برخی از مخاطبان در سراسر دنیا از جمله کشورمان خروج افتتاحیه از استادیوم اصلی را برنتافته و اشتباهات افتتاحیه را به دلیل عدم برنامه ریزی و اشتباه استراتژیک در محل برگزاری افتتاحیه دانستند. اما بسیاری نیز رژه قایق ها و برنامه های فرهنگی و هنری را نوآوری و شجاعت میزبان در تابو شکنی و تفاوت و تمایز افتتاحیه المپیک سی و سوم نسبت به گذشته را مایه مباهات و تمجید پنداشته اند و لقب شجاعت را به فرانسه میزبان داده اند.
مسلما اولین ها همیشه با ضعف هایی نیز همراه است. بارش شدید باران در ساعات افتتاحیه نیز مزید بر علت شد اما در هر صورت تجربه جدیدی را المپیک پاریس رقم زده است که تا مدت ها در ذهن ها باقی می ماند. ناگفته نماند کسانی که المپیک پکن یا لندن را دیده اند به نوعی حق دارند؛ افتتاحیه در المپیک چین و انگلستان به اندازه ای پیشرفته و مقهور کننده بوده است که تا سال ها کسی نتواند به آن سطح از برگزاری دست پیدا کند. اما برای فرانسه میزبان که درگیر مشکلات عدیده داخلی است و نمی خواست که هزینه گزافی را بابت افتتاحیه بپردازد قطعا برنامه خوب و قابل دفاعی بوده است. محوریت المپیک 2024 برج ایفل است و در افتتاحیه، بعد از برج ایفل، کلیسای نوتردام و فرهنگ، نمایش هنر و نوستالژی فرانسه مد نظر برگزارکنندگان قرار داشته است.
«ایفل» برجی که مرا به یاد حکایت گی دو موپاسان می اندازد. گفته می شود موپاسان در کنار امیل زولا از بزرگترین منتقدان ساخت برج بوده است اما هر روز ناهار خود را در این برج می خورده است. روزی از او می پرسند دلیل این دوگانگی چیست که وی در جواب می گوید: « تنها جایی که در این شهر می توان از شر این برج لعنتی خلاص شد وقتی است که درون آن باشی». اکنون المپیک پاریس نیز چنین است از افتتاحیه گرفته تا استادیوم های محل برگزاری تماما بر مبنای توجه به همین برج می باشد.
ساخته مصنوع بشری که توانسته است بر تمامی ابنیه تاریخی و فرهنگی پاریس غلبه کند و یکه تاز میزبانی پاریسی ها باشد.
المپیک پاریس 5 مردادماه آغاز شد و 21 مردادماه نیز به پایان می رسد. رویدادی که برای کشور ما مدال هایش گویی همچون ادوار گذشته در نیمه دوم مسابقات کسب می شوند. اگر از مسئله لباس کاروان که موضوعی همیشگی است و انتقادات بسیاری را داشته و دارد عبور کنیم و تک مدال تیراندازی در المپیک توکیو 2020 را نادیده بگیریم، در سایر ادوار افتخار آفرینی ورزشکاران ما به نیمه دوم و آمدن کشتی، وزنه برداری و تکواندو منتهی شده است.
قطعا به یکایک ورزشکارانمان که جواز حضور در این رقابت ها را کسب کرده اند افتخار می کنیم و امیدواریم با درخشش در این آوردگاه بزرگ جهانی سهم بسزایی در پایندی به منشور المپیک، مشارکت و انتقال فرهنگی و کسب مدال داشته باشیم.
حسین محمدی