کاروان حدودا صد نفره ایران با بدرقه ای در خور و تدارکاتی مناسب روانه مسابقات قهرمانی آسیا در کشور قزاقستان شد و در پایان با کسب 14 طلا، 10 نقره و 15 برنز به عنوان قهرمانی این رقابت ها دست پیدا کرد. قزاقستان میزبان دوم و ژاپن سوم شدند.
این دوره از مسابقات کاراته قهرمانی آسیا با حضور اقتصادی کشورهای آسیایی و شرکت حداقلی کشورهای مدعی مانند ژاپن همراه بود. ژاپن مدعی در بسیاری از رده های سنی و اوزان مختلف نماینده ای نداشت اما کاروان ایران با حضوری حداکثری و با ترکیب کامل خود وارد میدان شد.
درست است که کاروان ایران به مقام قهرمانی این مسابقات دست پیدا کرد اما نتوانست انتظاراتی که وجود داشت را برآورده کند و پیش از بازی های آسیایی هانگژو زنگ خطر را به صدا در آورد.
اکنون که در آستانه بازی های آسیایی 2022 بسر می بریم انتظار بیشتری از سجاد گنج زاده مدال آور المپیک داشتیم. شکست گنج زاده در آسیا در حالی که چند ماه پیش و در المپیک توکیو مدال طلا را کسب کرده شوک بزرگی برای ورزش ایران بود.
نهاد نظارتی مانند مرکز نظارت بر عملکرد تیم های ملی می بایست پاسخگو باشند که در طی چند ماه گذشته چه اتفاقی رخ داده که قهرمان کشورمان در المپیک نمی تواند در آسیا طلا بگیرد و موفقیت کسب کند. مدال آوران نقره و برنز کشتی ایران در طی چند ماه پس از المپیک رنگ مدال خود را در مسابقات جهانی نروژ به طلا تبدیل می کنند اما کاراته که جزو نخستین رشته هایی بود که با رئیس مرکز نظارت بر عملکرد تیم های ملی جلسه برقرار کرد ناکام می ماند.
حتی تعداد مدال های کاراته ایران در مسابقات قهرمانی آسیا نسبت به ادوار گذشته کاهش پیدا کرد ولی با این وجود به قهرمانی دست پیدامی کند و این خود بیانگر سطح مسابقات این دوره می باشد. از بهمنیاری که تجربه المپیک را در کارنامه داشته است و گنج زاده ای که مدال طلای المپیک می گیرد انتظارت بیشتری وجود داشت.
بسیاری از مدال های کسب شده با عملکرد استان ها و مدیریت مربیان پایه در هیات ها رقم خورده و فدراسیون نقش کمتری داشته است. امیدواریم مسئولان تصمیم گیرنده برای بازی های آسیایی همانند المپیک فریب کسب 4 مدال طلا و این قبیل مسائل را نخورده و با هوشمندی وارد هانگژو چین شوند.
حسین محمدی