Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

واکنش کاسب‌کارانه به پاداش سکوی‌ المپیک

سه شنبه 31 فروردین 1400 ساعت 09:55

المپیک بام ورزش دنیاست و هرکس بر سکوی قهرمانی آن بایستند تا همیشه در تاریخ جاودانه خواهد شد. بزرگترین آوردگاه ورزش دنیا که درون مایه‌ای بیشتر از دنیای ورزش را در خود جای داده هرچهارسال یک بار شاهد تراژدی‌ترین لحظه‌های ورزشی است. از دونده‌ای که تنها یک نفس برای شکستن رکورد و کسب مدال کم می‌آورد تا شناگری که در صدم ثانیه بر اسطوره زندگی‌اش فائق می‌شود.

در کشورهای درحال توسعه اما المپیک با اهداف دیگری جز رج زدن برگ تاریخ و حماسه دنبال می‌شود، دولت‌ها به دنبال تفسیر مدال ورزشکاران در توسعه‌یافتگی خود هستند و برخی از قهرمانان نیز به دنبال دوختن کلاهی از این نمد که تا همیشه بر سر بگذارند.

از این‌رو موفقیت در بالاترین سطح از مسابقات جهان که هر ورزشکاری را به قهرمان و هر قهرمانی را به ابرانسان زمانه خویش بدل می‌کند در جهان سوم نیازمند تزریق پول و وعده و پاداش جهت ایجاد انگیزه است!

درحالی‌که کشورهای توسعه‌یافته به واسطه کسب مدال قهرمانانشان از آن‌ها مالیات هم می‌گیرند در ایران که سال‌هاست سیستم گلخانه‌ای ماحصلی جز معدود نخبه ورزشی نداشته، هزار قلم تحفه پیشکش می‌کند تا تک استعدادها انگیزه داشته باشند به سکوی المپیک برسند.

شاید در راستای همین سیاست بوده که تمام دولت‌ها در ادوار گذشته به ورزشکاران درصورت کسب مدال المپیک وعده زمین و خانه و ماشین و سکه و دلار دادند. وعده‌هایی که برخی هرگز محقق نشد وگاهی با تحقق‌اش نخبه‌های ورزشی ایران را از اخلاق ورزشی به رویکرد کاسب کارانه سوق داد.

بسیاری از نخبه‌های ورزشی که با سرمایه‌گذاری هیأت‌ها و فدراسیون‌ها پس از سال‌ها حضور در میادین بین‌المللی به عنوان ملی‌پوش به شهرت و مکنت و رانت و قراردادهای نجومی رسیده بودند حسب همین رویکرد نازپروردگی مسئولان و گره خوردن عزت یک ملت به توانایی فیزیکی‌شان خود را تافته جدا بافته پنداشتند.

ازهمین رو اعلام پاداش ۱۰هزار دلاری کمیته ملی المپیک برای کسب مدال طلا در المپیک توکیو نه تنها موجب ایجاد انگیزه برای قهرمانان مدعی کسب مدال نشده بلکه حتی نمی‌تواند گوشه‌ای از کاخ انتظاراتشان را پر کند. ورزشکارانی که صرفا در شعار خود را سرباز وطن می‌دانند و در عمل همه چیز را قربانی پول می‌کنند در جایی که می‌بینند تمام هم و غم دستگاه عریض و طویل ورزش یک کشور موفقیت آن‌هاست سایر ارزش‌های اخلاقی واجتماعی قربانی را می‌کنند.

کم نبودند چهره‌های شاخصی که در سال‌های گذشته حضور در تیم ملی را فدای یک مسابقه باشگاهی کردند تا برخی از فدراسیون‌ها صدور مجوز قرارداد باشگاهی‌شان را منوط به بازی در تیم‌های ملی کنند.

تا زمانی که فدراسیون‌ها وبه تبع آن کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به جای بسط ورزش همگانی و توسعه فضای رقابتی برای استعدادهای جدید به تیم‌داری و برگزاری اردوهای بلندمدت خلاصه شود دمل چرکین غرولند و ناسپاسی ستاره‌های ورزش ایران هرگز درمان نخواهد شد و ورزشکاران تا جایی پیش می‌روند که بدون هیچ گونه شرم، حضورشان را در آوردگاه‌های بین المللی به دریافت پول، امتیاز و تسهیلات بیشتر گره می‌زنند.

به قلم:الهام محمدی مجد

تعیین پاداش پای سکوی مدال‌آوران المپیک

تعیین پاداش پای سکوی مدال‌آوران المپیک

راه نجات مالی ورزش ایران

راه نجات مالی ورزش ایران

حضور خسروی‌وفا در نشست منطقه ای آسیای میانه

کسب سهمیه قهرمانی جهان توسط ندا شهسواری

گسست عاطفی تیم ملی فوتبال با جامعه و غفلت دست اندرکاران

کشتی با چوخه در گود زینل‌خان؛ میراثی از پهلوانی و همبستگی مردمی

زمان برگزاری مجمع فدراسیون ژیمناستیک مشخص شد

غول گرجی رییس فدراسیون شد

اعزام کاروان ایران به المپیک دانش آموزی صربستان/ پرچم‌داران کاروان مشخص شدند

دنیامالی: آینده خوبی را برای دوومیدانی متصورم

صعودی در سکوت ؛ وقتی فوتبال دیگر صدای مردم نیست

شکست تیم ملی برابر استرالیا/پایان کار بسکتبالیست‌ها در کاپ آسیا

هدایی به مدال مسابقات پینگ پنگ اسلوونی نرسید

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

چرا صفحه نمایش از ورزشگاه جذاب تر شده است؟

ژاپن و استرالیا حریفان تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران در کاپ آسیا

تیم ملی ‌کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد

صعود فتوحی به جدول اصلی جام‌جهانی مجارستان/ ۲ ایرانی حذف شدند

انتصاب سرپرست دبیری فدراسیون شطرنج

هدایی به جمع ۱۶ بازیکن برتر فیدر اسلوونی راه یافت

قاب به یادماندنی ورزشی از استاد محمدرضا شجریان

چگونه جورج فورمن BIG GRORGE شد