Print Short Link
Zoom In
Zoom Out

هفت سال انتظار برای جایگاه دوازدهمی المپیک/ بهترین اتفاق سال 2019 ورزش ایران چه بود؟

سه شنبه 03 دی 1398 ساعت 12:37

تا ابتدای سال 2020، روسیه، قزاقستان، بلاروس، ترکیه، ازبکستان و اوکراین، به دلیل دوپینگ مدال های المپیک لندن خود را از دست دادند و جدول رده بندی به شدت دستخوش تغییرات شد. اما یک نام بیش از سایرین سود کرد؛ ایران!

به گزارش منهای فوتبال، در روز 22 مرداد 91 بود که کار ورزشکاران ایران در المپیک لندن به پایان رسید. کاروان ایران که با 52 ورزشکار راهی لندن شده بود، به لطف درخشش کشتی فرنگی دست به کاری بزرگ زد. با 3 طلای کشتی فرنگی و تک طلای وزنه برداری ایران برای نخستین بار در تاریخ المپیک صاحب 4 طلا شد. 5 طلا و 3 برنز دیگر که سایر ورزشکاران کشورمان در کشتی آزاد، تکواندو و دوومیدانی و وزنه برداری به دست آوردند، تمامی رکوردهای پیشین ورزشکاران ایران در ادوار قبلی المپیک را جابه جا کرد. هم بیشترین تعداد طلا از یک المپیک که مربوط به 3 طلای المپیک 2000 سیدنی بود و هم آمار بیشترین تعداد مدال که مربوط به 7 مدال بازیهای المپیک 1952 هلسینکی بود.

با این نتایج درخشان ایران تا رده شانزدهم المپیک نیز صعود کرد هرچند سرانجام به مقام هفدهم المپیک بسنده کرد. به این ترتیب تنها رکوردی که در لندن شکسته نشد، رکورد بهترین رتبه ایران در بازیهای المپیک در جدول رده بندی کشورها بود. رکوردی که ایران در المپیک 1956 به دست آورده و عنوان چهاردهم بازیها را از آن خود ساخته بود.

 

نتایج فحاشی به نِناد لالوویچ

اگر مسوولان کاروان ایران بر روحیات خود مسلط بودند، ایران حداقل در کشتی آزاد می توانست نتایجی به مراتب بهتر به دست آورد. اما رفتار نسنجیده روسایی که از اصول دیپلماسی ورزشی بی اطلاع بودند، همه چیز را در کشتی آزاد به ضرر ایران کرد.

پس از آن که در کشتی فرنگی، سعید عبدِولی از رقیب خود شکست خورد، تمام جامعه ایران تحت تاثیر صحبت های متعصبانه گزارشگر مسابقه و اشکهای کشتی گیری شد که معتقد بود مسابقه را برده است اما داوران به او ظلم کردند. اشکهای او حتی مسوولان را نیز جوگیر کرد. تا جایی که رئیس جمهور وقت دستور داد که به اندازه جایزه قهرمانان المپیک به عبدولی نیز سکه داده شود! در شرایطی که در ایران همه از بی عدالتی می نالیدند، در لندن رئیس فدراسیون جهانی کشتی گوشی موبایلش را به بهرام افشارزاده نشان داد. درون صفحه او پر بود از فحاشی هایی که توسط ورزشدوستان ایرانی به وی شده بود.

 

پیش بینی درست افشارزاده

بهرام افشارزاده نیز که تجربه فراوانی از مسابقات مختلف داشت، بلافاصله به رسول خادم رئیس فدراسیون گفت کار کشتی آزاد ساخته شد! به این خاطر که رئیس فدراسیون جهانی کشتی نمی تواند علناً از این فحاشی ها انتقام بگیرد. اما می تواند در مقابل، کاری کند که سخت ترین قرعه ها نصیب ورزشکاران ایران شود. همین طور هم شد و کشتی آزاد به خاطر قرعه های دشوار( که هیچ یک اتفاقی نبود) شانس کسب مدال طلا را از دست داد.

 

پس لرزه های هفت ساله

هرچند بعد از بازیها صحبت های زیادی شد که حق برخی از نفرات کشورمان خورده شد و در غیر این صورت کاروان ایران می توانست نتیجه ای بهتر به دست آورد، اما ظاهرا قرار نبود که المپیک لندن برای کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر به پایان برسد. چند سالی گذشت و وقتی خبر از دوپینگ گسترده روسها در المپیک به گوش رسید، روسها در بسیاری از رشته ها از حضور در المپیک 2016 محروم شدند. اما به مرور دوپینگ آنها یکی پس از دیگری محرز شد. نه فقط روسها، بلکه بسیاری از کشورهای دیگر نیز مدالهای المپیک لندن را به دلیل دوپینگ از دست دادند. نتیجه آن تغییر در جدول رده بندی مدالها بود. یکی پس از دیگری مدالهای برنز به نقره بدل شد و نقره ای ها طلایی شدند. برخی از این وقایع در سال 2019 رخ داد یعنی هفت سال پس از بازیهای لندن!

 

جداولی که تغییر کردند

تا ابتدای سال 2020، روسها 5 طلا، 4 نقره و 5 برنز خود را به دلیل دوپینگ از دست دادند. قزاقستان هم با 4 طلایی که از دست داد بعد از روسها بیشترین لطمه را از دوپینگ خورد. بلاروس، ترکیه، ازبکستان و اوکراین هر کدام یک طلای خود را از دست دادند و در مقابل بحرین، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، تونس، چین تایپه و اسپانیا و لهستان هر کدام یک طلا کسب کردند تا جدول رده بندی به شدت دستخوش تغییرات شود. اما یک نام بیش از سایرین سود کرد؛ ایران!

 

صعود ایران به رده دوازدهم المپیک

از 18 اکتبر 2016 بود که مدالهای کاروان ایران هم دستخوش تغییر شد. آپتی آوخادوف نفر دوم 85 کیلوگرم مردان در وزنه برداری مثل بسیاری از ورزشکاران روس، دوپینگی از اب درآمد و مدال برنز کیانوش رستمی به نقره بدل شد. در 25 نوامبر 2016 هرچهار نفر برتر وزن 94 کیلوگرم مردان دوپینگی شدند تا مدال طلای این وزن به سعید محمدپور وزنه بردار کشورمان رسید و یک مدال به آمار مدالهای ایران در لندن اضافه شود.

در روزهای 17 ژانویه و 23 جولای 2019 و با اعلام دوپینگ آرتور تایمازوف ازبک در 120 کیلوگرم کشتی، طلای این وزن به کمیل قاسمی رسید تا یک طلای دیگر به آمار ایران اضافه شده و یک نقره از این آمار کم شود. با این حال، این هم آخرین تغییرات به سود ایران نبود و سرانجام در 19 دسامبر 2019 دوپینگ اولکسی توروختی اوکراینی هم مسجل شد. به این ترتیب مدال طلای دسته 105 کیلوگرم مردان به نواب نصیرشلال وزنه بردار کشورمان رسید تا ایران به آمار درخشان 7 طلا، 5 نقره و یک برنز در المپیک دست پیدا کرده و عنوان دوازدهم المپیک را به خود اختصاص دهد. عنوانی که شاید بعد از این نیز بازهم دستخوش تغییر شود.

این عنوان در حالی به ایران رسیده که با توجه به حال و هوای کنونی ورزش ایران، بعید به نظر می رسد حتی یک سوم این تعداد نیز بتوانیم در توکیو مدال کسب کنیم و ناچاریم به گذشته دل خوش کنیم.

 

اعظم ستوده نیا

اعلام اسامی 8 ورزشکار دوپینگی

اعلام اسامی 8 ورزشکار دوپینگی

جریمه نقدی برای ورزشکاران دوپینگی

جریمه نقدی برای ورزشکاران دوپینگی

اسامی دوپینگی‌ها اعلام شد

اسامی دوپینگی‌ها اعلام شد

مدال طلای المپیک2012 به  نصیرشلال رسید

مدال طلای المپیک2012 به نصیرشلال رسید

مدال طلای المپیک لندن به کمیل قاسمی رسید

مدال طلای المپیک لندن به کمیل قاسمی رسید

تاملی بر سخنان احمد دنیامالی در اجلاس مدیران ورزش کشور

رهایی از نام‌های تکراری      

مدیریت رابطه‌محور در ورزش؛ وقتی تعارض منافع به رویه تبدیل می‌شود

مدال‌های المپیکی پس از سال‌ها به صاحبانشان رسید

واکنش‌ شدید علیه تصمیم IOC درباره فروش یک پیراهن خاص

عقب‌نشینی فدراسیون جهانی کرلینگ از تشدید نظارت داوری در المپیک

تاریخ‌سازی مادر و پسر مکزیکی در بازیهای زمستانی میلانو کورتینا ۲۰۲۶

واکنش رئیس فدراسیون بین المللی اسکی به درج نامش در پرونده‌های اپستین

فراتر از ضرورت بازبینی اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی

حضور اُمگا با فناوری‌های پیشرفته در قلب المپیک زمستانی 2026

نمایش پرچم گرینلند در حاشیه المپیک میلانو–کورتینا

احمد دنیامالی اگر جوان‌ها با تبر به خیابان آمدند، ما مسئولیم و دشمن، جوان‌ها را هدف قرار گرفته است

اثر اقتصادی ۵۳ میلیارد دلاری میلانو کورتینا ۲۰۲۶ بر اقتصاد ایتالیا

انتقاد رئیس فدراسیون والیبال: تقسیم بودجه مجلس برای فدراسیون‌ها ناعادلانه است/قالیباف نظارت بیشتری کند

همگرایی رهبران فدراسیون جهانی کاراته برای لیگ جوانان

مراسم تجلیل از قهرمانان پارالمپیکی با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد

با خاموشی مشعل در ایتالیا؛ ابر خاکستری در بازآفرینی اقتصاد المپیک

ستاره پیشین بسکتبال جهان در رأس صدای ورزشکاران

نشست کسب‌وکار بازی‌های آسیایی با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت و سازمان

با حضور وزیرعلوم،تحقیقات وفناوری ،وزیرورزش و جوانان و دبیر کل کمیته ملی المپیک؛ مراسم اختتامیه رویداد از ایده تا کسب و کار در ورزش در آکادمی ملی المپیک برگزار شد

تائید صلاحیت دو کاندیدای فدراسیون ورزش‌های آبی

رهایی از نام‌های تکراری      

تمجید رئیس IOC از برگزاری المپیک زمستانی میلان-کورتینا ۲۰۲۶

مقصدی بعدی المپیک زمستانی در 2030 کجاست؟

مخالفت رئیس‌جمهور آلمان با میزبانی المپیک ۲۰۳۶

فراتر از ضرورت بازبینی اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی

مراسم تجلیل از قهرمانان پارالمپیکی با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد

انتصاب سرپرست نایب‌رئیسی زنان فدراسیون والیبال

مدیریت رابطه‌محور در ورزش؛ وقتی تعارض منافع به رویه تبدیل می‌شود

ستاره پیشین بسکتبال جهان در رأس صدای ورزشکاران

نشست کسب‌وکار بازی‌های آسیایی با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت و سازمان

با خاموشی مشعل در ایتالیا؛ ابر خاکستری در بازآفرینی اقتصاد المپیک

با حضور وزیرعلوم،تحقیقات وفناوری ،وزیرورزش و جوانان و دبیر کل کمیته ملی المپیک؛ مراسم اختتامیه رویداد از ایده تا کسب و کار در ورزش در آکادمی ملی المپیک برگزار شد

تاملی بر سخنان احمد دنیامالی در اجلاس مدیران ورزش کشور

انتقاد رئیس فدراسیون والیبال: تقسیم بودجه مجلس برای فدراسیون‌ها ناعادلانه است/قالیباف نظارت بیشتری کند

اثر اقتصادی ۵۳ میلیارد دلاری میلانو کورتینا ۲۰۲۶ بر اقتصاد ایتالیا

واکنش‌ شدید علیه تصمیم IOC درباره فروش یک پیراهن خاص

همگرایی رهبران فدراسیون جهانی کاراته برای لیگ جوانان

تاریخ‌سازی مادر و پسر مکزیکی در بازیهای زمستانی میلانو کورتینا ۲۰۲۶

احمد دنیامالی اگر جوان‌ها با تبر به خیابان آمدند، ما مسئولیم و دشمن، جوان‌ها را هدف قرار گرفته است