Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

گفت و گو با ملی‌پوش کشتی آزاد اعزامی به مسابقات جهانی ۲۰۱۸؛

محمدباقر یخکشی: کارگر روزمزدم!

با تلاش فراوان و تمرینات جدی و مستمر توانستم خودم را از روستای قلعه پایان مازندران تا ترکیب تیم ملی کشتی بالا بکشم. افتخاری بود که به رقابت‌های جهانی ۲۰۱۸ بوداپست اعزام شدم و در آنجا با وجود بی‌تجربگی در مجموع کشتی‌های قابل قبولی گرفتم. می‌توانستم در اولین حضورم حداقل به یک مدال برنز جهان برسم اما بی‌تجربگی باعث شد تا با عنوان پنجمی به کار خود پایان بدهم.سال بعد قبل از مسابقات جام تختی که به واقع انتخابی جهانی بود به دلیل تصادف ناخواسته در جاده نتوانستم روی تشک بروم و در نهایت پایم را به تیغ جراحان سپردم. بعد از بهبودی باردیگر بدشانسی سراغم آمد. اینبار به دلیل آسیب‌دیدگی رباط زانوی پای دیگرم امکان حضور در انتخابی امسال را پیدا نکردم. موضوع را به مربیان تیم ملی انتقال دادم. امیدوار بودم فرصتی هم به من بدهند که نشد. وضعیت آسیب‌دیدگی حاد نیست فعلا مدارا می‌کنم تا پزشکم نظر نهایی را بدهد که آیا امکان بهبودی بدون جراحی میسر خواهد شد یا خیر؟

به گزارش منهای فوتبال، جملات بالا اشاره فهرست‌وار "محمدباقر یخکشی" ملی‌پوش وزن ۶۱ کیلوگرم کشتی آزاد اعزامی به مسابقات جهانی ۲۰۱۸ به مشکلات خود طی حدود دو سال گذشته است. این مختصر اما تمام مشکلات این کشتی‌گیر خطه سرسبز شمال نیست بلکه وی از کم لطفی‌ها و بی توجهی‌ها هم گله دارد هرچند چندان علاقه‌مند نیست در این باب سخن بگوید و بیشتر آرزو می‌کند یک کار ثابت داشته باشد تا محتاج دیگران نباشد.

 او با کمال تواضع تأکید می‌کند حتی اگر کار سطح پایین و خدماتی اما دائم داشته باشم راضی‌ام. با کارگری در مزارع و سرساختمان که یک روز هست و  روز دیگر نیست چگونه می‌شود در سطح قهرمانی تمرین کرد و امید به افتخار‌آفرینی برای کشور داشت؟

یخکشی در پاسخ به این پرسش که در شرایط حاضر چگونه هزینه‌های زندگی را فراهم می‌کند، پاسخ می‌دهد: همانطور که گفتم سعی می‌کنم با کارگری در مزارع یا سرساختمان، مخارج خودم را تأمین کنم هرچند در شرایط حاضر حتی امکان کارگری هم وجود ندارد. پدرم هم کارگر روز مزد است و اگر من کار نداشته باشم او از همان پول کارگری به من کمک می‌کند تا بتوانم تمریناتم را ادامه بدهم. زندگی دشوار است و ما با کمترین‌ها روزگار می‌گذرانیم.

 

* در این دو سال مسئولان حتی یک تلفن هم به من نزدند

از این قهرمان ملی در رابطه با چگونگی تمرینات و اینکه آیا در طول این دو سال مشکلات، کسی از مسئولان جویای حالش بوده سئوال می‌کنم، می‌گوید: فعلا به دلیل پیامدهای آسیب‌دیدگی و وضعیت کرونا تمرینات زیادی انجام نمی‌دهم. بیشتر با برادر کوچکم که او هم کشتی‌گیر است در همین روستای قلعه پایان زیر نظر اصغر بذری تمرین سبک انجام می‌دهیم. همین جا لازم می‌دانم از محبت‌های خانواده بذری خصوصا اصغر آقا و پدرشان قدردانی کنم که نسبت به من محبت بسیار دارند. از مسئولان هم طی دو سال تقریبا هیچکس سراغم را نگرفته و حتی یک تلفن هم به من نزدند. اصلا هیچوقت مسئولان را نمی‌بینم چه برسد به اینکه بخواهند کاری انجام بدهند. رئیس فدراسیون هم که اخیرا مازندران آمده بود سراغم را نگرفت. توقعی هم ندارم چون هرکسی مشکلات خود را دارد و امثال من فعلا اولویت مسئولان نیستیم.

*هزینه‌های جراحی را پدر کارگرم پرداخت کرد

نفر اول رقابت‌های بین‌المللی جام ساساری ایتالیا در ارتباط با اینکه آیا فدراسیون پزشکی، فدراسیون کشتی یا صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان در رابطه با هزینه‌های درمان و مشکلاتی که در دو سال داشته کمکی کرده یا حداقل مشکلات یک قهرمان ملی را پیگیری کرده‌اند، اظهار داشت: هیچکس کمکی که نکرده هیچ، حتی کسی با یک تلفن خشک و خالی جویای حالم هم نبوده، هزینه‌ها را هم خودم و پدرم با پول کارگری پرداخت کردیم. الان هم چون سربازم در ترکیب تیم پاس ساری هستم، هر چند احتمالا به سبب آسیب‌دیدگی مسابقه برگزار نخواهم کرد. اگر می‌شد در ترکیب تیم‌های دیگر قرار گیرم لااقل کمک هزینه‌ای دریافت می‌کردم که آن هم نشد. کشتی‌گیران درآمدشان از لیگ است اما این حمایت و کمک از من دریغ شده، با تمام این احوال ناامید نیستم و تلاش می‌کنم باردیگر خودم را به وضعیت ایده‌آل برسانم و در ترکیب تیم ملی قرار گیرم. امسال که گذشت و مسابقات جهانی هم برگزار نمی‌شود. همه چیز به انتخابی المپیک بستگی دارد. باید ببینم پزشکم چه نظری در باره زانوی آسیب دیده‌ام دارد اگر نیاز به جراحی نداشته باشد که تمرینانم را با جدیت پیگیری و در انتخابی المپیک شرکت می‌کنم البته باید یک وزن بالاتر یا پایین‌تر بروم. هنوز در این رابطه تصمیم نهایی نگرفته‌ام ، گذشت زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.

*تنها آرزویم داشتن کار ثابت است

از این کشتی‌گیر کم توقع می‌پرسم چه خواسته‌ای از مسئولان دارد؟ بار دیگر  تاکید می‌کند: تنها خواسته‌ام این است که شرایطی فراهم شود کار ثابتی داشته باشم تا بتوانم دستم در جیب خودم کنم و شرمنده پدر و مادرم نباشم. اوضاع اقتصادی امروز مردم به دلیل پیامدهای ناشی از کرونا خوب نیست. ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم اما مشکلات برای خانواده‌هایی که ورزشکار حرفه‌ای دارند بیشتر است چون هزینه‌های تغذیه، بدنسازی و دیگر ملزومات بسیار بالاست و در راه رسیدن به مقصد مانع ایجاد می‌کند.امیدوارم هرچه زودتر اوضاع به حال عادی بازگردد و مردم بتوانند با خیال راحت فعالیت‌های خود را دنبال کنند.

به قلم: محمدرضا کاظمی

۵۳ سال از فقدان جهان پهلوان گذشت

۵۳ سال از فقدان جهان پهلوان گذشت

اعتراض سرپرست تیم کشتی فرنگی رعد پدافند به اشتباهات داوری

اعتراض سرپرست تیم کشتی فرنگی رعد پدافند به اشتباهات داوری

تقی اکبرنژاد: برگزاری لیگ در شرایط حاضر اشتباه بزرگی است/ نمی‌شود مردم مشکلات را به جان بخرند و جامعه ورزش کنار بایستد

تقی اکبرنژاد: برگزاری لیگ در شرایط حاضر اشتباه بزرگی است/ نمی‌شود مردم مشکلات را به جان بخرند و جامعه ورزش کنار بایستد

سیطره کمیت

ضرورت توجه به مسابقات کشورهای اسلامی

فیجیتال؛ نسل تازه رقابت‌های ورزشی در آستانه بازی‌های آینده ابوظبی ۲۰۲۵

حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران پس از پنجاه و هفتمین نشست اعضای هیئت اجرایی

قدردانی از "توماس باخ" توسط فدراسیون جهانی هاکی در فرانسه

سینا ولی‌زاده نائب قهرمان هی بال جهانی 2025 شد

گذار از مدیریتِ «مشکل‌محور» به مدیریت «ظرفیت‌ساز» در عرصه مدیریت ورزشی: یک ضرورت راهبردی

آغاز نخستین دوره مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان در بابلسر

دیدار فدراسیون جهانی کاراته با رهبران IOC برای تقویت روابط المپیکی

شکست زنان والیبال ایران در گام نخست بازی‌های کشورهای اسلامی

درگذشت مسن‌ترین قهرمان المپیک جهان

اعلام فهرست نهایی نامزدهای جایزه اقدام اقلیمی ۲۰۲۵ توسط کمیته بین‌المللی المپیک

علی داودی عضو کمیسیون ورزشکاران ISSA شد

مبارزه روسیه برای «بازی جوانمردانه» در پی رأی دادگاه حکمیت ورزش

پیروزی حسین وفایی در مسابقات اسنوکر قهرمانی بین‌المللی

پایان تور گردشگری مسئولان فرهنگی فدراسیون های ورزشی در اصفهان

محرومیت دو‌ساله برای انتشار ویدیوی غیراخلاقی در اینستاگرام

کسب ۳ مدال توسط وزنه‌بردار خوزستانی در مسابقات ارتش‌های جهان

کره شمالی قهرمان مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان شد/ ایران روی سکوی دوم جهانی

دنیامالی عازم ریاض شد

برنز تیم ملی پینگ‌پنگ مردان ایران قطعی شد

دومین مدال شنای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی/ کسب مدال برنز تیمی در ماده ۴ در ۲۰۰ تیمی

حذف ایدنی از مرحله سوم جام جهانی شطرنج ۲۰۲۵ / مقصودلو تنها نماینده ایران در دور چهارم

با یک برنز و یک طلا ایران وارد جدول مدالی بازی های کشورهای اسلامی شد

پس از ناکامی برای حضور در انتخابات بدنسازی نصیرزاده جانشین حمید سوریان شد

پایان تور گردشگری مسئولان فرهنگی فدراسیون های ورزشی در اصفهان

باخت سنگین تیم سابر ایران از روسیه در جام جهانی الجزایر

بریزبن ۲۰۳۲؛ سکوی جهش ورزش اقیانوسیه

جشن یکصد سالگی هاکی در هند

برلین در رقابت میزبانی المپیک از مونیخ عقب افتاد

پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد

در حاشیه ششمین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی؛ تفاهم نامه همکاری کمیته ملی المپیک ایران و اندونزی به امضا رسید

بازی های کشورهای اسلامی ریاض؛ پیروزی مقتدرانه تیم ملی تنیس روی میز بانوان ایران مقابل لبنان

گذار از مدیریتِ «مشکل‌محور» به مدیریت «ظرفیت‌ساز» در عرصه مدیریت ورزشی: یک ضرورت راهبردی

محرومیت دو‌ساله برای انتشار ویدیوی غیراخلاقی در اینستاگرام

مبارزه روسیه برای «بازی جوانمردانه» در پی رأی دادگاه حکمیت ورزش

اعلام فهرست نهایی نامزدهای جایزه اقدام اقلیمی ۲۰۲۵ توسط کمیته بین‌المللی المپیک

حضور رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک در افتتاحیه بازی‌های اسلامی

افتتاح ششمین دوره بازی‌های کشورهای اسلامی با شعار «ملت واحد»

یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید