جام کاسپین پس از ثبات در جام‌های فجر نشانگر کارآمدی در فدراسیون بدمینتون خواهد بود

شناسه خبر : 51425
دوشنبه 13 مرداد 1404 ساعت 12:49
رشته های ورزشی | توپ و تور
جام کاسپین پس از ثبات در جام‌های فجر نشانگر کارآمدی در فدراسیون بدمینتون خواهد بود

فدراسیون بدمینتون باثبات مدیریتی که در یک دهه اخیر داشته در زمره معدود فدراسیون‌هایی قرار دارد که در شرایط کنونی به مدد جامعه ورزش آمده و در داخل و خارج ثمربخش واقع می‌شود و با برگزاری منظم مسابقات بین‌المللی و داخلی چهره متفاوتی را از ورزش ایران به نمایش درمی‌آورد. موضوعی که در کمترین فدراسیونی در سال های اخیر مشاهده کرده ایم.

رقابت‌های بین‌المللی بدمینتون جام خزر (کاسپین) 12 لغایت 16 شهریورماه 1404 در بندرانزلی برگزار می‌گردد. مسابقاتی که در تقویم فدراسیون جهانی بدمینتون (BWF) قرار دارد و ورزشکاران خوبی از کشورهای خارجی در آن حضور پیدا می‌کنند. با شناختی هم که از این فدراسیون وجود دارد، امیدواریم جام کاسپین همچون جام فجر به‌صورت مداوم و منظم در آینده نیز استمرار پیدا کند و جایگاه واقعی خود را در میان مسابقات جهانی و منطقه‌ای این رشته پیدا کند.

بر کسی پوشیده نیست که جامعه ایران در شرایط متفاوتی نسبت به گذشته قرار دارد و برگزاری رویدادهای چندجانبه، منطقه‌ای، قاره‌ای و جهانی می‌تواند جهت خروج از بحران کنونی کمک‌کننده باشد. از طرفی گرانی ارز و هزینه سفر جهت حضور در مسابقات بین‌المللی موجب شده تا فدراسیون‌ها با چالش اعزام ورزشکاران به مسابقات برون‌مرزی روبه‌رو شوند. در همین راستا برگزاری مسابقات در داخل کشور رهیافتی خواهد بود تا این شرایط را برای ورزشکاران آسان کند تا در یک میدان بین‌المللی اما در داخل کشور محک بخورند و آینده این رشته را تأمین کنند.

جامعه ورزش به‌خوبی آگاه است با توجه به حضور قدرت‌های جهانی رشته بدمینتون که همگی در آسیا حضور دارند، ورزشکاران ایرانی کار بسیار سخت و دشواری را نسبت به بسیاری از دیگر ورزش‌ها پیش روی دارند. میزبانی از یک رویداد بین‌المللی هم تنها به این واسطه نیست که ورزشکاران میزبان در آن مدال بگیرند یا بگوییم با چند دهه برگزاری جام فجر یا کاسپین ورزشکاران ما شانس مدال المپیک و بازی‌های آسیایی می‌شوند. صرف میزبانی از یک رویداد می‌توانند برای آن جامعه در جهات مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی هم نتیجه‌بخش باشد. همین کشورهای منطقه خاورمیانه در بسیاری از رشته‌ها میزبانی‌هایی را می‌گیرند که هیچ نماینده‌ای در آن رشته ندارند و تنها می‌خواهند کشورشان از این فرصت بهره بگیرد و دیده شود. برگزاری مسابقات تنیس، شنا، فوتبال کشورهای دیگر در عربستان تنها نمونه کوچکی از این داستان است. امیدواریم که مسئولان ارشد ورزش و صداوسیما نیز به اهمیت کار پی ببرند و در کنار میزبانی‌هایی که برخی فدراسیون‌ها می‌گیرند حمایت بیشتری انجام دهند.

در ورزش کشور شاهدیم که هر فدراسیون دوجین پست بین‌المللی در اختیار دارد اما هیچ بهره‌گیری از این سمت‌ها نمی‌شود، پست‌ها و عناوینی که یا نمایشی هستند یا افرادی که این عناوین را در اختیاردارند کارایی لازم را ندارند.

اما فدراسیون بدمینتون به‌واسطه یک دهه ثبات مدیریتی و کارآمدی محمدرضا پوریا در رأس و بازوانی توانمند توانسته این فدراسیون را نه‌تنها در داخل بلکه در منطقه نیز به‌عنوان الگویی درآورده که ثبات در برنامه‌هایشان دارند. حضور ورزشکارانی از استان‌های ایلام، زنجان، خراسان رضوی، سمنان، البرز، آذربایجان شرقی در کنار البرز و تهران بر این موضوع اهمیت دارد که رشته بدمینتون توسعه متوازنی را در سراسر کشور داشته و میزبانی‌های متعدد در جام فجر و توجه فدراسیون موجب شده تا در تمامی مناطق ورزشکارانی بتوانند به تیم ملی یا انتخابی مسابقات بین‌المللی راه پیدا کنند.

در پایان جام کاسپین می‌تواند به فرصتی برای دیده شدن ورزشکاران بدمینتون در رده‌های سنی مختلف تبدیل شود و ورزشکارانی که فرصت کمتری جهت حضور در میادین بین‌المللی پیدا می‌کنند با عملکردی درخشان در این مسابقات بتوانند آینده خود و بدمینتون را تأمین کنند. مسیری که در اگر به‌خوبی از آن الگوبرداری شود می‌تواند در دیگر رشته‌ها نیز مؤثر واقع گردد.

به قلم هستی جعفری