گفتگوی اختصاصی با رئیس فدراسیون تنیس روی میز

شناسه خبر : 51047
دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 ساعت 08:00
رشته های ورزشی | توپ و تور
گفتگوی اختصاصی با رئیس فدراسیون تنیس روی میز

مهرداد علی قارداشی: در کمتر رشته‌ای مشاهده می‌کنید که ده نفر برتر رنکینگ‌ها از آسیا باشد. در والیبال، بسکتبال، کشتی، شرایط چنین نیست اما برای  ما رقابت در آسیا تفاوتی با جهانی ندارد. ورزش‌های توپی راکتی از شرایط خاصی برخوردار هستند  و مدال‌آوری در آن مانند ورزش‌های رکوردی نیست.

مقدمه:

 فدراسیون تنیس روی میز در سال‌های اخیر با درخشش ورزشکارانش دربازی‌های آسیایی و کسب مدال‌های تاریخی و حضور متوالی در دوره‌های اخیر المپیک و همچنین ظهور پدیده‌های جدید در این رشته موجب شده تا به گفتگو با رئیس این فدراسیون بپردازیم. مهرداد علیقارداشی که از مدیران خوش‌نام ورزش است و سومین دوره مدیریتی در تنیس روی میز را تجربه می‌کند و عضویت هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک را نیز در اختیار دارد. در ادامه گفتگو با این مدیر توانمند که در دوران ایشان فدراسیون تنیس روی میز پیشرفته‌های ارزشمندی را به دست آورده را مطالعه خواهید کرد.

*در آغاز سومین دوره مدیریت خود هستید، شرایط را چگونه ارزیابی می‌کنید و نظر کلی شما درباره تنیس روی میز در شرایط کنونی چیست؟

می‌توانیم از چند منظر به این موضوع بپردازیم. اولین موردی که برای مخاطبان جامعه ورزش اهمیت دارد موضوع مدال‌آوری و افتخارات است. در طی این سال‌ها بین 300 الی 350 مدال کسب کرده‌ایم. مدال‌هایی که در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگ‌سالان به‌دست‌آمده، از این میان 6 مدال آسیایی و یک مدال جهانی هستند و دو مدال با فاصله 52 و 65 سال کسب‌شده و 5 مدال دیگر برای اولین بار در تاریخ 80 ساله این ورزش به ارمغان آمده است.

موضوع دوم، توسعه این رشته در سراسر کشور است. اکنون تنها استان‌های تهران، اصفهان و مازندران قهرمان نمی‌سازند و در حال حاضر ملی‌پوشان ما از تنوع سرزمینی خوبی برخوردارند. به‌عنوان‌مثال به‌تازگی ورزشکارانی از شهرهای گراش و یزد هم به جرگه تیم ملی درآمده‌اند و این برایمان ارزشمند است و نشان می‌دهد کمیته‌ها و هیئت‌های استانی ما به‌خوبی از عهده امورات برآمده‌اند.

سوم؛ در حوزه داوران هم عملکرد خوبی برجای‌مانده و اکنون داوران ما در رقابت‌های مختلف بین‌المللی به قضاوت می‌پردازند. دو سرداور بین‌المللی نام‌آشنا، سرکار خانم سیمین رضایی و پری خلیل مرندی راداریم که از آن‌ها به‌عنوان داوران بلوبج یاد می‌شود. اما داوران بین‌المللی ما بسیار زیاد هستند، که اگر بخواهیم نام ببریم ممکن است تعدادی از قلم بیفتند. اما همین قضاوت‌ها و عملکردهای خوب باعث شد دو سال پیش برترین داور در میان کلیه رشته‌های کشور خانم رضایی از تنیس روی میز باشد.

چهارم، در بخش جذب حامی مالی و سرمایه نیز تلاش شده تا اتفاقات خوبی رقم بخورد علیرضا خلیلی نیا که عضو هیئت‌رئیسه ما نیز هستند، حمید پارسا، حمید احسانی مهر، محمدعلی جعفری، سعید ثمری و برندهای مختلف مانند بانک سپه، بانک دی و بانک توسعه و تعاون، مدیران ارشد پتروشیمی مثل آقای انصاری نیک که در لیگ ما تیم داری می‌کنند و اکثر ملی‌پوشان ما در این تیم هستند نهایت تشکر و قدردانی رادارم که با کمک‌های بی‌شائبه منجر شدند تا فدراسیون تنیس روی میز بتواند استوار به مسیر خود ادامه داده و مسیر قهرمانی و همگانی را توأمان در پیش گیرد و زیرساخت‌هایمان را نیز ارتقا و بهبود پیدا کند.

 

*در خصوص زیرساخت‌هایی که اشاره کردید و همچنین لیگ برتر تنیس روی میز هم توضیح بدهید.

با کمک بخش دولتی و همچنین حامیان مالی موفق شدیم سالن‌های باشکوه و مجللی که ظرفیت میزبانی رویدادهای منطقه‌ای و کشوری را داشته باشند تأسیس کنیم. در شهرستان شادگان، گراش و ... توسعه خوبی را در زیرساخت‌ها داشته‌ایم. همین تلاش‌ها در گراش منجر شد که اکنون یک عضو تیم ملی از این شهرستان باشد که در اینجا مجدداً از حامیان مالی و مدیران کل استان‌ها و مسئولان وزارت و کمیته تشکر می‌کنم. در شهرهای دیگر نیز مانند چالوس، رامسر، لار و.. هم در کمک به تجهیز و ساخت سال‌ها اقدامات خوبی ترتیب داده‌شده و امیدواریم ثمرات همه این‌ها به ارتقا ملی پوشان و ورزشکاران تنیس روی میز منجر شود.

در خصوص لیگ برتر هم به‌گونه‌ای زمان برگزاری را مدیریت می‌کنیم تا ورزشکاران لژیونر ما بتوانند در لیگ‌های خارجی هم به میدان بروند. ورزشکاران ما اکنون در فرانسه، آلمان، ترکیه، عمان و عراق و حتی آمریکا در قالب تیم‌های مختلف عملکرد خوبی از خود بر جای می‌گذارند و نتایج خوبی می‌گیرند. این حضور در لیگ‌های خارجی هم‌سطح بازی خودشان را بالا می‌برد و هم در مسابقات داخلی باعث می‌شوند سطح دیگر ورزشکاران نیز ارتقا پیدا کند و همه از این موضوع سهم ببرند.

الحمدالله برای معاش این ورزشکاران لژیونر هم خوب است و در بخش مالی نیز به آن‌ها کمک‌های خوبی می‌شود و درمجموع این مسئله در لیگ ما نمایان می‌شود و به پویایی و غنای آن می‌افزاید.

ناگفته نماند که پخش زنده هم در جذب حامیان مالی کمک‌کننده بوده و این اتفاقات منجر شد تا سال گذشته به‌عنوان برترین فدراسیون در حال رشد و توسعه انتخاب شویم و جایزه آن به فدراسیون تنیس رو میز تعلق پیدا کند.

 

*در بخش بانوان شرایط را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ورزش‌های توپی راکتی از شرایط خاصی برخوردار هستند  و مانند ورزش‌های رکوردی قابل پیش‌بینی نیستند و تنها فدراسیون بدمینتون است که شرایط ما را درک می‌کند. در رنکینگ جهانی از نفر نخست تا چهاردهم از آسیا است و دختران ما کار دشواری را در پیش دارند. در کمتر رشته‌ای مشاهده می‌کنید که ده نفر برتر رنکینگ‌ها از آسیا باشد. در والیبال، بسکتبال، کشتی، شرایط چنین نیست اما برای  ما رقابت در آسیا تفاوتی با جهانی ندارد اما تلاش‌های خوبی انجام می‌دهیم و با پوست‌اندازی‌ها و تدابیر نائب رئیس بانوانمان که خود از قهرمانان تنیس روی میز بوده، یقین داریم مسیر رشد را در بانوان نیز مشاهده خواهیم کرد.

البته در فکر مربیان خارجی و اردوهای تدارکاتی هم هستیم و در حال مذاکره با کره شمالی و روسیه هستیم تا در خش بانوان تحولی چشمگیر به وجود بیاید.

*به‌واسطه همین سختی کار در آسیاست که اکثر سهمیه‌های المپیکی شما از آسیای میانه به دست می‌آید؟

ما دو دوره از آسیای میانه سهمیه گرفتیم. فراموش نکنیم یک دوره شاهکار نوشاد عالمیان بود که بود که سهمیه رنکینگ گرفت و یک دوره هم در ریو که نوشاد از جنرال زون سهمیه گرفت و که حمایت حامیان مالی ما ازجمله آقای خلیلی نیا بود که باعث شد در آن برهه عالمیان در مسابقات مختلف حضور پیدا کند و نتیجه آن‌هم سومین سهمیه ما در یک المپیک بود. در همین پاریس مشاهده کردید که ما تنها ورزش راکتی بودیم که در المپیک حضور داشتیم و تعداد نمایندگانمان هم سه ورزشکار بود.

* به سهمیه رنکینگی برای لس‌آنجلس هم فکر می‌کنید؟ به نظر شما چند نماینده را روانه المپیک 2028 می‌کنید؟

سال گذشته ما 98 اعزام با 500 نفر داشتیم. علاوه به این اعزام‌ها حضور در این لیگ‌های مختلف را هم مثل مسابقات تدارکاتی نگاه می‌کنیم که ارزشمند است. ما تلاش خود را انجام می‌دهیم و با کمک‌های دولتی و حامیان مالی هر اتفاقی ممکن است. ورزش‌های توپی راکتی مانند ورزش‌های رکوردی قابل پیش‌بینی نیستند. اما سعی داریم نخستین سهمیه تیمی تنیس روی میز در المپیک را بگیریم و امیدواریم دو سهمیه آقا و یک خانم را به دست آوریم و با تیمی کامل روانه المپیک 2028 بشویم.

* شرایط تنیس روی میز در المپیک جوانان سنگال و همچنین بازی‌های کشورهای اسلامی چگونه خواهد بود؟

در المپیک سنگال هم از ما انتظار مدال وجود دارد. بنیامین فرجی از امیدهای خوب ما در آن مسابقات خواهد بود. جوانانی ازجمله: نشاطی، حبیبی، شیخی، کریمی، مبین امیری و عرشیا لرستانی را هم در اختیارداریم و باید ببینیم تا زمان المپیک جوانان شرایط چگونه است و کدام نفرات روانه آن میدان می‌شوند. اما در مسابقات بحرین و کشورهای اسلامی در ریاض هم عملکرد خوبی خواهیم داشت. در دو دوره اخیر کشورهای اسلامی در باکو و قونیه طلای بخش تیمی را در دو بخش آقایان و بانوان به دست آوردیم. طلا و نقره آقایان و همچنین نقره ندا شهسواری در قونیه نیز نشان می‌دهد ورزشکاران ما از ظرفیت بالایی برخوردارند و بر روی مدال تنیس روی میز حساب ویژه‌ای بازشده است.

*آیا در فدراسیون تنیس روی میز هم پدیده اعزام با هزینه شخصی رادارید؟

صادقانه بخواهم بگویم بیش از 40 درصد را فدراسیون می‌دهد و 60 درصد را حامیان مالی تأمین می‌کنند. اما هرگاه برای تیم ملی بخواهیم اعزام کنیم، ملاک را شایستگی قرار می‌دهیم و تلاش می‌کنیم فشاری به بازیکنان وارد نشود. اما برخی مسابقات هستند که ما باید اجازه بدهیم اما در تقویم اصلی ما وجود ندارند، یا تیم دوم می‌رود و ... در آنجا هم اگر بتوانیم کمک می‌کنیم اما تعداد این مسابقات بسیار زیاد است و ممکن است از 200 رویداد تجاوز کند ما در مجموعه فدراسیون مجبوریم مدریت هزینه داشته باشیم و نتوانیم از عهده همه رویدادها برآییم.

*آیا امکان مرغوب شدن جنس مدال‌ها دربازی‌های آسیایی ناگویا 2026 وجود دارد؟

واقعاً در ورزش‌های توپی راکتی کار پیش‌بینی دشوار است برای آسیایی ناگویا کسب مدال 50 50 است و بسیار کار سختی پیش روی داریم. به‌عنوان‌مثال ما در هانگژو تیم ملی ژاپن را شکست دادیم اما دومرتبه بعدی به این تیم باختیم و قطعاً در ناگویا هم کار دشوار خواهد بود.

*تغییری در کادر فنی آقایان خواهید داشت؟

واقعاً می‌گویم که جمیل لطف‌الله نسبی از بهترین مربیان دنیاست و درخواست‌های زیادی از کشورهای دیگر از ایشان می‌شود که او را به خدمت بگیرند و دستمزدهای بالایی هم پیشنهاد می‌دهند و اما خود ایشان تمایلی ندارند و ما نیز دوست داریم با این مربی برجسته ادامه بدهیم.

در رده‌های سنی دیگر هم آقایان مکیب و احدی نتایجشان فوق‌العاده بوده و هم سوابق و هم عملکرد و نتایج درخشانی داشته‌اند.

 

*در پایان اگر سخنی بوده که ما در این گفتگو بدان اشاره نکردیم را بفرمایید.

از حضور شما مجموعه منهای فوتبال تشکر می‌کنم که همچون گذشته با حمایت‌های خود در راستای پوشش اخبار مجموعه تنیس روی میز مبادرت می‌ورزید و تشکر می‌کنم از زحمات کسانی که در این راه پر پیچ‌وخم در طی ابن سال‌ها به من و تنیس روی میز کمک کردند، موفق باشید.

 

گفتگو و تنظیم: هستی جعفری