیم از مسئولان خود بخواهیم مسئولیت‌پذیر باشند؛ چراکه آن‌ها به‌مرور پی خواهند برد که حافظه تاریخی ما کند است.   

خاطرم هست در جلسه‌ای بودم که پاره‌ای از اهل نظر و مسئولان جمع بودن و پرسش بر سر این بود که چه کنیم که جامعه امیدوار باشد. آنجا گفتم مسئولانی بگذارید که خود امیدوار باشند وگرنه کسی که خود امیدوار نیست چگونه می‌تواند دیگران را امیدوار کند.        

می‌بینم که مسئولان ما بیشتر از هرکسی از مشکلات می‌گویند ترویج ناامیدی می‌کنند. توگویی مردم هستند باید مشکلات را حل کنند. چند سال است که ورزشگاه‌های ما وضعیت مناسبی ندارند آیا این معلول بی‌تفاوتی مسئولان نیست؟ کافی است اندکی به اطراف خود نگاه کنید، بدون شک بی تفاوتی های بسیار دیگری خواهید یافت.   

غلامحسین شعبانی

لقب‌دهی ورزشی و هویت اجتماعی اصالتمند

اما و اگرهای انتخابات فدراسیون بدنسازی

آیا شکست گلف با دیگر رشته ها تفاوت دارد؟

انتصاب حسین زکایی به‌عنوان سرپرست مدیریت اجرا و پشتیبانی آموزش صدا و سیما

دیدار محمود خسروی وفا با وزیر ورزش عربستان با همراهی دنیامالی

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ گل‌تپه به مدال نقره رسید

ابقای دکتر چو به عنوان رییس فدراسیون جهانی تکواندو/ ساعی برای هیات اجرایی رای نیاورد

نظرسنجی محرمانه، دوپینگ گسترده میان ورزشکاران بریتانیایی را فاش کرد

همه‌پرسی مونیخ برای تصمیم درباره میزبانی المپیک

تیم دوچرخه سواری تایم تریل میکس ایران حذف شد

ایران در روز چهارم بازی‌های آسیایی جوانان ۲ طلا، ۴ نقره و ۳ برنز گرفت

مهران برخورداری به مدال نرسید/ سعیده نصیری هم حذف شد

روز طلایی کاروان جوانان کشورمان در بحرین با ۴ طلا و تغییر یک طلا به نقره

تعطیلی ۳۰ زمین تنیس مجموعه ورزشی انقلاب!

حذف هندبال پسران از بازی های آسیایی جوانان بحرین

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ نماینده MMA ایران آسیب دید/ مرادی به مدال برنز بسنده کرد

دختران کبدی کار به مدال نقره رسیدند

رونمایی از پوسترهای رسمی بازی‌های زمستانی میلان کورتینا ۲۰۲۶

طلایه دار 2008 پکن مشعل‌دار بازی‌های المپیک زمستانی میلان–کورتینا ۲۰۲۶

تکواندو قهرمانی جهان در چین/ ملیکا میرحسینی هم حذف شد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ هستی صدیقی در اولین تجربه بین‌المللی برنزی شد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ صحرایی دومین برنز تاریخ بوکس دختران را کسب کرد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ پیروزی ستاره تنیس روی میز ایران

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ مدال برنز زهرا حسینی در یکضرب دسته ۶۹ کیلوگرم

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ زهرا حسینی دومین مدال برنز را هم دشت کرد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ پایان کار رکابزنان جوان ایران

نتایج ایران در هفتمین روز از بازی‌های آسیایی بحرین/ ۳ برنز در وزنه‌برداری و جودو

طلسم ۱۰ ساله تکواندوی ایران شکست/ زندی قهرمان جهان شد

آغاز جشن‌های «یک سال مانده» تا بازی‌های المپیک جوانان داکار ۲۰۲۶ در سنگال

تایید نقشه راه ۲۰۳۲–۲۰۲۵ توسط انجمن فدراسیون‌های بین‌المللی المپیک تابستانی

توسعه همکاری شورای المپیک آسیا و غول فناوری چینی برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶

رئیس IOC خواستار اتحاد برای تقویت جنبش المپیک شد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ نقره کشتی آزاد از آن الهی شد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ دومین مدال خوش‌رنگ طلا بر گردن آزادکار ایران

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ طهماسبی اولین طلای کشتی ایران را دشت کرد

بازی های آسیایی جوانان بحرین ۲۰۲۵؛ صحرایی دومین برنز تاریخ بوکس دختران را کسب کرد

قهرمانی دختران هندبال ایران در بازی‌های آسیایی بحرین

حذفی‌های تکواندو در قهرمانی جهان دو رقمی شد!/ شکست دهقانی و ولی زاده در دور نخست

دختر بوکسور بدون برد اولین مدال آسیایی ایران را گرفت

آیا شکست گلف با دیگر رشته ها تفاوت دارد؟