Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

ریحانه ها هم حق انتخاب دارند

انتشار تصاویر چند خانم در گود زورخانه واکنش هایی به دنبال داشت و بعد از آن هم فرهادی زاد معاون بانوان وزیر ورزش در مصاحبه ای از زنان به عنوان ریحانه نام برد که ورزش های عضله سازی مثل پاورلیفتینگ و ورزش زورخانه ای برایشان مناسب نیست.

کمی بعد انتشار تصویر مادری که دبه آب را در روستایی محروم از امکانات حمل می کرد احساسات را برانگیخت و نشان داد نباید فراموش کرد ریشه این مشکلات جایی غیر از وزارت ورزش است.

درست زمانی که هیات استانی اجازه حضور در گود را برای تعدادی زن صادر کرد و تصاویر آن ها هم با میل و کباده در زورخانه منتشر شد، مخالفت ها آغاز شد. این شرایط و اعمال فشار برخی گروه ها، فرهادی زاد را مجبور به ارائه توضیحاتی کرد و برخورد و جلوگیری از ادامه این رفتار را نیز وعده داد.

معاون وزیر ورزش همنوا با سیاست های موجود بیان کرد: پرورش اندام و حجیم شدن عضلات با شرایط زنان جور در نمی آید و در مورد فعالیت بانوان در رشته های پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش زورخانه ای گفت: در مبادی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، بنابراین نمی توانیم رشته ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد.

فرهادی زاد برخی رشته ها را نام برد اما خیلی ها را هم نام نبرد. سوال اینجاست آیا وزنه برداری و ووشو (در بخش مبارزه) این ریحانه بودن را زیر سوال نمی برد؟ و ریحانه بودن مختص عضلات زنان است و روح و روان آنان را شامل نمی شود؟ 

البته بی انصافی است که تنها معاون بانوان و مسئولان ورزش را مقصر بدانیم، اگر عمیق تر بنگریم و ریشه یابی کنیم، ابتدا باید به سراغ مسئولان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و بهداشتی جامعه و سپس مدیران ورزش برویم. 

مگر کار کردن دختران، خواهران، همسران و مادران ما در اکثر شغل ها به دلیل مسائل و مشکلات مالی، ریحانه بودن را زیر سوال نبرده است؟ مگر مجری صدا و سیما وقتی از مادری که راننده کامیون است تعریف می کند او را الگو قرار نمی دهد؟ رانندگی ماشین سنگین و حضور در بیابان ها برای ریحانه ها ایرادی ندارد؟ پایان ساعت کاری در ۶ عصر برای مادرانی که بچه های کوچک شان از صبح تا آن زمان را در مهدهای کودک گذرانده اند به بنیان و روح و روان خانواده آسیب نمی زند؟
یعنی ریحانه بودن تنها ظرافت زنان است و شامل روح و روان شان نمی شود؟ آیا مدیران بهداشت و درمان در این زمینه نقشی ندارند؟ 

 این روزها خیلی از طبقات بیشتر داروخانه ها منحصر شده اند به لوازم بهداشتی و آرایشی، داروهای تقویتی، پودرها و آمپول های تقویت عضلات، کرونا هم مزید بر علت شده و پیشخوان آنها را از الکل و مواد ضد عفونی کننده پر کردت، در لابه لای طبقات و جاهای خالی هم تعدادی قرص و دارو مشاهده می شود. کار به جایی رسیده که ویترین داروخانه های را هم مواد پرورش اندام و شامپو و لوازم آرایش بهداشتی پر کرده است. بی انصافی است اگر وزارت ورزش را تنها مقصر این ماجرا بدانیم. 

به نظر می رسد ریشه این ماجرا مسائل فرهنگی و اقتصادی جامعه است، میل و کباده و پرورش اندام نیست که ریحانه بودن را زیر سوال می برد بلکه ساعات کاری طولانی و مشاغل سخت و نابودی روح روان زنان جامعه است که ریحانگی آنان را تحت الشعاع قرار داده است.

از طرفی اگر بوکس، پرورش اندام و ورزش زورخانه ای برای زنان ایراد دارند پس حتما وزنه برداری و ووشو و برخی دیگر از رشته های دیگر که مبارزه ای هستند هم برای زنان مناسب نیستند. فیلم مبارزاتی را که خواهران منصوریان در صفحات خود منتشر می کنند این مساله را به خوبی نشان می دهد ولی در کنارش لبخند رضایت مسئولان از افتخار آفرینی همین ریحانه ها هم در عکس های یادگاری با آن ها دیدنی است. 

فراموش نکنیم که بر اساس آمار، زنان 40 درصد جامعه را تشکیل می دهند و حق انتخاب دارند. با ممنوعیت و بگیر و ببند هرگز دردی دوا نشده است. اگر زنان در این رشته ها حقی داشته باشند که مسلما دارند، بالاخره  روزی بدان دست پیدا خواهند کرد حتی اگر امروز مانعشان شویم. 
حسین محمدی

باران چشمه: وزارت ورزش بخواهد کنار می روم

باران چشمه: وزارت ورزش بخواهد کنار می روم

زنانی که با سختی می‌دوند!

زنانی که با سختی می‌دوند!

آغاز اردوی دختران وزنه بردار از اواخر آبان

آغاز اردوی دختران وزنه بردار از اواخر آبان

یک مربی به کادرفنی تیم‌ملی تنیس روی میز اضافه شد

یک مربی به کادرفنی تیم‌ملی تنیس روی میز اضافه شد

پدر کشتی نوین ایران درگذشت

پدر کشتی نوین ایران درگذشت

استاد کیومرث ابوالملوکی پدر کشتی نوین و گنجینه ورزش ایران در ۹۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.

استاد کیومرث ابوالملوکی پدر کشتی نوین و گنجینه ورزش ایران در ۹۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.

انجام ایمن سازی اماکن المپیکی توکیو2020

انجام ایمن سازی اماکن المپیکی توکیو2020

تایید عضویت رئیس دومیدانی جهانی و 4 عضو جدید در IOC

تایید عضویت رئیس دومیدانی جهانی و 4 عضو جدید در IOC

اعلام آمادگی باخ بر حضور مجدد در انتخابات ریاست IOC

اعلام آمادگی باخ بر حضور مجدد در انتخابات ریاست IOC

قهرمان 800 متر آسیایی زنان در دام دوپینگ و تحریم

قهرمان 800 متر آسیایی زنان در دام دوپینگ و تحریم

چگونگی جهان‌پهلوان شدن در کشتی

پایان تور گردشگری مسئولان فرهنگی فدراسیون های ورزشی در اصفهان

ضرورت توجه به مسابقات کشورهای اسلامی

وقتی فاقدان صلاحیت با لابی بر مسند می‌نشینند، تکلیف جامعه ورزشی چیست؟

گذار از مدیریتِ «مشکل‌محور» به مدیریت «ظرفیت‌ساز» در عرصه مدیریت ورزشی: یک ضرورت راهبردی

شکست زنان والیبال ایران در گام نخست بازی‌های کشورهای اسلامی

سینا ولی‌زاده نائب قهرمان هی بال جهانی 2025 شد

اعلام فهرست نهایی نامزدهای جایزه اقدام اقلیمی ۲۰۲۵ توسط کمیته بین‌المللی المپیک

علی داودی عضو کمیسیون ورزشکاران ISSA شد

مبارزه روسیه برای «بازی جوانمردانه» در پی رأی دادگاه حکمیت ورزش

محرومیت دو‌ساله برای انتشار ویدیوی غیراخلاقی در اینستاگرام

هدف از برگزاری نمایشگاه تجهیزات ورزشی چیست؟

رئیس IOC:سرمایه‌گذاری در ورزش، سرمایه‌گذاری بر انسان‌هاست

پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد

برلین در رقابت میزبانی المپیک از مونیخ عقب افتاد

کره شمالی قهرمان مسابقات وزنه‌برداری ارتش‌های جهان شد/ ایران روی سکوی دوم جهانی

کسب ۳ مدال توسط وزنه‌بردار خوزستانی در مسابقات ارتش‌های جهان

پس از ناکامی برای حضور در انتخابات بدنسازی نصیرزاده جانشین حمید سوریان شد

با یک برنز و یک طلا ایران وارد جدول مدالی بازی های کشورهای اسلامی شد

دنیامالی عازم ریاض شد

وقتی فاقدان صلاحیت با لابی بر مسند می‌نشینند، تکلیف جامعه ورزشی چیست؟

بازی‌های کشورهای اسلامی ریاض؛ دکتر فرهادی‌زاد تماشاگر بازی والیبال زنان

بازی های کشورهای اسلامی ریاض؛ نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران

بازیهای کشورهای اسلامی ریاض؛صالحی پور طلای یک ضرب را بدست آورد

بازی‌های کشورهای اسلامی ریاض؛شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد

تسلیت منهای فوتبال به مصطفی کارخانه

چگونگی جهان‌پهلوان شدن در کشتی

بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی - ریاض پینگ‌پنگ زنان ایران به ترکیه باخت و برنز گرفت

رئیس IOC:سرمایه‌گذاری در ورزش، سرمایه‌گذاری بر انسان‌هاست

هدف از برگزاری نمایشگاه تجهیزات ورزشی چیست؟

برنز تیم ملی پینگ‌پنگ مردان ایران قطعی شد

دومین مدال شنای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی/ کسب مدال برنز تیمی در ماده ۴ در ۲۰۰ تیمی

حذف ایدنی از مرحله سوم جام جهانی شطرنج ۲۰۲۵ / مقصودلو تنها نماینده ایران در دور چهارم

با یک برنز و یک طلا ایران وارد جدول مدالی بازی های کشورهای اسلامی شد

پس از ناکامی برای حضور در انتخابات بدنسازی نصیرزاده جانشین حمید سوریان شد

پایان تور گردشگری مسئولان فرهنگی فدراسیون های ورزشی در اصفهان

باخت سنگین تیم سابر ایران از روسیه در جام جهانی الجزایر

بریزبن ۲۰۳۲؛ سکوی جهش ورزش اقیانوسیه

جشن یکصد سالگی هاکی در هند

برلین در رقابت میزبانی المپیک از مونیخ عقب افتاد